Ga je vanavond mee op culinaire trip naar New York?
Nieuws

Ga je vanavond mee op culinaire trip naar New York?

Spannend. Exciting. Vanavond mag ik op culinaire uitstap naar New York. En jij kunt mee. Het is legaal, ongevaarlijk, het neemt maar een half uurtje van je tijd in beslag, en het wordt super gezellig. De gids met dienst is Patrick van Rosendaal, de gids met z’n gele truien en jasjes die je ongetwijfeld a eens op TV of op HLN.be hebt gezien. Patrick is een legendarische gids voor vooral Belgen en Nederlanders. Heel veel families, bedrijven, bekende Vlamingen, politici en zelfs leden van de koninklijke familie zijn door hem al eens door zijn lievelingsstad gegidst. Altijd met keiveel bravoure en kennis.

Exact twee jaar geleden, in de paasvakantie, waren we zelf nog eens in New York, een stad waar ik zeker al twintig keer ben geweest. En toch heeft Patrick ons tijdens de tour die hij ons in the Big Apple heeft gegeven kantjes getoond van deze fascinerende stad waar wij het bestaan niet van wisten. En we hebben toen ook uitgebreid gepraat over het culinaire New York. Van de meest gezellige en hippe food markets tot de aller duurste sterrenrestaurants, in New York kun je werkelijk fantastisch eten. Patrick heeft ons veel toffe culinaire tips gegeven, maar was ook super geïnteresseerd in onze favoriete eetadressen in de stad.

De hele paasvakantie nodigt Patrick elke avond een Belg uit om samen op Instagram of op HLN.be een bezoek van een half uurtje te maken aan een plek in New York die voor hem of haar bijzonder  is. En vanavond om 20u ben ik te gast. Patrick live vanuit de Big Apple, ik live vanuit Lochristi. Maar samen gaan we een zalige culinaire uitstap maken op één van de topplekken van de stad. Wat en hoe zal je samen met mij live kunnen ontdekken deze avond. Maar we zullen er zeker veel van opsteken, want Patrick is een topper en je zult zelf ook goesting krijgen om zelf ook eens een uitje naar New York te maken. Dus zorg dat je vanavond zeker even virtueel mee komt wandelen en proeven online.

Als je trouwens voor je bedrijf, voor je vereniging, of voor je familie eens een virtuele rondleiding door New York (of op enkele van je favoriete plekken) wil krijgen van Patrick, dat kan altijd. Je kunt hem privé boeken voor zo’n rondleidingen via zijn super boeiende website www.beny.be

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer