En de winnaar van het culinair weekend in Wolfsburg is …

Eindelijk is het zo ver, en maak ik met plezier bekend wie de winnaar is van het weekendje richting Wolfsburg in Duitsland. In totaal hebben er 3.541 mensen deelgenomen, waarvan 3.222 met het juiste antwoord! En het systeem koos automatisch 1 winnaar uit onze lijst met juiste antwoorden. Proficat Jannes Van Hyfte uit Leuven, want jij wint een fantastisch weekendje voor 2 naar Wolfsburg in Duitsland mét verblijf in het prachtige Ritz Carlton Hotel én een etentje in het strafste driesterrenrestaurant van Duitsland; Aqua én een etentje bij Terra!

Would Be Chef ging er alvast voorproeven en won er onlangs een prestigieuze Travel Blog Award voor en dat in de categorie Best Culinary Story 2018′. 

Wat wint Jannes Van Hyfte precies: een geweldig culinair weekend, met twee luxueuze hotelovernachtigen in het Ritz Carlton Hotel en een exclusief diner in Aqua van Sven Elverfeld, één van de meest indrukwekkend driesterrenrestaurants van Duitsland: Aqua … Zo’n prijs mochten we nooit eerder weggeven.

Wolfsburg (vooral bekend als Autostadt omdat de fabrieken van Volkswagen daar gevestigd zijn) bleek een zeer goeie keuze voor een culinaire uitstap, want je kunt in de stad waar stervoetballer Kevin De Bruyne enkele jaren speelde, heerlijk genieten van de smakelijke Nedersaksische keuken.

Wil je het verslag van mijn bezoek aan Aqua in Wolfsburg nog eens rustig nalezen dan kan dat in het Would Be Chef artikel Aqua: driesterrenrestaurant in het Ritz Carlton in Wolfsburg.

En ik heb dus ontzettend goed nieuws voor Jannes Van Hyfte want hij mag dezelfde gastronomische citytrip naar Wolfsburg ervaren. Meer nog: ik was er maar één nacht, en Jannes mag er een volledig weekend verblijven!

Logeren doet hij, net als ik vorig jaar, in het adembenemende Ritz Carlton Hotel. Het complex bevindt zich middenin Autostadt en het zicht op het water en de omringende fabrieken en hypermoderne automusea geeft het een hele speciale sfeer. Het hotel telt 170 gastenkamers en biedt de hoogste luxe die je je kunt inbeelden.

Geopend in 2000 onderging het enkele jaren geleden een volledige metamorfose tot de huidige überluxueuze versie. Denk aan marmer, hout, zachte & stijlvolle materialen. Voeg daar nog een openluchtzwembad aan toe dat midden in de omringende waters ligt en een spa om u tegen te zeggen.

Jannes gaat ook twee keer uitstekend dineren. Op vrijdagavond is hij te gast in het meer informele restaurant Terra. Bij Terra ligt de focus op de pure en originele smaak met keuze uit vlees, vis, vegetarisch en veganistisch. De wijnkaart kleurt regionaal met een mooie selectie aan Duitse wijnen.

En de zaterdagavond gaat Jannes echt dineren op absoluut wereldniveau in het waanzinnige fine dining restaurant Aqua, geleid door topchef Sven Elverfeld. Het restaurant heeft 3 Michelinsterren, een indrukwekkende 19,5 bij Gault&Millau en staat op de 73ste plaats in de top 100 van de wereld. Chef Sven Elverfeld is één van de beroemdste chefs van Duitsland en serveert er een creatieve klassieke Europese keuken waarbij hij gebruikt maakt van lokale ingrediënten. Klik hier & ontdek meer over het restaurant Aqua.

Op de koop toe kan Jannes ook de prachtige automusea gaan bezoeken, en gebruik maken van de spa, en het luxeuze ontbijt op zaterdag en zondag is inbegrepen. Kortom: genieten met volle teugen. Bedoeling is wel dat je Jannes zelf met de wagen naar Wolfsburg rijdt, maar het is een aangename rit door Duitsland, en de ontvangst zal overweldigend zijn. Ik beloof Jannes: zo’n verwennerij zul je maar zelden meegemaakt hebben. Guten Appetit & proficiat!