Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden
Nieuws

Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden

Vanavond is het kerstavond. Het wordt een gezellige kerst, voor het eerst gaan we in ons huis in Lochristi vieren, met acht mensen in totaal. Twee koppels en vier vrijgezellen. In het kader van “nodig eens een eenzame uit” is dat punten scoren toch? No worries, de vrijgezellen zijn geen eenzamen, maar stuk voor stuk toffe vrienden en vriendinnen en het is een hele eer om voor hen te mogen koken. Ik kan niet wachten tot ze arriveren?

De tafel staat al mooi gedekt, de glazen en het bestel blinken, er staat een kerststuk in het midden van de tafel, de kaarsjes branden, en er zal (tenminste dat denk ik toch) vanavond lekker gegeten en gedronken worden. En wat  zo leuke is: voor het eerst kan ik een kerstdiner organiseren met mijn eigen wijnen. Dat maakt me super gelukkig.

Gisteren kreeg ik trouwens een prachtige foto doorgestuurd van een kerstdiner lang geleden in ons huis. De vorige eigenaars van Villa Braeckman hadden vier dochters, en het waren volgens de sympathieke dochter die me de foto stuurde altijd prachtige kerstavonden hier met hun familie. Het is een prachtige foto waar veel warmte en gezelligheid uitspreekt.

Toch bijzonder om te zien, zo’n foto uit de oude doos, en heerlijk om die dan naast een foto van van vandaag te leggen. We hebben Villa Braeckman natuurlijk helemaal anders ingericht als de vorige eigenaars, dat is logisch. Het zijn andere tijden. Maar ik hoop net als hen nog vele mooie kerst- en andere diners hier te kunnen organiseren.

Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden
Mijn kersttafel vandaag en die van 30 jaar geleden

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer