Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder. Zo moest de horeca-groep uit Madrid die samen met de legendarische chef Albert Adria verschillende toprestaurants in Barcelona uitbaatte noodgedwongen de boeken sluiten. Gedaan met Tickets, met Pakta, met Bodega 1900 en met het prachtige Mexicaanse restaurant Hoja Santa dat hij samen had met de Mexicaanse topchef Pac Mendez.

Maar nu covid zo’n beetje vergeten lijkt en de economie weer volop draait is er veel goed nieuws te melden. Albert Adria zelf heeft Enigma weer nieuw leven ingeblazen en staat er ook weer zelf in de keuken. Het team van Tickets heeft zelf een doorstart gemaakt, zonder Albert, maar met een chef die uit zijn stal komt, en met een nieuwe naam: Teatro. En Paco Mendez heeft op dezelfde locatie van Hoja Santa een nieuw culinair Mexicaans restaurant geopend: Come.

Come is de bom! Het eerste jaar viel er al meteen weer een Michelinster uit de lucht voor deze sympathieke topchef, en helemaal terecht. Mendez combineert de rijke culinaire traditie van de Mexicaans keuken waarin mais, tomaten, kruiden, chilipepers, avocado’s, ceviches, moles altijd wel hun rol spelen, met de creatieve en inventieve technieken van de keuken van Adria en El BUlli, zonder in dat laatste te overdrijven. Het resultaat is een spannende, maar heerlijk keuken. Mexicaans zoals je dat lekker vindt, maar net even anders. Een schitterende nieuwe ster in Barcelona

 

COME FESTIVAL (het grote feestmenu)

Corn tree

Nashi Pear with Mezcal

Tequila Cloud

Roots Meringue, Coconut and Caviar

Wagyu Tartar Tostada

Cochinita Pibil Infladita

Cesar ́s Salad

Sea Food Tostada

Triple Pork

“Romeritos de Agretti“ with Prawn

 

Artichokes with Mole

Mushrooms with Pine nuts

Pipian Beetroot with Brasato

Angus Sirloin “Taco Ordenado“

Blood Orange with Eucalyptus

NocheBuena

Chocolate Coulant