Dit wil ik nooit meer meemaken op restaurant
Nieuws

Dit wil ik nooit meer meemaken op restaurant

Ik eet graag goed. Ik kook graag zelf. En ik ga graag op restaurant. Maar er is een ding dat ik echt niet meer wil, en dat is teveel eten. Dat klinkt logisch. Maar toch is het dat niet. Vaak als je op restaurant gaat neem je een voorgerechtje, een hoofdgerecht en een dessert. Dat is veel eten. En soms ga je voor een volledig menu. En dat is heel veel eten. En eerlijk gezegd voor mij meestal teveel. Zeker nu ik bijna twintig kilo vermagerd ben kan ik niet zo ontzettend zwaar meer eten. Ik heb snel genoeg.

Maar eigenlijk heb ik dat gevoel al lang. Ik eet de laatste jaren bijna altijd à la carte en nauwelijks nog de grote menu’s. Behalve in restaurants waar er geen andere mogelijkheid is, en die ik toch wel eens wil ontdekken omdat ze uniek zijn, zoals onlangs bij Le Grand Verre van Wout Bru in Durbuy, en Come van Paco Mendez in Barcelona.

Onze lastigste ervaring was ooit in Denia, bij de overigens briljante topchef Quique Dacosta. Daar namen we het menu, en dat bestond al uit zestien of zeventien gangen, en de chef wou ons extra verwennen met wat bijkomende gerechten. Het was allemaal lekker en fantastisch goed bedacht, daar niet van, maar veel, echt veel teveel. En we wilden niet ondankbaar of onbeleefd zijn, en dus probeerden we zolang mogelijk vol te houden. Tot we echt aan de alarmbel moesten trekken.

Sowieso zijn we die avond met een indigestie naar buiten gegaan. En dat is zonde. Voor onszelf, we voelden ons gewoon niet meer lekker, maar voor de chef evenzeer, want ondanks zijn geweldige talent hebben we vooral onthouden dat het allemaal teveel was. Jammer. In elk geval hebben we toen gezworen: nooit meer. Als we vol zitten zitten we vol. Ons overeten doen we nooit meer.

En als het dan toch eens voorvalt dat we, zoals bij Come, voor het einde van het menu al een verzadigd gevoel hebben, dan vragen we gewoon of we het teveel naar huis mogen meenemen. Dat was tot vijf jaar geleden zeer ongewoon, maar tijdens covid hebben al die restaurants take away georganiseerd, en nu kijkt niemand meer raar op als je een “doggy bag” vraagt. Oef, want ik vind verspilling van voedsel echt doodzonde.

Gerelateerde nieuwsberichten

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer