Ik ben gek op kalfsvlees. Dat is inderdaad de slogan van de Europese campagne ‘Met kalfsvlees smaakt het beter’ om kalfsvlees van bij ons in de kijker te plaatsen. Maar ik ben het ook echt: een fan van het heerlijke subtiele, en lekker lichte van kalfsvlees. Ik heb in het verleden al verschillende gerechten ontwikkeld met kalfsvlees, denk maar aan mijn Pittige taco’s met paprika schnitzels van kalfsvlees, jalapeño mayonaise en gepickelde rode ui of kalfspiccata met verse pasta en een luxueus slaatje en Gemarineerde kalfskoteletjes op de bbq met een lekkere noedelsalade.
En toen mij een tijdje geleden gevraagd werd om voor een mooi gezelschap van foodbloggers een volledig menu met kalfsvlees te bedenken en te bereiden bij ons thuis, zag ik dat meteen zitten. Niet evident hoor, want die gasten kunnen allemaal een serieus potje koken, maar wel een mooie uitdaging die ik wel durfde aan te gaan. Als je een mooi lokaal product in zijn waarde laat, en combineert met een paar andere edele ingrediënten kun je hele mooie dingen bereiken.
Op het dessert na, met speculoos, karamel en appeltjes, speelde kalfsvlees van bij ons de hoofdrol in alle gerechten van mijn menu. Ik maakte eerst Tartaar van kalfsvlees, salade van kingcrab en kaviaar. Daarna Vitello Tonato met verse truffel. Om te eindigen met Gestoomde buns met pulled kalfsvlees, gepekelde rode ui en jalapeño mayonaise.
Myriam van Hap en Tap, Debbie van Goestingske en Glenn en Désiré van The food tryout en Ann en Charlotte van oSérieux waren allemaal enthousiast over mijn gerechten, en dat maakte me ontzettend gelukkig, want ze zijn allemaal meer dan verdienstelijke chefs.
Voor nog meer inspiratie surf naar Lekker van bij ons! Als je nog andere gerechten met lekker kalfsvlees wil bekijken dat kun je dat altijd doen op www.gekopkalfsvlees.be
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer