Ik ben een vuile bedrieger...
Nieuws

Ik ben een vuile bedrieger…

Ik ben een bedrieger. En daar ben ik trots op. Maar ik doe het wel subtiel. Je zult zeggen, dat zijn de ergste. Maar ik zeg je: dat zijn de slimste. Wanneer ik kook vind ik het geen slecht idee om af en toe aan de slag te gaan met lekkere kant- en klare ingrediënten. Zeker wanneer het snel moet gaan en ik toch iets speciaal op tafel wil toveren.

Neem nu gisteren. Ik had zin in een pasta met pesto. Meestal maak ik zelf die pesto. Moeilijk is dat niet. Maar soms is het gewoon te druk, en is die pesto maar een klein onderdeel van mijn gerecht, en dan koop ik een kant-en klaar doosje verse pesto. Die is net zo lekker.

Ik heb vegetarische “kip-“blokjes in de wok gebakken, er twee doosjes half gedroogde tomaatjes aan toegevoegd, die ik van uit de apero-corner mee had genomen in de Delhaize, en er twee doosjes pesto bij gedaan. Daar wat room bij, en ik had een heerlijke pastasaus. Ik heb er verse volkorenpasta bij gekookt. En de pasta heb ik afgewerkt met pijnboompitjes die ik heel even geroosterd had.

Ik kan je zeggen: in 5 minuten had ik een toppasta op tafel getoverd met lekker veel smaken die heerlijk combineerden. Het was vers eten. Snel en lekker. Maar een beetje bedrog, want het was een assemblage van verschillende kant- en klare ingrediënten. So what? We zijn toch het Hof Van Cleve niet. We willen gewoon elke dag iets lekkers op tafel toveren, ook als we weinig tijd hebben, en dan is een beetje bedriegen de oplossing.

Ik doe dat trouwens vaker. Ik pimp wel eens een diepvriespizza, en mijn pappardelle met courgette , mozzarella en rivierkreeftjes die ik vorige week maakte met de verse tomatensaus Basilico van Elvea  dat ik hier vorige week lanceerde is ook zo’n lekker gerecht dat intussen door veel mensen is uit geprobeerd. Echt, geloof me, een beetje bedriegen is een heel slim idee.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer