Eén van de mooiste etentjes van het jaar!
Nieuws

Eén van de mooiste etentjes van het jaar!

Vanavond wordt een echt topavondje, dat weet ik zeker. Een paar weken voor de zomervakantie was ik erbij in Brugge toen Joachim Boudens en Gert De Mangeleer hun zomerse pop-up restaurant Bar Bulot voorstelden. Het was een heerlijke zomerse avond, Buscemi speelde de perfecte muziek, en het eten was zoals ik dat verwacht had van deze twee heren en hun team: superlekker. Bar Bulot is een restaurant waar verse vis en schaaldieren de enige hoofdrol spelen. Geen frietjes of aardappelen, geen vlees. Enkel het allerbeste uit de zee, op een (h)eerlijke manier bereid. We dronken er de zalige champagne van Billecart-Salmon bij. Kortom een avond om nooit te vergeten, en meer nog: om nog eens over te doen. En vanavond ga ik dat doen.

Het bijzondere vanavond is dat ik ga dineren met mijn liefste mama Anny. Etentjes met mijn ouders, bij ons thuis, bij hen thuis, of op restaurant, doen we wel vaker. Maar één keer per jaar ga ik met mijn mama alleen op restaurant. En dat is meestal in deze periode. Zoals ik eerder deze week al schreef is mijn papa op dit moment voor z’n vrijwilligerswerk in een schooltje ver weg in India. En dat is voor mij de ideale periode om eens naar Knesselare te rijden en mama uit te nodigen voor een topdinertje, gezellig met ons twee, moeder en zoon.

Vorig jaar gingen we naar Zet’Joe van Geert Van Hecke. De Karmeliet was voordien mama’s lievelingsrestaurant (ze was er een paar keer geweest en vindt Geert zo’n warme bescheiden man, die ook nog eens heerlijk klassiek koken kan). Haar meenemen naar het nieuwe restaurant van Geert was een goed idee, we hebben die avond ontzettend genoten. Ook door de (modernere) keuken van Gert De Mangeleer was mama zeer gecharmeerd. We vierden in Hertog Jan haar 70steverjaardag met het hele gezin, en die lunch maakte een prachtige indruk. Nu naar een pop-up gaan van Gert vindt mama een fantastisch vooruitzicht. En ik natuurlijk ook.

Voor mij is dat zo belangrijk: m’n ouders kunnen en mogen verwennen. Ze wonen niet zo dicht bij ons, en soms vind ik dat jammer. Want we zien elkaar dus niet zo vaak. Maar we bellen wel elke dag met elkaar en elke keer wanneer ik daar de kans toe krijg probeer ik quality-time met m’n mama en papa door te brengen. Ik ben hen zo dankbaar voor alles wat ze ons in onze jeugd, en tot op vandaag al gegeven hebben, hun normen en waarden, hun geduld, hun liefde, hun wijsheid. Ik hoor het trouwens van veel veertigers in mijn vriendenkring. Ze vinden het belangrijk om nog zoveel mogelijk mooie momenten met hun ouders door te brengen. De meeste van m’n vrienden beseffen dat de voorbije jaren de meeste aandacht naar hun carrière en hun kinderen ging, maar nu zijn die vaak tieners geworden, en is er wat meer tijd, en willen ze zich wat meer met hun eigen ouders bezighouden. De tijd vliegt immers. Je moet het geluk en de tijd die je hebt niet door je handen laten glippen.

Mama en papa zijn nu begin de 70 en nog allebei in goede vorm. Dat wil ik koesteren. Ik neem hen minstens één keer per jaar mee op weekend, we gaan graag samen uit eten, ik heb ze graag op bezoek bij ons thuis, dan kook ik uitgebreid en dan trekken we altijd een paar mooie flesjes open. En we praten dan. Over vroeger. Over vandaag. Over de toekomst. Over het leven. Ik zie ze graag. En zij zien ons, de kinderen graag. Daar moeten we op klinken. Zo vaak en zo lang als we kunnen.

En dat gaan we vanavond doen in Brugge, in Bar Bulot, mama en ik. Terwijl papa in het verre India ongetwijfeld diep ligt te slapen na een deugddoende dag en een sober vegetarisch avondmaal. Geluk komt in vele vormen. En ik ben blij dat ik het geluk heb zo’n topouders te hebben. Santé.

Eén van de mooiste etentjes van het jaar!
Eén van de mooiste etentjes van het jaar!
Eén van de mooiste etentjes van het jaar!
Eén van de mooiste etentjes van het jaar!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer