Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!
Nieuws

Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!

In het najaar kwam het hele ochtendteam samen met onze baas Robin, en hun partners, bij ons thuis eten. Iedereen zag er piekfijn uit, ik had uitgebreid gekookt, er werd Wijn Ornelis gedronken, en Anke proefde dingen die ze nog nooit eerder at. Het ene vond ze al lekkerder dan het andere. Mijn kreeft bijvoorbeeld kon haar niet bekoren. De taartjes die ik bij de bakker haalde gingen er dan wel weer goed in.

Onze ochtendvrienden hadden een superfijn cadeau mee gebracht. Dat hoefde natuurlijk niet, maar ik was wel blij met de restaurantbon die ik van hen kreeg. Ik mocht met mijn partner nog eens gaan eten in Humus x Hortense in Brussel. Ik was een paar jaar geleden al eens gaan dineren in dit volledig veganistische restaurant en ik vond het toen fantastisch. En ik kan je zeggen: deze keer was nog straffer.

Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!
Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!
Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!
Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!

Ik ben een vis- en vleeseter, laat dat duidelijk zijn. En dat zal ook mijn hele leven wel zo blijven. Ik eet alles. Maar ik hou ook heel veel van groenten. En als een chef dan zo indrukwekkend lekker en inventief kookt als chef Nicolas Decloedt dan is het een feest om van zijn gerechten te mogen proeven. Nicolas leerde het vak in de beste restaurants van Europa (Mugaritz, In de Wulf, Bon Bon). Zijn liefde voor de Belgische culinaire traditie koppelt hij aan duurzame keuzes, botanisch onderzoek en wildpluk. Al zijn borden zien er prachtig uit, en zijn gerechten zijn zo lekker dat je er bijna emotioneel van wordt. Ook de bijpassende alcoholische drankjes zijn van een waanzinnig hoog niveau. En ook al ben ik een groot wijnliefhebber en werd er maar één glas wijn geserveerd in de pairing, ook de cocktails waren subliem.

Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!
Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!
Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!
Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!

Ik ben werkelijk met een zeer voldaan gevoel, zonder een overvolle maag, met een gigantische glimlach buiten gewandeld en de dag nadien alweer een reservatie gemaakt. Als je zo geweldig kookt, dan ben je absolute wereldtop, Michelin, geef dit team enkele sterren, want ze verdienen ze absoluut! Dikke dikke proficiat aan het hele team van Humus x Hortense en tot heel binnenkort!

Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!
Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!
Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!
Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!
Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!

Gerelateerde nieuwsberichten

Zo jammer: 1 van mijn favoriete restaurants gaat dicht

Zo jammer: 1 van mijn favoriete restaurants gaat dicht

Heel vaak zitten wij in het weekend in Barcelona, of moet ik DJ’n. Daarom zijn zondagmiddagen voor ons bijna altijd momenten om privé te ontspannen. Dan nodigen we vrienden uit om te komen lunchen, gaan we zelf bij vrienden langs, en als we echt een vrije dag hebben dan is de kans groot dat we ergens gaan lunchen … Lees meer

Tof toch? Dit zalige praktische cadeau voor jarige Anke!

Tof toch? Dit zalige praktische cadeau voor jarige Anke!

Als één van je favoriete mensen jarig is, zoals onze Anke vandaag, dan moet je toch een tof en liefst origineel cadeau zien te vinden. Maar wat koop je voor iemand die eigenlijk al alles heeft … Lees meer

Spannendste diner in jaren straks... erop of eronder?

Spannendste diner in jaren straks… erop of eronder?

Spannend avondje. Vanavond gaan we dineren in Teatro. Het was Roger van Damme die me eerder deze week liet weten dat dit “nieuwe” restaurant was open gegaan in Barcelona … Lees meer

Zalig nieuws: gesloten toprestaurant weer open

Zalig nieuws: gesloten toprestaurant weer open

Het was jarenlang mijn lievelingsrestaurant in Barcelona. En in alle lijstjes met beste restaurants in de wereld stond het voor mij ook in de TOP 3: het legendarische Tickets van Albert Adria in Barcelona … Lees meer

Een culinaire Belgische topper, nu ook in Oostenrijk!

Een culinaire Belgische topper, nu ook in Oostenrijk!

Ik wil je eerst even mee op reis nemen. Het is intussen bijna tien jaar geleden. We maakten een grote vakantie met de wagen door centraal Europa. We reden naar Lech in Oostenrijk, vandaar naar Salzburg … Lees meer

Dedju zeg... Deze annulering is extra spijtig.

Dedju zeg… Deze annulering is extra spijtig.

Mijn verjaardag vorig jaar, op 7 juni, zouden we met z’n tweetjes vieren in Kruisem, bij Peter Goossens in het Hof Van Cleve. Het einde van de eerste lockdown zou door ons extra stevig gevierd worden met een lekkere lunch in het beste restaurant van het land … Lees meer

Slaap jij ook slechter? Mijn tips voor een goede nachtrust.

Slaap jij ook slechter? Mijn tips voor een goede nachtrust.

Het zijn rare tijden, en veel mensen slapen tegenwoordig minder vast dan voor covid, en we dromen naar het schijnt ook lastiger tegenwoordig, of we liggen gewoon wakker van de corona-problemen … Lees meer

Ik ben ontroerd en ontzettend dankbaar!

Ik ben ontroerd en ontzettend dankbaar!

Ik wil hier graag merci zeggen. Dank u wel. Aan de mensen die elke dag weer Would Be Chef bezoeken, al twee jaar lang. Jullie zijn met vele duizenden per dag, bijna honderdduizend per maand … Lees meer