Nieuws

Ontbijten met Kürt Rogiers, de vervanger van Anke Buckinx

Groot nieuws vanmorgen. Na vijf jaar geleden geleden gestopt te zijn met ons ochtendprogramma “Ornelis en Rogiers” op Qmusic, gaat Kürt Rogiers de komende maanden Anke Buckinx vervangen aan mijn zijde in de ochtendshow van Joe. “Sven en Kürt” vervangt dus tijdelijk “Sven en Anke”.

Anke bevalt over een goede twee weken van haar tweede kindje. Lou krijgt dan een klein broertje. Spannende tijden dus voor mijn lieve ochtend-collega. We gaan haar heel hard missen, maar na de zomervakantie is ze sowieso terug in de ochtend te horen. Succes Anke, we love you!

Tegelijkertijd is het toch ook supernieuws dat mijn fijne maat Kürt nog eens aan mijn zijde zal staan in een radiostudio. We hebben toch een zevental seizoenen de ochtendlijke uren mogen vullen met onze plaatjes en praatjes, en dat gaan we nu dus even opnieuw doen. We zijn misschien wat kaler of grijzer, bedaarder of wijzer geworden, maar de goesting is groot om op Joe samen gezellige ontbijtradio te maken.

Over ontbijten gesproken. Van Anke weten jullie dat ze een flink kacheltje is in de ochtend. Soms is ze tevreden met de boterhamdoos die vaak door haar man Tom lekker gevuld is. Maar even vaak warmt Anke de restjes van de vorige dag op. Om tien over vijf lauwe nasi goreng eten, of worteltjes, erwtjes, patatjes en een stukje worst, of een goede spaghetti of macaroni in de microgolfoven droppen, ze draait er haar hand echt niet voor om. Dat geurt soms behoorlijk stevig op de redactie…

Maar hoe zit dat met Kürt. Wat zijn z’n ontbijtgewoontes, en hoe gaat hij die tot aan de zomervakantie aanpassen. Of gaat hij dat net niet doen, en verder blijven eten en leven zooals hij nu alweer jaren bezig is? Ik vroeg het hem even.

Welcome back maat! Zin in?

Absoluut. Het worden pittige weken want ik ga het combineren met mijn TV- werk. Maar dit was te leuk om te laten liggen. Als een puppy op de puppytraining zit ik kwispelend weer achter de micro!

Jarenlang maakten we samen ontbijtradio. Kun jij je nog herinneren hoe je ontbijtritueel er uitzag toen? Wat stond er op het menu?

Eerlijk? Niks. Of beter: cola light. Ik ben absoluut op mijn zwaarst geweest de eerste jaren van Q. Ik stond op om vier uur, maar at pas rond negen uur! Zo ongezond. Nu ja: het is niet dat ik in die beginjaren een stichtend voorbeeld voor me had.

Is er wat ontbijten betreft veel veranderd de voorbije jaren, zonder ontbijtradio?

Goh, vooral door de kinderen. Het ontbijt blijft bij ons de moeilijkste maaltijd van de dag. Te weinig variatie, te weinig tijd, te weinig honger.  We proberen granen, yoghurt, enz… Maar uiteindelijk zijn we al blij dat er een boterham met choco de kindermond in gaat. Ik hou het vaak op fruit. Heerlijk

En hoe ga je het vanaf vandaag aanpakken? Nasi goreng in de ochtend? Spaghetti? Om op Anke te lijken?

No way. Denk me wel bij mijn fruit te houden. En rond negen uur kijk ik wel wat jij eet! ?

Hoe gaan je dagen er dan uitzien, want je blijft ook familie doen he?

Wordt zoals ik al zei: heftig! Vier of vijf dagen na de radioshow rij ik naar Lint of naar locatie. Want er is met de makers van Familie afgesproken dat Lars zijn aandeel voor baby Buckinx niet wordt aangepast.

Hoe is de catering op de set van Familie?

Zeer goed. Is dezelfde als die op de Medialaan. Belgocatering zorgt elke dag voor salade, veggie, pasta, dagschotel… enz… Niet te klagen.

Hoe laat verwacht je ’s avonds onder de wol te kruipen? Met een goedgevulde maag?

Wordt een moeilijke. Want eten, of nog erger: snoepen, voor slapen gaan is waanzinnig ongezond. Hoop echt dat ik daar snel een goed ritme in vind.

Is er eigenlijk sowieso iets aan je eetgewoontes veranderd de voorbije jaren?

Zoals bij iedereen: wij eten nog heel weinig vlees. Runds, varken al helemaal niet meer, wel kip en vis. Eten heel veel veggie doordat mijn jongste dochter zo een dierenliefhebber is. Het is waanzin hoe een elf-jarige zo haar stempel op ons leven kan drukken. Maar af en toe zeuren we wel. Variatie in eten vind ik essentieel.

Ik heb het gevoel dat je zelf ook nog milieubewuster geworden bent? Dus: altijd kraantjeswater? Minder vlees? Quinoa all the way?

Zeker! Bvb we eten nooit meer gehakt maar quorn bij de spaghetti. En inderdaad #ikdrinkkraantjeswater geldt bij ons al een paar jaar. Het is natuurlijk wel zo dat er vele andere factoren meer invloed hebben op het milieu dan enkel je eetgewoontes.

We gaan sowieso je terugkomst in de ochtend vieren met een lunchke één van de komende weken. Waar mag ik je trakteren?

Dat mag wel een * hebben Sven! ?

Ik ken een goed steakrestaurant Kürt… En ik vraag dan wel wat kraantjeswater voor jou. En dan ontferm ik mij over de wijn. Anyways, veeeel zin om samen weer even ochtendshows te maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer