Bye bye Barcelona!
Nieuws

Bye bye Barcelona!

Zes jaar wonen we nu halftijds in Barcelona, en ik vind het hier zalig. Ook al reisde ik vroeger elke vakantie weer de wereld rond, nu wil ik al mijn vrije weekends en vakanties hier doorbrengen. Je hebt alles wat je wil in Barcelona, en voor ons is het thuis. Onze kleren liggen hier in de kast, er staan foto’s van familie en vrienden in de kaders in onze kasten. De frigo ligt vol met mijn favoriete lokale wijntjes. Ze kennen me op de markt en in mijn lievelingsrestaurantjes. En er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Dus de voorbije zes jaar gingen bijna alle reizen naar Barcelona.

Maar langzaamaan doen we af en toe ook weer eens een ander reisje. Vorig jaar in de paasvakantie zijn we een weekje naar New York geweest. En dit jaar in de paasvakantie een paar dagen op uitnodiging naar Süd-Tirol, wat ook een heerlijke trip was. En vandaag vertrekken we naar Frankrijk. Voor we in Barcelona woonden was dat toch ons favoriete vakantieland in de zomer, dus het is een heerlijk vooruitzicht om weer even die richting uit te rijden met ons (gehuurd) cabriootje.

Morgen gaat de tocht naar Les Baux-de-Provence waar we twee daagjes gaan logeren in l’Oustau de Baumanière. Daarna rijden we naar Les Vans, om eindelijk eens te gaan eten bij Piet Huysentruyt in Likoké, en de dag nadien gaat het naar Valence waar we nog eens gaan eten bij de geweldige Anne-Sophie Pic in Maison Pic, het enige restaurant ter wereld dat al drie generaties lang drie Michelinsterren heeft. Daar waren we zeven jaar geleden al eens en het was fantastisch! En ons korte tripje eindigen we in de buurt van Cap Roig waar we naar een concert gaan van Diana Krall gaan kijken en vooraf gaan dineren in het volgens mij beste festivalrestaurant van de wereld, onze vrienden van Via Veneto in Barcelona zorgen daar namelijk voor de catering. Ik kijk er zo naar uit.

De komende dagen op deze blog dus even geen Barcelona-berichten, maar foto’s en menuutjes uit Frankrijk. La Douce France. Dat worden een paar heerlijke dagen denk ik. Hoe zeer kijk ik daar naar uit!

Bye bye Barcelona!

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer