Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder. Zo moest de horeca-groep uit Madrid die samen met de legendarische chef Albert Adria verschillende toprestaurants in Barcelona uitbaatte noodgedwongen de boeken sluiten. Gedaan met Tickets, met Pakta, met Bodega 1900 en met het prachtige Mexicaanse restaurant Hoja Santa dat hij samen had met de Mexicaanse topchef Paco Mendez.
Maar nu covid zo’n beetje vergeten lijkt en de economie weer volop draait is er veel goed nieuws te melden. Albert Adria zelf heeft Enigma weer nieuw leven ingeblazen en staat er ook weer zelf in de keuken. Het team van Tickets heeft zelf een doorstart gemaakt, zonder Albert, maar met een chef die uit zijn stal komt, en met een nieuwe naam: Teatro. En Paco Mendez heeft op dezelfde locatie van Hoja Santa een nieuw culinair Mexicaans restaurant geopend: Come.
Come is de bom! Het eerste jaar viel er al meteen weer een Michelinster uit de lucht voor deze sympathieke topchef, en helemaal terecht. Mendez combineert de rijke culinaire traditie van de Mexicaans keuken waarin mais, tomaten, kruiden, chilipepers, avocado’s, ceviches, moles altijd wel hun rol spelen, met de creatieve en inventieve technieken van de keuken van Adria en El BUlli, zonder in dat laatste te overdrijven. Het resultaat is een spannende, maar heerlijk keuken. Mexicaans zoals je dat lekker vindt, maar net even anders. Een schitterende nieuwe ster in Barcelona
Corn tree
Nashi Pear with Mezcal
Tequila Cloud
Roots Meringue, Coconut and Caviar
Wagyu Tartar Tostada
Cochinita Pibil Infladita
Cesar ́s Salad
Sea Food Tostada
Triple Pork
“Romeritos de Agretti“ with Prawn
Artichokes with Mole
Mushrooms with Pine nuts
Pipian Beetroot with Brasato
Angus Sirloin “Taco Ordenado“
Blood Orange with Eucalyptus
NocheBuena
Chocolate Coulant
Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer
Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer
Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer
Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer
Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer
Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer
Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer
Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer