Ik ben een vuile bedrieger...
Nieuws

Ik ben een vuile bedrieger…

Ik ben een bedrieger. En daar ben ik trots op. Maar ik doe het wel subtiel. Je zult zeggen, dat zijn de ergste. Maar ik zeg je: dat zijn de slimste. Wanneer ik kook vind ik het geen slecht idee om af en toe aan de slag te gaan met lekkere kant- en klare ingrediënten. Zeker wanneer het snel moet gaan en ik toch iets speciaal op tafel wil toveren.

Neem nu gisteren. Ik had zin in een pasta met pesto. Meestal maak ik zelf die pesto. Moeilijk is dat niet. Maar soms is het gewoon te druk, en is die pesto maar een klein onderdeel van mijn gerecht, en dan koop ik een kant-en klaar doosje verse pesto. Die is net zo lekker.

Ik heb vegetarische “kip-“blokjes in de wok gebakken, er twee doosjes half gedroogde tomaatjes aan toegevoegd, die ik van uit de apero-corner mee had genomen in de Delhaize, en er twee doosjes pesto bij gedaan. Daar wat room bij, en ik had een heerlijke pastasaus. Ik heb er verse volkorenpasta bij gekookt. En de pasta heb ik afgewerkt met pijnboompitjes die ik heel even geroosterd had.

Ik kan je zeggen: in 5 minuten had ik een toppasta op tafel getoverd met lekker veel smaken die heerlijk combineerden. Het was vers eten. Snel en lekker. Maar een beetje bedrog, want het was een assemblage van verschillende kant- en klare ingrediënten. So what? We zijn toch het Hof Van Cleve niet. We willen gewoon elke dag iets lekkers op tafel toveren, ook als we weinig tijd hebben, en dan is een beetje bedriegen de oplossing.

Ik doe dat trouwens vaker. Ik pimp wel eens een diepvriespizza, en mijn pappardelle met courgette , mozzarella en rivierkreeftjes die ik vorige week maakte met de verse tomatensaus Basilico van Elvea  dat ik hier vorige week lanceerde is ook zo’n lekker gerecht dat intussen door veel mensen is uit geprobeerd. Echt, geloof me, een beetje bedriegen is een heel slim idee.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer