Bye bye Barcelona!
Nieuws

Bye bye Barcelona!

Zes jaar wonen we nu halftijds in Barcelona, en ik vind het hier zalig. Ook al reisde ik vroeger elke vakantie weer de wereld rond, nu wil ik al mijn vrije weekends en vakanties hier doorbrengen. Je hebt alles wat je wil in Barcelona, en voor ons is het thuis. Onze kleren liggen hier in de kast, er staan foto’s van familie en vrienden in de kaders in onze kasten. De frigo ligt vol met mijn favoriete lokale wijntjes. Ze kennen me op de markt en in mijn lievelingsrestaurantjes. En er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Dus de voorbije zes jaar gingen bijna alle reizen naar Barcelona.

Maar langzaamaan doen we af en toe ook weer eens een ander reisje. Vorig jaar in de paasvakantie zijn we een weekje naar New York geweest. En dit jaar in de paasvakantie een paar dagen op uitnodiging naar Süd-Tirol, wat ook een heerlijke trip was. En vandaag vertrekken we naar Frankrijk. Voor we in Barcelona woonden was dat toch ons favoriete vakantieland in de zomer, dus het is een heerlijk vooruitzicht om weer even die richting uit te rijden met ons (gehuurd) cabriootje.

Morgen gaat de tocht naar Les Baux-de-Provence waar we twee daagjes gaan logeren in l’Oustau de Baumanière. Daarna rijden we naar Les Vans, om eindelijk eens te gaan eten bij Piet Huysentruyt in Likoké, en de dag nadien gaat het naar Valence waar we nog eens gaan eten bij de geweldige Anne-Sophie Pic in Maison Pic, het enige restaurant ter wereld dat al drie generaties lang drie Michelinsterren heeft. Daar waren we zeven jaar geleden al eens en het was fantastisch! En ons korte tripje eindigen we in de buurt van Cap Roig waar we naar een concert gaan van Diana Krall gaan kijken en vooraf gaan dineren in het volgens mij beste festivalrestaurant van de wereld, onze vrienden van Via Veneto in Barcelona zorgen daar namelijk voor de catering. Ik kijk er zo naar uit.

De komende dagen op deze blog dus even geen Barcelona-berichten, maar foto’s en menuutjes uit Frankrijk. La Douce France. Dat worden een paar heerlijke dagen denk ik. Hoe zeer kijk ik daar naar uit!

Bye bye Barcelona!

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer