Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels
Recept

Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 liter groentebouillon
  • 6 reepjes kipfilet
  • noodels
  • sojascheuten
  • groene boontjes
  • ui
  • wortelslierten
  • look
  • 1 el kerriesaus
Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.

2 / 6

Doe wat olie in een gloeiend hete wokpan.

3 / 6

Doe er de kerrie-saus bij.

4 / 6

Laat al roerend even bakken.

5 / 6

Doe er de andere ingrediënten bij.

6 / 6

Roerbak alles gaar.

Laat het smaken.

In het begin van het jaar mocht ik jullie met trots aankondigen dat ik de nieuwe Guest Chef ben geworden van de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty. Al sinds mijn studententijd (toen ze al de eigenaar waren van Ming Dynasty in Leuven) geniet ik van de fijne restaurants van Changying Wu en Peh-Fo Pak, en ik ben dan ook zeer blij met deze boeiende samenwerking.

Omwille van corona heeft alles wat vertraging opgelopen maar de komende maanden gaan we wel enkele leuke dingen proberen te doen. We gaan zeker nog mooie wedstrijden organiseren waardoor je dankzij Would Be Chef één van de komende maanden eens lekker kan gaan dineren bij Wok Dynasty.

En ik heb ook verschillende nieuwe wok-recepten ontwikkeld samen met de chefs, die je in één van de zes restaurants (in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse) zult kunnen proeven.

Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels
Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels
Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels

Kip speelt de hoofdrol in mijn eerste wok-gerecht, en ik heb (redelijk klassiek, maar zo lekker) voor een kerriesaus gekozen, met veel groentjes en noodels. Het fijne is: alle kraakverse ingrediënten van dit recept kun je zelf op je bord opscheppen en de chefs gaan er dan ter plekke mee aan de slag. Ze maken je gerecht net zo pikant als je maar wil. En je kunt er ook altijd naar eigen smaak wat extra ingrediënten of een ander sausje aan toevoegen. De chefs zullen je daarbij graag advies geven. En je kunt dit gerecht natuurlijk ook eens zelf thuis maken. Smakelijk eten!

Lees ook het artikel Primeur: ik word dit jaar guest chef bij Wok Dynasty.

Bereiding

  1. Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.
  2. Doe wat olie in een gloeiend hete wokpan.
  3. Doe er de kerrie-saus bij.
  4. Laat al roerend even bakken.
  5. Doe er de andere ingrediënten bij.
  6. Roerbak alles gaar.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer