Zes jaar wonen we nu halftijds in Barcelona, en ik vind het hier zalig. Ook al reisde ik vroeger elke vakantie weer de wereld rond, nu wil ik al mijn vrije weekends en vakanties hier doorbrengen. Je hebt alles wat je wil in Barcelona, en voor ons is het thuis. Onze kleren liggen hier in de kast, er staan foto’s van familie en vrienden in de kaders in onze kasten. De frigo ligt vol met mijn favoriete lokale wijntjes. Ze kennen me op de markt en in mijn lievelingsrestaurantjes. En er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Dus de voorbije zes jaar gingen bijna alle reizen naar Barcelona.
Maar langzaamaan doen we af en toe ook weer eens een ander reisje. Vorig jaar in de paasvakantie zijn we een weekje naar New York geweest. En dit jaar in de paasvakantie een paar dagen op uitnodiging naar Süd-Tirol, wat ook een heerlijke trip was. En vandaag vertrekken we naar Frankrijk. Voor we in Barcelona woonden was dat toch ons favoriete vakantieland in de zomer, dus het is een heerlijk vooruitzicht om weer even die richting uit te rijden met ons (gehuurd) cabriootje.
Morgen gaat de tocht naar Les Baux-de-Provence waar we twee daagjes gaan logeren in l’Oustau de Baumanière. Daarna rijden we naar Les Vans, om eindelijk eens te gaan eten bij Piet Huysentruyt in Likoké, en de dag nadien gaat het naar Valence waar we nog eens gaan eten bij de geweldige Anne-Sophie Pic in Maison Pic, het enige restaurant ter wereld dat al drie generaties lang drie Michelinsterren heeft. Daar waren we zeven jaar geleden al eens en het was fantastisch! En ons korte tripje eindigen we in de buurt van Cap Roig waar we naar een concert gaan van Diana Krall gaan kijken en vooraf gaan dineren in het volgens mij beste festivalrestaurant van de wereld, onze vrienden van Via Veneto in Barcelona zorgen daar namelijk voor de catering. Ik kijk er zo naar uit.
De komende dagen op deze blog dus even geen Barcelona-berichten, maar foto’s en menuutjes uit Frankrijk. La Douce France. Dat worden een paar heerlijke dagen denk ik. Hoe zeer kijk ik daar naar uit!
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer