Spannendste diner in jaren straks... erop of eronder?
Nieuws

Spannendste diner in jaren straks… erop of eronder?

Spannend avondje. Vanavond gaan we dineren in Teatro. Het was Roger van Damme die me eerder deze week liet weten dat dit “nieuwe” restaurant was open gegaan in Barcelona. op deze locatie had Albert Adria jarenlang Tickets, een no-nonsense maar wel indrukwekkend gastronomisch tapas-restaurant waar de groten der aarde kwamen dineren. Het was eigenlijk quasi onmogelijk om er een tafeltje te bemachtigen, maar als ze je er een beetje kenden lukte het soms wel. Ik ben er tot mijn grote vreugde dan ook vaak geweest, met veel goede vrienden en familie, en het was voor mij jarenlang mijn favoriete restaurant in de wereld. Het stond ook altijd gigantisch hoog in de 50 Best Restaurants. En terecht.

Maar toen kwam covid en ging alles fout. Ook Tickets ging dicht. Een heleboel mensen waren hun job en nog veel meer mensen waren hun favoriete restaurant in de wereld kwijt. De Madrileense groep die mee had geïnvesteerd met Albert Adria ging blijkbaar bijna failliet, en Albert besliste zelf ook om de stekker er voorgoed uit te trekken. Maar kijk, niks is blijkbaar onmogelijk, want zeven weken geleden ging Tickets opnieuw open, met weliswaar een nieuwe naam Teatro, met hetzelfde interieur, een blijkbaar zeer gelijkend menu, en heel veel oude personeelsleden, gekende gezichten dus. Maar zonder de hand van de grootmeester. Zonder Albert Adria, die binnenkort wel met een nieuwe formule komt in het voormalige Enigma, waar hij ook minder high end, maar een stuk toegankelijker zou willen gaan koken. Meer fun, zegt z’n rechterhand Xavi Alba. Dat lijkt me spannend en plezant. Ik ben nu al benieuwd. Daar wil ik deze zomer zeker eens heen.

Ik ben ook zeer benieuwd naar wat Teatro zal brengen  vanavond. Ik twijfel heel hard. Zou het Hof Van Cleve, het Zilte of Boury nog zo aantrekkelijk zijn zonder Peter, Vicky of Tim? Ik weet wel zeker van niet. Anderzijds stond Albert zelf eigenlijk nooit in de keuken, en is de chef van Teatro vandaag één van zijn meest getalenteerde sous-chefs van destijds. Ik heb er intussen de voorbije dagen wel met enkele toppers uit de gastronomische wereld in Barcelona over kunnen praten en die zeggen eigenlijk allemaal: geef het toch maar een kans. De jonge gasten die Teatro runnen zijn ook absoluut toppers in hun vak. En er zijn veel ex-medewerkers van El Bulli die nu elders ook zeer succesvol hun eigen verhaal maken.

Toch heb ik ergens mijn bedenkingen… is het geen rip off, en kan het echt zo straf zijn als onder Albert? En: minder belangrijk, hoe gaan Michelin en de 50 Best hier mee omgaan? Enfin, vanavond gaan we er heen. Ik hou jullie hier op de blog op de hoogte, en ook via mijn Instagram van Would Be Chef

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!

Dit restaurant bezoek maakte mij intens gelukkig!

In het najaar kwam het hele ochtendteam samen met onze baas Robin, en hun partners, bij ons thuis eten. Iedereen zag er piekfijn uit, ik had uitgebreid gekookt, er werd Wijn Ornelis gedronken, en Anke proefde dingen die ze nog nooit eerder at … Lees meer

Zo jammer: 1 van mijn favoriete restaurants gaat dicht

Zo jammer: 1 van mijn favoriete restaurants gaat dicht

Heel vaak zitten wij in het weekend in Barcelona, of moet ik DJ’n. Daarom zijn zondagmiddagen voor ons bijna altijd momenten om privé te ontspannen. Dan nodigen we vrienden uit om te komen lunchen, gaan we zelf bij vrienden langs, en als we echt een vrije dag hebben dan is de kans groot dat we ergens gaan lunchen … Lees meer

Tof toch? Dit zalige praktische cadeau voor jarige Anke!

Tof toch? Dit zalige praktische cadeau voor jarige Anke!

Als één van je favoriete mensen jarig is, zoals onze Anke vandaag, dan moet je toch een tof en liefst origineel cadeau zien te vinden. Maar wat koop je voor iemand die eigenlijk al alles heeft … Lees meer

Zalig nieuws: gesloten toprestaurant weer open

Zalig nieuws: gesloten toprestaurant weer open

Het was jarenlang mijn lievelingsrestaurant in Barcelona. En in alle lijstjes met beste restaurants in de wereld stond het voor mij ook in de TOP 3: het legendarische Tickets van Albert Adria in Barcelona … Lees meer

Een culinaire Belgische topper, nu ook in Oostenrijk!

Een culinaire Belgische topper, nu ook in Oostenrijk!

Ik wil je eerst even mee op reis nemen. Het is intussen bijna tien jaar geleden. We maakten een grote vakantie met de wagen door centraal Europa. We reden naar Lech in Oostenrijk, vandaar naar Salzburg … Lees meer

Dedju zeg... Deze annulering is extra spijtig.

Dedju zeg… Deze annulering is extra spijtig.

Mijn verjaardag vorig jaar, op 7 juni, zouden we met z’n tweetjes vieren in Kruisem, bij Peter Goossens in het Hof Van Cleve. Het einde van de eerste lockdown zou door ons extra stevig gevierd worden met een lekkere lunch in het beste restaurant van het land … Lees meer

Slaap jij ook slechter? Mijn tips voor een goede nachtrust.

Slaap jij ook slechter? Mijn tips voor een goede nachtrust.

Het zijn rare tijden, en veel mensen slapen tegenwoordig minder vast dan voor covid, en we dromen naar het schijnt ook lastiger tegenwoordig, of we liggen gewoon wakker van de corona-problemen … Lees meer

Ik ben ontroerd en ontzettend dankbaar!

Ik ben ontroerd en ontzettend dankbaar!

Ik wil hier graag merci zeggen. Dank u wel. Aan de mensen die elke dag weer Would Be Chef bezoeken, al twee jaar lang. Jullie zijn met vele duizenden per dag, bijna honderdduizend per maand … Lees meer