Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!

In het najaar kwam het hele ochtendteam samen met onze baas Robin, en hun partners, bij ons thuis eten. Iedereen zag er piekfijn uit, ik had uitgebreid gekookt, er werd Wijn Ornelis gedronken, en Anke proefde dingen die ze nog nooit eerder at. Het ene vond ze al lekkerder dan het andere. Mijn kreeft bijvoorbeeld kon haar niet bekoren. De taartjes die ik bij de bakker haalde gingen er dan wel weer goed in.

Onze ochtendvrienden hadden een superfijn cadeau mee gebracht. Dat hoefde natuurlijk niet, maar ik was wel blij met de restaurantbon die ik van hen kreeg. Ik mocht met mijn partner nog eens gaan eten in Humus x Hortense in Brussel. Ik was een paar jaar geleden al eens gaan dineren in dit volledig veganistische restaurant en ik vond het toen fantastisch. En ik kan je zeggen: deze keer was nog straffer.

Ik ben een vis- en vleeseter, laat dat duidelijk zijn. En dat zal ook mijn hele leven wel zo blijven. Ik eet alles. Maar ik hou ook heel veel van groenten. En als een chef dan zo indrukwekkend lekker en inventief kookt als chef Nicolas Decloedt dan is het een feest om van zijn gerechten te mogen proeven. Nicolas leerde het vak in de beste restaurants van Europa (Mugaritz, In de Wulf, Bon Bon). Zijn liefde voor de Belgische culinaire traditie koppelt hij aan duurzame keuzes, botanisch onderzoek en wildpluk. Al zijn borden zien er prachtig uit, en zijn gerechten zijn zo lekker dat je er bijna emotioneel van wordt. Ook de bijpassende alcoholische drankjes zijn van een waanzinnig hoog niveau. En ook al ben ik een groot wijnliefhebber en werd er maar één glas wijn geserveerd in de pairing, ook de cocktails waren subliem.

Ik ben werkelijk met een zeer voldaan gevoel, zonder een overvolle maag, met een gigantische glimlach buiten gewandeld en de dag nadien alweer een reservatie gemaakt. Als je zo geweldig kookt, dan ben je absolute wereldtop, Michelin, geef dit team enkele sterren, want ze verdienen ze absoluut! Dikke dikke proficiat aan het hele team van Humus x Hortense en tot heel binnenkort!