Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Nieuws

Het menu en de foto’s van mijn 50ste verjaardag #advertentie

7 juni was een bijzondere dag. Ik ben geboren op die dag, in het mooie jaar 1973. Dus dit jaar werd ik 50. Op de radio werd ik zo uitgebreid gevierd dat ik er een beetje schuchter van werd, maar vooral ook erg ontroerd. Zoveel liefde, zoveel wensen, prachtig hoor om zoiets te mogen ervaren. Op die dag zijn we met mijn ouders voor het laatst gaan eten bij Peter Goossens in Hof Van Cleve. Een topmoment. Heerlijk eten, mooie babbels, puur geluk.

En tien dagen later was er een groot verjaardagsfeest bij ons thuis in de tuin. Het werd een avond om nooit te vergeten. Met een optreden van The Menu, een plezante coverband uit Nederland waarvan de leadzanger een goede kennis is. Maar ook met een heerlijk Spaans optreden van Belle Perez, Hugo van Nicole en Hugo zong Kiezen Voor Liefde dat ik ooit voor hem schreef. En Christoff bracht Sweet Caroline; Marc Coucke zong zelfs een stukje mee. En ik heb zelf een DJ-set gespeeld. Nooit gedacht dat ik dat zou doen op een eigen feestje, maar het was echt leuk.

Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie

Gekookt heb ik die avond voor een keertje niet gedaan. Daarvoor hebben we de mensen van Sir Catering ingeschakeld op aangeven van onze fantastische event planner Bevas. Een terechte keuze, want deze jonge cateraars uit Gent hebben er een prachtige culinaire avond van gemaakt voor ons en al onze gasten. Alles was gewoon af. We zijn voor Spaanse tapas gegaan op een hedendaagse manier gebracht, en twee soorten fenomenaal lekkere paella. Overheerlijk allemaal.

Ook de prachtige producten waar ik sinds jaar en dag fiere ambassadeur van was mochten in het menu niet ontbreken. Bij de oesters werd de sublieme kaviaar van Royal Belgian Caviar gereserveerd. Er waren mooie gerechten met de heerlijke verse tomaten van Hoogstraten. En als grote liefhebber van Zeeuwse mosselen mochten die ook niet ontbreken. Wat fijn om zo’n toproducten te mogen serveren aan onze gasten, die zelfs vanuit Nederland, Frankrijk, Engeland en Spanje waren afgekomen.

Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie

Als klap op de vuurpijl had mijn lieve vriend Roger van Damme met zijn vrouw Cindy en hun volledige team een prachtig dessert gecreëerd waar iedereen gek van was. Dankjewel lieve vrienden voor dit mooie en heerlijke cadeau. En wat denk je dat we dronken? Uiteraard Wijn Ornelis. Eerst mijn Champagne en nadien zowel mijn Rosé als witte en rode wijnen. Je kunt deze wijnen ook bestellen op www.wijnornelis.be

Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie
Het menu en de foto's van mijn 50ste verjaardag #advertentie

Het werd een prachtige avond om nooit te vergeten. Met de mooie optredens, het zalige eten, de prima wijn, en zalig om dat allemaal in onze eigen tuin te mogen beleven. Zo was het helemaal niet erg om 50 te worden, wel integendeel. Eén nadeel: ik kan echt geen tien jaar meer wachten om samen met vrienden en familie van het volgende grote feest te genieten…

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer