De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent
Nieuws

De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent

Beste foodie, mag ik je Amélie Vincent even voorstellen? Miss Vincent is beter gekend onder haar online naam The Foodalist. Ze is zelf een mix van Europese en Aziatische invloeden en daarom vind je haar vooral in Brussel & Vietnam, Hong Kong of Thailand. Deze schoonheid is zonder twijfel de meest sexy food recensente van ons land. Ik leerde Amélie kennen tijdens een exclusieve quatre mains avond bij L.E.S.S. van Gert De Mangeleer met Zaiyu Hasegawa van ‘DEN‘ uit Tokyo. Je kunt het verslag van die heerlijke avond hier nog eens nalezen: L.E.S.S. of waarom de sluiting van Hertog Jan geen culinaire ramp is!

Amélie was die avond ongetwijfeld de meest ravissante verschijning! Na wat research bij andere chefs en collega-journalisten kwam ik tot de constatatie dat Amélie ondertussen een échte naam is binnen het wereldje van de fine dining, en dat zelfs wereldwijd. Met haar platform The Foodalist deelt ze haar wereldwijde culinaire ontdekkingen, maar ze is eigenlijk ook een digital food influencer en ze vertegenwoordigt haar eigen culinary consultancy agency. Ze helpt chefs overal ter wereld in de verdere uitbouw van hun keuken, ze helpt hen editoriale en visuele content te ontwikkelen in de vorm van boeken, online content en TV-programma’s.

https://www.instagram.com/p/BtIzthNH2sg/?utm_source=ig_web_copy_link

Met haar meer dan 64.000 volgers via Instagram weet ze als geen ander hoe ze een publiek begeesteren kan met culinaire berichten. Amélie schuift dan ook vlot aan tafel aan bij de grootste chefs zoals Sergio HermanMauro Colagreco (Le Louis XV van Alain Ducasse) tot Paul Pairet van Ultraviolet in Shanghai. Iedereen kent haar, iedereen volgt haar, en iedereen wil haar wel eens over de vloer hebben voor een interview.

“Ik heb altijd gereisd dankzij mijn ouders. Door hen ben ik als kind vroeg in contact gekomen met verschillende culturen door allerlei keukens te proeven, van Michelinrestaurants tot gewoon lokale chefs”, vertelt Amélie. “Ik denk dat ik bijna elke dag op restaurant ga trouwens.”

De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent

Als we Amélie vragen naar haar geheim om er toch nog zo goed te blijven uitzien ondanks haar veelvuldige restaurantbezoeken, dan zegt ze “Do you think so? Haha I don’t drink so much I suppose”. Voor haar moet een goeie maaltijd vooral betekenis hebben, gecombineerd met smaak en een diepe menselijke connectie teweeg brengen met de chef en zijn keuken. Een favoriete chef kiezen is moeilijk want er zijn er volgens haar zoveel; “Ik ben vooral aangetrokken door visionnaire chefs.”

“Mijn beste culinaire ervaring in België kiezen is haast onmogelijk, want er zijn er zoveel. En al die chefs geven het beste van zichzelf elke dag weer. Maar deze maand kwam ik tot de fantastische ontdekking van het restaurant Willem Hiele in Koksijde. Willem kookt er op brilliante en authentieke manier de pannen van het dak.”

De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent

“De beste culinaire ervaring wereldwijd is ook moeilijk aan te duiden. Voor mij is de samenhang in een project heel belangrijk. Ik kom bijvoorbeeld net terug uit Peru waar ik het restaurant Mil van chef Virgilio Martinez ben gaan checken in de Andes. Een prachtig initiatief waar de kok een ongelooflijk werk neerzet in food research en waar hij de lokale gemeenschap zoveel mogelijk bij betrekt. Bewonderenswaardig!”

Volg Amélie Vincent aka The Foodalist op de voet via The Foodalist website of via Instagram. Of ontdek Amélie Vincent haar favoriete adres in Brussel in het Would Be Chef artikel Brussel: de hotspots volgens local foodies.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer