Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!
Nieuws

Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!

Begin 2020 had ik super fijn nieuws te melden. Ik mocht hier op de blog namelijk bekend maken dat ik  gedurende een jaar de Guest Chef zou worden in de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty. Ik mocht verschillende nieuwe wok-recepten ontwikkelen die je in één van de zes restaurants of thuis zou kunnen proeven. We zouden ook leuke wedstrijden organiseren. En ik mocht samen met een groep volgers van Would Be Chef in de loop van 2020 eens lekker gaan dineren bij Wok Dynasty. En toen kwam Covid, waardoor het hele plan in duigen viel. Al anderhalf jaar is de horeca aan het sukkelen, de restaurants zijn meer dicht dan open geweest. Maar uitstel is geen afstel, want de komende maanden gaan we de schade van harte inhalen.

Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!
Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!
Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!

Ik ben superblij met deze samenwerking, want om eerlijk te zijn, Wok Dynasty en ik, “we go way back”. Toen ik zo’n dikke 25 jaar geleden in Leuven studeerde was er op de Oude Markt een echt fantastisch Chinees gastronomisch restaurant met de naam “Ming Dynasty”. Ik zat toen op kot in Leuven en volgde daar “godsdienstwetenschappen” aan de KUL, maar ik presenteerde toen ook al op radio en op televisie. En elke keer wanneer ik iets te vieren had, of echt eens geweldig wou gaan eten, ging ik dineren in Ming Dynasty. Tot op vandaag kan ik mij de beroemde kreeft met gember herinneren die ze daar serveerden. Die was gewoon legendarisch lekker.

Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!
Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!
Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!

Ming Dynasty was een groot succes, maar de eigenaars Changying Wu en Peh-Fo Pak droomden ervan om meer mensen de échte Aziatische keuken te laten ontdekken en wilden Vlaanderen graag kennis laten maken met trendy wokken. Samen zijn ze daarom zo’n 15 jaar geleden op zoek gegaan naar een geschikt pand voor een trendy wokrestaurant. Al snel hadden ze drie panden gespot op het Arenbergplein in Heverlee. De ideale locatie, parking voor de deur en genoeg plaats om hun concept uit te werken. De architect toverde het geheel om tot één mooie ruimte en koos voor een tijdloos strak interieur met niet te veel overdadige Chinese accenten.

Het duo Pak-Wu slaagde er in een mum van tijd in om van Wok Dynasty Heverlee een bloeiende zaak te maken en ze besloten al snel om het nieuwe concept ook op ander locaties uit te bouwen. Vandaag beschikt de keten over 6 vestigingen en kunnen gourmands genieten van de rijke en authentieke Aziatische smaken in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse.

Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!
Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!
Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!

Peh-Fo vertelt: “Ons concept is eigenlijk heel simpel en de woktechniek is al eeuwenoud. Wij zijn er echter in geslaagd om er een échte culinaire totaalbeleving van te maken. We werken alleen maar met verse ingrediënten en ik heb zelf met de grootste zorg alle sauzen ontwikkeld.” Changying vult enthousiast aan: “De All you can eat formule in combinatie met topproducten klaargemaakt door authentieke Chinese chefs was van bij de start een waar succes. Maar onze gasten komen niet alleen voor de uitgebreide buffetten, ze genieten ook van ons hip, eigentijds decor met speciaal ontworpen Boeddhabeeldjes, prachtige schilderijen en trendy meubilair waarin het heerlijk toeven én culinair genieten is!”

Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!
Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!
Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!
Yes! Ik ben (opnieuw) Guest Chef bij Wok Dynasty!

Het is met dit fijne team dat ik nu dus opnieuw samen mag werken, en ik heb er echt veel zin in. Samen met de Chinese chefs van Wok Dynasty heb ik verschillende wokgerechten bedacht. Eentje heb ik al gedeeld met jullie. De kip met kerrie, verse groenten en noodles. Ga het gerecht zeker eens uitproberen in één van de zes wokrestaurants. En hou Would Be Chef de komende weken zeker in de gaten voor de andere heerlijke recepten die ik bedacht heb voor Wok Dynasty.

Als je samen met je partner eens wil gaan lunchen of dineren in één van de restaurants van Wok Dynasty, speel dan nog snel mee met onze wedstrijd om met z’n 2 te gaan eten en mijn gerechtjes te proeven. Die staat al een tijdje online, want toen de restaurants dicht waren had het weinig zin om een winnaar bekend te maken, maar nu zijn het wel de laatste dagen om mee te spelen. Dus doe het zeker deze week nog!

Voor meer info over de zes restaurants en het volledige menu kun je ook een kijkje nemen op de Wok Dynasty website!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer