De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent
Nieuws

De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent

Beste foodie, mag ik je Amélie Vincent even voorstellen? Miss Vincent is beter gekend onder haar online naam The Foodalist. Ze is zelf een mix van Europese en Aziatische invloeden en daarom vind je haar vooral in Brussel & Vietnam, Hong Kong of Thailand. Deze schoonheid is zonder twijfel de meest sexy food recensente van ons land. Ik leerde Amélie kennen tijdens een exclusieve quatre mains avond bij L.E.S.S. van Gert De Mangeleer met Zaiyu Hasegawa van ‘DEN‘ uit Tokyo. Je kunt het verslag van die heerlijke avond hier nog eens nalezen: L.E.S.S. of waarom de sluiting van Hertog Jan geen culinaire ramp is!

Amélie was die avond ongetwijfeld de meest ravissante verschijning! Na wat research bij andere chefs en collega-journalisten kwam ik tot de constatatie dat Amélie ondertussen een échte naam is binnen het wereldje van de fine dining, en dat zelfs wereldwijd. Met haar platform The Foodalist deelt ze haar wereldwijde culinaire ontdekkingen, maar ze is eigenlijk ook een digital food influencer en ze vertegenwoordigt haar eigen culinary consultancy agency. Ze helpt chefs overal ter wereld in de verdere uitbouw van hun keuken, ze helpt hen editoriale en visuele content te ontwikkelen in de vorm van boeken, online content en TV-programma’s.

https://www.instagram.com/p/BtIzthNH2sg/?utm_source=ig_web_copy_link

Met haar meer dan 64.000 volgers via Instagram weet ze als geen ander hoe ze een publiek begeesteren kan met culinaire berichten. Amélie schuift dan ook vlot aan tafel aan bij de grootste chefs zoals Sergio HermanMauro Colagreco (Le Louis XV van Alain Ducasse) tot Paul Pairet van Ultraviolet in Shanghai. Iedereen kent haar, iedereen volgt haar, en iedereen wil haar wel eens over de vloer hebben voor een interview.

“Ik heb altijd gereisd dankzij mijn ouders. Door hen ben ik als kind vroeg in contact gekomen met verschillende culturen door allerlei keukens te proeven, van Michelinrestaurants tot gewoon lokale chefs”, vertelt Amélie. “Ik denk dat ik bijna elke dag op restaurant ga trouwens.”

De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent

Als we Amélie vragen naar haar geheim om er toch nog zo goed te blijven uitzien ondanks haar veelvuldige restaurantbezoeken, dan zegt ze “Do you think so? Haha I don’t drink so much I suppose”. Voor haar moet een goeie maaltijd vooral betekenis hebben, gecombineerd met smaak en een diepe menselijke connectie teweeg brengen met de chef en zijn keuken. Een favoriete chef kiezen is moeilijk want er zijn er volgens haar zoveel; “Ik ben vooral aangetrokken door visionnaire chefs.”

“Mijn beste culinaire ervaring in België kiezen is haast onmogelijk, want er zijn er zoveel. En al die chefs geven het beste van zichzelf elke dag weer. Maar deze maand kwam ik tot de fantastische ontdekking van het restaurant Willem Hiele in Koksijde. Willem kookt er op brilliante en authentieke manier de pannen van het dak.”

De meest sexy food recensente van ons land: Amélie Vincent

“De beste culinaire ervaring wereldwijd is ook moeilijk aan te duiden. Voor mij is de samenhang in een project heel belangrijk. Ik kom bijvoorbeeld net terug uit Peru waar ik het restaurant Mil van chef Virgilio Martinez ben gaan checken in de Andes. Een prachtig initiatief waar de kok een ongelooflijk werk neerzet in food research en waar hij de lokale gemeenschap zoveel mogelijk bij betrekt. Bewonderenswaardig!”

Volg Amélie Vincent aka The Foodalist op de voet via The Foodalist website of via Instagram. Of ontdek Amélie Vincent haar favoriete adres in Brussel in het Would Be Chef artikel Brussel: de hotspots volgens local foodies.

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer