Een culinaire Belgische topper, nu ook in Oostenrijk!

Ik wil je eerst even mee op reis nemen. Het is intussen bijna tien jaar geleden. We maakten een grote vakantie met de wagen door centraal Europa. We reden naar Lech in Oostenrijk, vandaar naar Salzburg. Via Ljubljana ging het naar Zagreb en van daaruit naar Boedapest om via Bratislava naar Wenen te rijden. Uiteindelijk zijn we dan nog tot in Krakau gereden, om daarna via Dresden weer naar België terug te keren. In elke stad bleven we minstens twee nachten slapen, gingen we met een gids op verkenning, en uiteraard gingen we in elk van de steden ook lekker dineren.

Eén van de beste gastronomische ervaringen hadden we toen in een futuristische hangar op de luchthaven van Salzburg. Er staan twee speciale hangars daar en beiden zijn ze eigendom van Redbull. In de ene hangar stonden alle helicopters en vliegtuigen van Redbull geparkeerd. In die aan de overkant stond een Formule-1 wagen, en was er een soort van museum van de populaire energydrink, maar er zat ook een bijzonder restaurant: Ikarus in Hangar-7.

Het speciale van deze culinaire tempel is dat er sinds 2003 zowat elke maand een andere beroemde kok “guestchef” is. Het zijn Executive Chef Martin Klein en patron Eckart Witzigmann die in restaurant Ikarus in Hangar-7 elke keer een andere zes tot zevengangen menu bereiden dat is bedacht door een creatieve buitenlandse topchef. Nick Bril, Sergio Herman, Peter Goossens, Quique Dacosta, Daniel Boulud, Syrco Bakker, Sang-Hoon Degeimbre, Dominique Crenn, Gert De Mangeleer, Kobe Desramaults, Jannis Brevet, Bart de Pooter, Tim Raue, en vele vele andere zijn al eens te gast geweest. Een maand lang werden hun gerechten in the picture geplaatst en perfect na gekookt door het fantastische team.

Vanaf vandaag mogen we een volgende Belgische topchef aan het lijstje toevoegen, want Tim Boury van het gelijknamige restaurant Boury in Roeselare is de ganse maand september guest chef. Een welverdiende, grote eer voor deze sympathieke twee sterrenchef. Ik moet eerlijk zijn, ik heb al eens in de agenda gekeken of ik in Salzburg zou raken de komende weken, maar dat zit er jammer genoeg niet in. Maar goed, half augustus was ik nog eens in Roeselare, en daar hebben we bijzonder genoten. Het is nu aan de Oostenrijkers om vier weken te genieten van de zalige frisse en smaakvolle gerechten van Tim Boury.