Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels
Recept

Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 liter groentebouillon
  • 6 reepjes kipfilet
  • noodels
  • sojascheuten
  • groene boontjes
  • ui
  • wortelslierten
  • look
  • 1 el kerriesaus
Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.

2 / 6

Doe wat olie in een gloeiend hete wokpan.

3 / 6

Doe er de kerrie-saus bij.

4 / 6

Laat al roerend even bakken.

5 / 6

Doe er de andere ingrediënten bij.

6 / 6

Roerbak alles gaar.

Laat het smaken.

In het begin van het jaar mocht ik jullie met trots aankondigen dat ik de nieuwe Guest Chef ben geworden van de bekende Aziatische restaurantketen Wok Dynasty. Al sinds mijn studententijd (toen ze al de eigenaar waren van Ming Dynasty in Leuven) geniet ik van de fijne restaurants van Changying Wu en Peh-Fo Pak, en ik ben dan ook zeer blij met deze boeiende samenwerking.

Omwille van corona heeft alles wat vertraging opgelopen maar de komende maanden gaan we wel enkele leuke dingen proberen te doen. We gaan zeker nog mooie wedstrijden organiseren waardoor je dankzij Would Be Chef één van de komende maanden eens lekker kan gaan dineren bij Wok Dynasty.

En ik heb ook verschillende nieuwe wok-recepten ontwikkeld samen met de chefs, die je in één van de zes restaurants (in Heverlee, Aartselaar, Sint-Martens-Latem, Boortmeerbeek, Hasselt en Overijse) zult kunnen proeven.

Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels
Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels
Wokschotel met kip, kerrie, verse groentjes en noodels

Kip speelt de hoofdrol in mijn eerste wok-gerecht, en ik heb (redelijk klassiek, maar zo lekker) voor een kerriesaus gekozen, met veel groentjes en noodels. Het fijne is: alle kraakverse ingrediënten van dit recept kun je zelf op je bord opscheppen en de chefs gaan er dan ter plekke mee aan de slag. Ze maken je gerecht net zo pikant als je maar wil. En je kunt er ook altijd naar eigen smaak wat extra ingrediënten of een ander sausje aan toevoegen. De chefs zullen je daarbij graag advies geven. En je kunt dit gerecht natuurlijk ook eens zelf thuis maken. Smakelijk eten!

Lees ook het artikel Primeur: ik word dit jaar guest chef bij Wok Dynasty.

Bereiding

  1. Blancheer alle ingrediënten een minuutje tot anderhalf minuutje in de groentebouillon.
  2. Doe wat olie in een gloeiend hete wokpan.
  3. Doe er de kerrie-saus bij.
  4. Laat al roerend even bakken.
  5. Doe er de andere ingrediënten bij.
  6. Roerbak alles gaar.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer