Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!
Restaurant

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Contactgegevens

Covid was een ramp voor de culinaire wereld. Overal, maar zeker in mijn geliefde Barcelona. De zieltogende horeca werd er veel minder gesteund dan bij ons in België en een paar prachtige restaurants gingen kopje onder. Zo moest de horeca-groep uit Madrid die samen met de legendarische chef Albert Adria verschillende toprestaurants in Barcelona uitbaatte noodgedwongen de boeken sluiten. Gedaan met Tickets, met Pakta, met Bodega 1900 en met het prachtige Mexicaanse restaurant Hoja Santa dat hij samen had met de Mexicaanse topchef Paco Mendez.

Maar nu covid zo’n beetje vergeten lijkt en de economie weer volop draait is er veel goed nieuws te melden. Albert Adria zelf heeft Enigma weer nieuw leven ingeblazen en staat er ook weer zelf in de keuken. Het team van Tickets heeft zelf een doorstart gemaakt, zonder Albert, maar met een chef die uit zijn stal komt, en met een nieuwe naam: Teatro. En Paco Mendez heeft op dezelfde locatie van Hoja Santa een nieuw culinair Mexicaans restaurant geopend: Come.

Come is de bom! Het eerste jaar viel er al meteen weer een Michelinster uit de lucht voor deze sympathieke topchef, en helemaal terecht. Mendez combineert de rijke culinaire traditie van de Mexicaans keuken waarin mais, tomaten, kruiden, chilipepers, avocado’s, ceviches, moles altijd wel hun rol spelen, met de creatieve en inventieve technieken van de keuken van Adria en El BUlli, zonder in dat laatste te overdrijven. Het resultaat is een spannende, maar heerlijk keuken. Mexicaans zoals je dat lekker vindt, maar net even anders. Een schitterende nieuwe ster in Barcelona

COME FESTIVAL (het grote feestmenu)

Corn tree

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Nashi Pear with Mezcal

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Tequila Cloud

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Roots Meringue, Coconut and Caviar

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Wagyu Tartar Tostada

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Cochinita Pibil Infladita

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Cesar ́s Salad

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!
Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!
Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Sea Food Tostada

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Triple Pork

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

“Romeritos de Agretti“ with Prawn

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Artichokes with Mole

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Mushrooms with Pine nuts

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Pipian Beetroot with Brasato

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Angus Sirloin “Taco Ordenado“

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Blood Orange with Eucalyptus

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

NocheBuena

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Chocolate Coulant

Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!
Come. Een schitterende Mexicaanse ster in Barcelona!

Restaurants die je waarschijnlijk ook leuk vindt

Divinum Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience26

Divinum: ingetogen klasse in het hart van Girona #advertentie

Deze zomer mocht ik als culinair ambassadeur vijf dagen lang door Catalonië trekken, op zoek naar bijzondere gastronomische plekken. De stad Girona was één van de zalige tussenstops … Lees meer

Mas Salagros EcoResort & Restaurant 1497 Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience16

Puur natuur: Mas Salagros EcoResort & Restaurant 1497 #advertentie

Onze reis in Catalonië in juli 2025 begon in het natuurrijke Mas Salagros EcoResort, vlakbij Barcelona. Dit 100% duurzame ecohotel ligt in een groene vallei, omringd door natuur, niet ver van de kust, maar zonder zicht op zee, perfect om helemaal tot rust te komen … Lees meer

Esperit Roca: een gastronomisch hoogtepunt in Catalonië 🌿 #advertentie

Op onze culinaire reis door Catalonië was een van de absolute hoogtepunten ons verblijf in het schitterende hotel Esperit Roca. We werden met open armen ontvangen in dit adembenemende complex en mochten één van de zestien kamers met waanzinnig uitzicht over Catalonië innemen … Lees meer

Direkte Barcelona Sven Ornelis Would Be Chef23

Direkte, verhuisd van de Boqueria naar Eixample

Sinds kort hebben we er letterlijk een culinaire buur bij: Direkte. Het restaurant dat jarenlang verscholen zat onder de arcaden van de Boqueria-markt, verhuisde dit voorjaar naar Carrer de París 200 in de wijk Eixample … Lees meer

Benoit & Bernard De Witte Kruisem Sven Ornelis Would Be Chef3

Mijn bijzondere avond bij Benoit & Bernard Dewitte in Kruisem

Er zijn zo van die restaurants die al heel lang op je lijstje staan, en voor ons was Benoit & Bernard Dewitte er zo eentje. Toen we anderhalf jaar geleden van vrienden – die weten waar het lekker is – een cadeaubon kregen voor dit Michelinrestaurant in Kruisem, hebben we meteen gereserveerd … Lees meer

La Boscana Bellvis Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience5

Meesterlijke gastronomie met fruit in de hoofdrol: La Boscana #advertentie

Hou u vast, want ik ga je een héééél enthousiast restaurantverslag serveren. Onze laatste dag van een intense en erg boeiende culinaire reis door Catalonië is geëindigd in absolute schoonheid … Lees meer

Ferreruela Lleida Sven Ornelis Would Be Chef Catalunya Experience3

Ferreruela in Lleida: productkeuken op z’n best #advertentie

Bij Would Be Chef zijn mijn restaurantreviews altijd heel persoonlijk, dus het kan perfect dat jij als lezer een plek fantastisch vindt waar ik minder warm voor loop, en omgekeerd … Lees meer

paco-jul-22-88

Paco Meralgo

Dit is misschien wel de lekkerste tapasbar in de stad. Een superdrukke plek wel, die altijd bomvol zit. Of je nu aan de kleine hoge tafels zit, tegen de muur (wat wel wat minder gezellig is, want je zit met je rug naar de andere klanten) of er toch in slaagt om een gegeerd plekje aan de counter vast te krijgen, spreek maar van geluk, want terwijl jij heerlijk zit te genieten, zullen tientallen passanten die toch hun kans wagen om binnen te raken te horen krijgen dat er geen plek meer beschikbaar is … Lees meer