Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder. Zo moest de horeca-groep uit Madrid die samen met de legendarische chef Albert Adria verschillende toprestaurants in Barcelona uitbaatte noodgedwongen de boeken sluiten. Gedaan met Tickets, met Pakta, met Bodega 1900 en met het prachtige Mexicaanse restaurant Hoja Santa dat hij samen had met de Mexicaanse topchef Paco Mendez.
Maar nu covid zo’n beetje vergeten lijkt en de economie weer volop draait is er veel goed nieuws te melden. Albert Adria zelf heeft Enigma weer nieuw leven ingeblazen en staat er ook weer zelf in de keuken. Het team van Tickets heeft zelf een doorstart gemaakt, zonder Albert, maar met een chef die uit zijn stal komt, en met een nieuwe naam: Teatro. En Paco Mendez heeft op dezelfde locatie van Hoja Santa een nieuw culinair Mexicaans restaurant geopend: Come.
Come is de bom! Het eerste jaar viel er al meteen weer een Michelinster uit de lucht voor deze sympathieke topchef, en helemaal terecht. Mendez combineert de rijke culinaire traditie van de Mexicaans keuken waarin mais, tomaten, kruiden, chilipepers, avocado’s, ceviches, moles altijd wel hun rol spelen, met de creatieve en inventieve technieken van de keuken van Adria en El BUlli, zonder in dat laatste te overdrijven. Het resultaat is een spannende, maar heerlijk keuken. Mexicaans zoals je dat lekker vindt, maar net even anders. Een schitterende nieuwe ster in Barcelona
Corn tree
Nashi Pear with Mezcal
Tequila Cloud
Roots Meringue, Coconut and Caviar
Wagyu Tartar Tostada
Cochinita Pibil Infladita
Cesar ́s Salad
Sea Food Tostada
Triple Pork
“Romeritos de Agretti“ with Prawn
Artichokes with Mole
Mushrooms with Pine nuts
Pipian Beetroot with Brasato
Angus Sirloin “Taco Ordenado“
Blood Orange with Eucalyptus
NocheBuena
Chocolate Coulant
Ik zal maar met de deur in huis vallen: dit is misschien wel het allermoeilijkste verslag van een restaurantbezoek ooit op deze blog. Het heeft dan ook lang geduurd voor ik het helemaal heb uitgeschreven … Lees meer
Op onze reis door India in het voorjaar van 2024 verbleven we enkele nachten in het prachtige Oberoi hotel. We probeerden daar enkele restaurants uit, en die waren uitstekend, net als de openlucht bar waar je heerlijke cocktails kan drinken, of prima wijn, uit India en de rest van de wereld … Lees meer
Onze reis naar India in het voorjaar van 2024 was er eentje om nooit te vergeten. India heeft werkelijk mijn hart gestolen. Een prachtig land met een indrukwekkende cultuur die telkens stevig binnenkomt maar ook enorm charmeert en fascineert … Lees meer
Als je houdt van kip aan het spit dan is dit de ultieme plek om jezelf eens goed te laten verwennen, want dit is een prachtige rotisserie waar ze heerlijke coquelets serveren: kleine kippetjes die supersappig zijn met een knapperig velletje … Lees meer
Als we op reis zijn kijk ik toch altijd even of er geen topper uit de “50 best restaurants” in de stad waar we verblijven te boeken valt. In Mumbai was dat niet anders … Lees meer
Vorige vrijdag gingen we naar Amsterdam met een heel specifieke reden: we gingen naar De Laatste Ronde, de allerlaatste theatershow van cabaretier Youp van ’t Hek, in het legendarische theater Carré … Lees meer
Jarenlang waren wij grote fan van Hoja Santa in Barcelona, een gastronomisch Mexicaans restaurant in de stal van Albert Adria. In hetzelfde pand zat het speelsere goedkopere zusterrestaurant Niño Viejo waar je heerlijke taco’s kon eten … Lees meer
Minder dan een jaar geleden ging er een nieuw restaurant open in Barcelona. In het chique 5-sterren Palace Hotel (de vroegere Ritz), waar vroeger sterrenrestaurant Caelis nog zat, ging het nieuwe “Amar” open … Lees meer