Zes jaar wonen we nu halftijds in Barcelona, en ik vind het hier zalig. Ook al reisde ik vroeger elke vakantie weer de wereld rond, nu wil ik al mijn vrije weekends en vakanties hier doorbrengen. Je hebt alles wat je wil in Barcelona, en voor ons is het thuis. Onze kleren liggen hier in de kast, er staan foto’s van familie en vrienden in de kaders in onze kasten. De frigo ligt vol met mijn favoriete lokale wijntjes. Ze kennen me op de markt en in mijn lievelingsrestaurantjes. En er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Dus de voorbije zes jaar gingen bijna alle reizen naar Barcelona.
Maar langzaamaan doen we af en toe ook weer eens een ander reisje. Vorig jaar in de paasvakantie zijn we een weekje naar New York geweest. En dit jaar in de paasvakantie een paar dagen op uitnodiging naar Süd-Tirol, wat ook een heerlijke trip was. En vandaag vertrekken we naar Frankrijk. Voor we in Barcelona woonden was dat toch ons favoriete vakantieland in de zomer, dus het is een heerlijk vooruitzicht om weer even die richting uit te rijden met ons (gehuurd) cabriootje.
Morgen gaat de tocht naar Les Baux-de-Provence waar we twee daagjes gaan logeren in l’Oustau de Baumanière. Daarna rijden we naar Les Vans, om eindelijk eens te gaan eten bij Piet Huysentruyt in Likoké, en de dag nadien gaat het naar Valence waar we nog eens gaan eten bij de geweldige Anne-Sophie Pic in Maison Pic, het enige restaurant ter wereld dat al drie generaties lang drie Michelinsterren heeft. Daar waren we zeven jaar geleden al eens en het was fantastisch! En ons korte tripje eindigen we in de buurt van Cap Roig waar we naar een concert gaan van Diana Krall gaan kijken en vooraf gaan dineren in het volgens mij beste festivalrestaurant van de wereld, onze vrienden van Via Veneto in Barcelona zorgen daar namelijk voor de catering. Ik kijk er zo naar uit.
De komende dagen op deze blog dus even geen Barcelona-berichten, maar foto’s en menuutjes uit Frankrijk. La Douce France. Dat worden een paar heerlijke dagen denk ik. Hoe zeer kijk ik daar naar uit!
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer