Het is een gezellige traditie aan het worden. Elke zondag vragen we een BV wat zijn of haar laatste avondmaal zou zijn. Drie weken geleden was Stan Van Samang onze gast die voor een gerecht van z’n mama Agnes zou gaan, en twee weken terug vertelde Anderlecht voorzitter en succesvol ondernemer Marc Coucke dat Peter Goossens en Wout Bru zijn dochter Alysée als souschef zouden mogen bijstaan om een heerlijke Belgische klassieker te bereiden. Vorige week pakte Maggie De Block uit met een mooie schotel oesters en haar lievelingschampagne.
Vandaag het laatste avondmaal van mijn ochtendcollega Anke Buckinx. Zij is in zowat alles mijn tegenpool. En al zeker op culinair vlak. Soms wil ze eens kijken naar het menu van één van de etentjes die ik in een beter restaurant ga doen, maar van zodra er kreeft of kaviaar of oesters, foie gras of zwezeriken op het menu staan, haakt Anke af. Ze is een groot liefhebber van gewone kost, en als dochter van twee gedreven frituristen is Anke tot op vandaag een grote liefhebber van de Belgische friet.
Het laatste avondmaal dat Anke zou kiezen is dan ook niet zo verrassend, samen met haar gezinnetje op het tapijt voor de TV: frietjes van de frituur met gewone mayo, een frikandel en een sito. Liefst met een cola zero bij. Ankes man Tom zou dan zeker voor de “bicky” gaan. En dochter Lou verkiest de chicken fingers. En kleine Max zou eerst de borst krijgen, aldus Anke, “want anders zou ze niet op haar gemak kunnen eten”. Ik vind het een zalig antwoord, het typeert Anke zoals ze echt is. Love her. Ook al zijn we zo totaal anders. Of misschien net daardoor!
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer