Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie

Ik ben gek op kalfsvlees. Dat is inderdaad de slogan van de Europese campagne ‘Met kalfsvlees smaakt het beter’ om kalfsvlees van bij ons in de kijker te plaatsen. Maar ik ben het ook echt: een fan van het heerlijke subtiele, en lekker lichte van kalfsvlees. Ik heb in het verleden al verschillende gerechten ontwikkeld met kalfsvlees, denk maar aan mijn Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui of kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje en Gemarineerde kalfskoteletjes op de bbq met een lekkere noedelsalade.

En toen mij een tijdje geleden gevraagd werd om voor een mooi gezelschap van foodbloggers een volledig menu met kalfsvlees te bedenken en te bereiden bij ons thuis, zag ik dat meteen zitten. Niet evident hoor, want die gasten kunnen allemaal een serieus potje koken, maar wel een mooie uitdaging die ik wel durfde aan te gaan. Als je een mooi lokaal product in zijn waarde laat, en combineert met een paar andere edele ingrediënten kun je hele mooie dingen bereiken.

Op het dessert na, met speculoos, karamel en appeltjes, speelde kalfsvlees van bij ons de hoofdrol in alle gerechten van mijn menu. Ik maakte eerst Tartaar van kalfsvlees, salade van kingcrab en kaviaar. Daarna Vitello Tonato met verse truffel. Om te eindigen met Gestoomde buns met pulled kalfsvlees, gepekelde rode ui en jalapeño mayonaise.

Myriam van Hap en Tap, Debbie van Goestingske en Glenn en Désiré van The food tryout en Ann en Charlotte van oSérieux waren allemaal enthousiast over mijn gerechten, en dat maakte me ontzettend gelukkig, want ze zijn allemaal meer dan verdienstelijke chefs.

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be