In het begin van het jaar mocht ik jullie met trots aankondigen dat ik de nieuwe Guest Chef ben geworden van de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty. Al sinds mijn studententijd (toen ze al de eigenaar waren van Ming Dynasty in Leuven) geniet ik van de fijne restaurants van Changying Wu en Peh-Fo Pak, en ik ben dan ook zeer blij met deze boeiende samenwerking.
Omwille van corona heeft alles wat vertraging opgelopen maar de komende maanden gaan we wel enkele leuke dingen proberen te doen. We gaan zeker nog mooie wedstrijden organiseren waardoor je dankzij Would Be Chef één van de komende maanden eens lekker kan gaan dineren bij Wok Dynasty.
En ik heb ook verschillende nieuwe wok-recepten ontwikkeld samen met de chefs, die je in één van de zes restaurants (in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse) zult kunnen proeven.
Kip speelt de hoofdrol in mijn eerste wok-gerecht, en ik heb (redelijk klassiek, maar zo lekker) voor een kerriesaus gekozen, met veel groentjes en noodels. Het fijne is: alle kraakverse ingrediënten van dit recept kun je zelf op je bord opscheppen en de chefs gaan er dan ter plekke mee aan de slag. Ze maken je gerecht net zo pikant als je maar wil. En je kunt er ook altijd naar eigen smaak wat extra ingrediënten of een ander sausje aan toevoegen. De chefs zullen je daarbij graag advies geven. En je kunt dit gerecht natuurlijk ook eens zelf thuis maken. Smakelijk eten!
Lees ook het artikel Primeur: ik word dit jaar guest chef bij Wok Dynasty.
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer
Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer