Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Nieuws

Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie

Ik ben gek op kalfsvlees. Dat is inderdaad de slogan van de Europese campagne ‘Met kalfsvlees smaakt het beter’ om kalfsvlees van bij ons in de kijker te plaatsen. Maar ik ben het ook echt: een fan van het heerlijke subtiele, en lekker lichte van kalfsvlees. Ik heb in het verleden al verschillende gerechten ontwikkeld met kalfsvlees, denk maar aan mijn Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui of kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje en Gemarineerde kalfskoteletjes op de bbq met een lekkere noedelsalade.

Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie

En toen mij een tijdje geleden gevraagd werd om voor een mooi gezelschap van foodbloggers een volledig menu met kalfsvlees te bedenken en te bereiden bij ons thuis, zag ik dat meteen zitten. Niet evident hoor, want die gasten kunnen allemaal een serieus potje koken, maar wel een mooie uitdaging die ik wel durfde aan te gaan. Als je een mooi lokaal product in zijn waarde laat, en combineert met een paar andere edele ingrediënten kun je hele mooie dingen bereiken.

Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie

Op het dessert na, met speculoos, karamel en appeltjes, speelde kalfsvlees van bij ons de hoofdrol in alle gerechten van mijn menu. Ik maakte eerst Tartaar van kalfsvlees, salade van kingcrab en kaviaar. Daarna Vitello Tonato met verse truffel. Om te eindigen met Gestoomde buns met pulled kalfsvlees, gepekelde rode ui en jalapeño mayonaise.

Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie

Myriam van Hap en Tap, Debbie van Goestingske en Glenn en Désiré van The food tryout en Ann en Charlotte van oSérieux waren allemaal enthousiast over mijn gerechten, en dat maakte me ontzettend gelukkig, want ze zijn allemaal meer dan verdienstelijke chefs.

Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie
Een heerlijk feestmenu met gekopkalfsvlees #advertentie

Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer