MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE
Nieuws

Mijn lekkerste collega bij joe

Misschien is dit wel de reden waarom ik zo graag bij Joe werk: veel van mijn collega’s zijn echte levensgenieters en foodies. Maite Goossens, de nieuwslezeres van onze avondspits maakt de allerbeste taarten die je je maar inbeelden kunt. Hier kun je een zalig lekker recept van Maite vinden.

Met mijn goede vriendin Tess Goossens heb ik al de mooiste restaurants bezocht. Onze Leen Demaré heeft een heuse kookopleiding gevolgd en zal rond de kerstdagen wel weer een “eerste hulp bij kookongevallen-show” maken. Mijn heerlijke ochtendcollega Anke kent de beste frituren, snoepwinkels en bakkers van het land, lol.

En Rani De Coninck is niet alleen een supercharmante levensgenieter, maar ze kookt ook als de beste.

MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE
MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE
MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE
MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE
MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE

En nu heeft Rani haar eerste “kookboek” uit. En wat voor één. De uitgever zegt dat het eigenlijk niet zomaar een kookboek is. Het is eigenlijk bijna een levenswerk. Rani is een fantastische mama, en haar gezin komt altijd op de eerste plaats. Maar ze is ook een harde werker die naast een avondprogramma met Raf op Joe ook nog vele andere professionele pannetjes op het vuur warm probeert te houden.

Hoe ze dat aanpakt, vertelt ze in dit dikke boek met persoonlijke anekdotes, hele nuttige tips en concrete, erg lekkere recepten. Want echt moeilijk is het volgens Rani in principe niet. Het geheim is immers om “een goed plan” te hebben. Je moet volgens Rani vooral weten hoe je je tijd in gaat delen de komende week, en hoe je er dan voor kunt zorgen dat er elke dag lekker vers eten op tafel komt.

Tof is dat Rani ook vertelt bij welke chefs ze haar inspiratie haalt. En ik was echt fier dat ze op pagina 120 ook een gerechtje van mij heeft verwerkt. Mijn dambordje van watermeloen en feta met rode ui en munt is blijkbaar ook één van de favorietjes van Rani en haar gezin. Wat een plezierig compliment. Ik bloos, lieve Rani!

Overigens wil ik mijn lieve collega Rani vooral zelf een compliment geven: wat een lekker boek heb jij gemaakt Rani! Proficiat.

MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE

GOED PLAN! Inspiratie voor Drukbezette mama’s.

Uitgeverij Lannoo 2018. 176 pagina’s  €25,99

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer