De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent
Nieuws

De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent

Beste foodie, mag ik je Amélie Vincent even voorstellen? Miss Vincent is beter gekend onder haar online naam The Foodalist. Ze is zelf een mix van Europese en Aziatische invloeden en daarom vind je haar vooral in Brussel & Vietnam, Hong Kong of Thailand. Deze schoonheid is zonder twijfel de meest sexy food recensente van ons land. Ik leerde Amélie kennen tijdens een exclusieve quatre mains avond bij L.E.S.S. van Gert De Mangeleer met Zaiyu Hasegawa van ‘DEN‘ uit Tokyo. Je kunt het verslag van die heerlijke avond hier nog eens nalezen: L.E.S.S. of waarom de sluiting van Hertog Jan geen culinaire ramp is!

Amélie was die avond ongetwijfeld de meest ravissante verschijning! Na wat research bij andere chefs en collega-journalisten kwam ik tot de constatatie dat Amélie ondertussen een échte naam is binnen het wereldje van de fine dining, en dat zelfs wereldwijd. Met haar platform The Foodalist deelt ze haar wereldwijde culinaire ontdekkingen, maar ze is eigenlijk ook een digital food influencer en ze vertegenwoordigt haar eigen culinary consultancy agency. Ze helpt chefs overal ter wereld in de verdere uitbouw van hun keuken, ze helpt hen editoriale en visuele content te ontwikkelen in de vorm van boeken, online content en TV-programma’s.

https://www.instagram.com/p/BtIzthNH2sg/?utm_source=ig_web_copy_link

Met haar meer dan 64.000 volgers via Instagram weet ze als geen ander hoe ze een publiek begeesteren kan met culinaire berichten. Amélie schuift dan ook vlot aan tafel aan bij de grootste chefs zoals Sergio HermanMauro Colagreco (Le Louis XV van Alain Ducasse) tot Paul Pairet van Ultraviolet in Shanghai. Iedereen kent haar, iedereen volgt haar, en iedereen wil haar wel eens over de vloer hebben voor een interview.

“Ik heb altijd gereisd dankzij mijn ouders. Door hen ben ik als kind vroeg in contact gekomen met verschillende culturen door allerlei keukens te proeven, van Michelinrestaurants tot gewoon lokale chefs”, vertelt Amélie. “Ik denk dat ik bijna elke dag op restaurant ga trouwens.”

De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent

Als we Amélie vragen naar haar geheim om er toch nog zo goed te blijven uitzien ondanks haar veelvuldige restaurantbezoeken, dan zegt ze “Do you think so? Haha I don’t drink so much I suppose”. Voor haar moet een goeie maaltijd vooral betekenis hebben, gecombineerd met smaak en een diepe menselijke connectie teweeg brengen met de chef en zijn keuken. Een favoriete chef kiezen is moeilijk want er zijn er volgens haar zoveel; “Ik ben vooral aangetrokken door visionnaire chefs.”

“Mijn beste culinaire ervaring in België kiezen is haast onmogelijk, want er zijn er zoveel. En al die chefs geven het beste van zichzelf elke dag weer. Maar deze maand kwam ik tot de fantastische ontdekking van het restaurant Willem Hiele in Koksijde. Willem kookt er op brilliante en authentieke manier de pannen van het dak.”

De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent

“De beste culinaire ervaring wereldwijd is ook moeilijk aan te duiden. Voor mij is de samenhang in een project heel belangrijk. Ik kom bijvoorbeeld net terug uit Peru waar ik het restaurant Mil van chef Virgilio Martinez ben gaan checken in de Andes. Een prachtig initiatief waar de kok een ongelooflijk werk neerzet in food research en waar hij de lokale gemeenschap zoveel mogelijk bij betrekt. Bewonderenswaardig!”

Volg Amélie Vincent aka The Foodalist op de voet via The Foodalist website of via Instagram. Of ontdek Amélie Vincent haar favoriete adres in Brussel in het Would Be Chef artikel Brussel: de hotspots volgens local foodies.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer