Ik ben een bedrieger. En daar ben ik trots op. Maar ik doe het wel subtiel. Je zult zeggen, dat zijn de ergste. Maar ik zeg je: dat zijn de slimste. Wanneer ik kook vind ik het geen slecht idee om af en toe aan de slag te gaan met lekkere kant- en klare ingrediënten. Zeker wanneer het snel moet gaan en ik toch iets speciaal op tafel wil toveren.
Neem nu gisteren. Ik had zin in een pasta met pesto. Meestal maak ik zelf die pesto. Moeilijk is dat niet. Maar soms is het gewoon te druk, en is die pesto maar een klein onderdeel van mijn gerecht, en dan koop ik een kant-en klaar doosje verse pesto. Die is net zo lekker.
Ik heb vegetarische “kip-“blokjes in de wok gebakken, er twee doosjes half gedroogde tomaatjes aan toegevoegd, die ik van uit de apero-corner mee had genomen in de Delhaize, en er twee doosjes pesto bij gedaan. Daar wat room bij, en ik had een heerlijke pastasaus. Ik heb er verse volkorenpasta bij gekookt. En de pasta heb ik afgewerkt met pijnboompitjes die ik heel even geroosterd had.
Ik kan je zeggen: in 5 minuten had ik een toppasta op tafel getoverd met lekker veel smaken die heerlijk combineerden. Het was vers eten. Snel en lekker. Maar een beetje bedrog, want het was een assemblage van verschillende kant- en klare ingrediënten. So what? We zijn toch het Hof Van Cleve niet. We willen gewoon elke dag iets lekkers op tafel toveren, ook als we weinig tijd hebben, en dan is een beetje bedriegen de oplossing.
Ik doe dat trouwens vaker. Ik pimp wel eens een diepvriespizza, en mijn pappardelle met courgette , mozzarella en rivierkreeftjes die ik vorige week maakte met de verse tomatensaus Basilico van Elvea dat ik hier vorige week lanceerde is ook zo’n lekker gerecht dat intussen door veel mensen is uit geprobeerd. Echt, geloof me, een beetje bedriegen is een heel slim idee.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer