Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels

In het begin van het jaar mocht ik jullie met trots aankondigen dat ik de nieuwe Guest Chef ben geworden van de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty. Al sinds mijn studententijd (toen ze al de eigenaar waren van Ming Dynasty in Leuven) geniet ik van de fijne restaurants van Changying Wu en Peh-Fo Pak, en ik ben dan ook zeer blij met deze boeiende samenwerking.

Omwille van corona heeft alles wat vertraging opgelopen maar de komende maanden gaan we wel enkele leuke dingen proberen te doen. We gaan zeker nog mooie wedstrijden organiseren waardoor je dankzij Would Be Chef één van de komende maanden eens lekker kan gaan dineren bij Wok Dynasty.

En ik heb ook verschillende nieuwe wok-recepten ontwikkeld samen met de chefs, die je in één van de zes restaurants (in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse) zult kunnen proeven.

Kip speelt de hoofdrol in mijn eerste wok-gerecht, en ik heb (redelijk klassiek, maar zo lekker) voor een kerriesaus gekozen, met veel groentjes en noodels. Het fijne is: alle kraakverse ingrediënten van dit recept kun je zelf op je bord opscheppen en de chefs gaan er dan ter plekke mee aan de slag. Ze maken je gerecht net zo pikant als je maar wil. En je kunt er ook altijd naar eigen smaak wat extra ingrediënten of een ander sausje aan toevoegen. De chefs zullen je daarbij graag advies geven. En je kunt dit gerecht natuurlijk ook eens zelf thuis maken. Smakelijk eten!

Lees ook het artikel Primeur: ik word dit jaar guest chef bij Wok Dynasty.

Bereiding

  1. Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.
  2. Doe wat olie in een gloeiend hete wokpan.
  3. Doe er de kerrie-saus bij.
  4. Laat al roerend even bakken.
  5. Doe er de andere ingrediënten bij.
  6. Roerbak alles gaar.