Dit was mijn afschuwelijkste moment van 2022
Nieuws

Dit was mijn afschuwelijkste moment van 2022

2022 was eigenlijk een topjaar voor mij. Ik ben privé gelukkig. De ochtendshow loopt lekker (met de beste luistercijfers ooit), de blog gaat lekker hard, ik mag hele mooie samenwerkingen doen, mijn wijnen vallen in de smaak, en er komen er steeds nieuwe bij. Ik ben weer gezond aan het leven en goed afgevallen. We hebben een topreis naar Zuid-Afrika gemaakt. En eindelijk heb ik weer kunnen DJ’n zoals vroeger. En het belangrijkste: ik heb covid gehad en ik ben er gezond doorgekomen.

Het was helemaal in het begin van mijn vakantie, in de zomer, in Barcelona. Ik was niet eens zo ziek. En eigenlijk moest ik terugkomen naar België voor een overvol en heerlijk DJ-weekend op verschillende festivals. Maar toen kreeg ik een verkoudheid en een oogontsteking, en wat bleek: ik was wel degelijk positief. Covid. Een streep door mijn rekening en mijn plannen. Maar goed, echt ziek was ik niet.

Tot dag twee. Toen verloor ik mijn smaak en mijn geur compleet. Het was één van de meeste beangstigende ervaringen van mijn hele leven. Ik die zo graag kook en eet, ik die hou van lekkere wijn, en die ook volop aan het verkopen ben, ik sloeg compleet in paniek. Ik zat alleen op onze flat in Spanje en googelde urenlang naar de langdurige gevolgen van covid.

Ik rook aan alles wat er in huis te ruiken viel. Maar zelfs de meest indringende geurkaarsen roken naar niets, en zure uitjes , snoepjes, en zelfs mijn eigen wijnen smaakten naar iets totaal anders. Iets vaags onherkenbaar. Af-schu-we-lijk. In mijn ergste nachtmerries bleef dat mijn hele leven zo: nooit meer proeven of ruiken. Verschrikkelijk.

Gelukkig duurde het maar een paar dagen. Beetje bij beetje kwamen smaak en geur terug, en na de angst was ik het gelukkigste kind van de wereld. Ik heb geluk gehad, en dan vergeet je zo’n rottijden nogal gemakkelijk. Maar ik weet dat er mensen zijn bij wie het niet zo goed is afgelopen. Bij sommigen duurde het weken of maanden, en nog anderen zullen nooit hun geur terugkrijgen. Veel sterkte voor die mensen, want dat lijkt me afschuwelijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer