MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE

Misschien is dit wel de reden waarom ik zo graag bij Joe werk: veel van mijn collega’s zijn echte levensgenieters en foodies. Maite Goossens, de nieuwslezeres van onze avondspits maakt de allerbeste taarten die je je maar inbeelden kunt. Hier kun je een zalig lekker recept van Maite vinden.

Met mijn goede vriendin Tess Goossens heb ik al de mooiste restaurants bezocht. Onze Leen Demaré heeft een heuse kookopleiding gevolgd en zal rond de kerstdagen wel weer een “eerste hulp bij kookongevallen-show” maken. Mijn heerlijke ochtendcollega Anke kent de beste frituren, snoepwinkels en bakkers van het land, lol.

En Rani De Coninck is niet alleen een supercharmante levensgenieter, maar ze kookt ook als de beste.

En nu heeft Rani haar eerste “kookboek” uit. En wat voor één. De uitgever zegt dat het eigenlijk niet zomaar een kookboek is. Het is eigenlijk bijna een levenswerk. Rani is een fantastische mama, en haar gezin komt altijd op de eerste plaats. Maar ze is ook een harde werker die naast een avondprogramma met Raf op Joe ook nog vele andere professionele pannetjes op het vuur warm probeert te houden.

Hoe ze dat aanpakt, vertelt ze in dit dikke boek met persoonlijke anekdotes, hele nuttige tips en concrete, erg lekkere recepten. Want echt moeilijk is het volgens Rani in principe niet. Het geheim is immers om “een goed plan” te hebben. Je moet volgens Rani vooral weten hoe je je tijd in gaat delen de komende week, en hoe je er dan voor kunt zorgen dat er elke dag lekker vers eten op tafel komt.

Tof is dat Rani ook vertelt bij welke chefs ze haar inspiratie haalt. En ik was echt fier dat ze op pagina 120 ook een gerechtje van mij heeft verwerkt. Mijn dambordje van watermeloen en feta met rode ui en munt is blijkbaar ook één van de favorietjes van Rani en haar gezin. Wat een plezierig compliment. Ik bloos, lieve Rani!

Overigens wil ik mijn lieve collega Rani vooral zelf een compliment geven: wat een lekker boek heb jij gemaakt Rani! Proficiat.

GOED PLAN! Inspiratie voor Drukbezette mama’s.

Uitgeverij Lannoo 2018. 176 pagina’s  €25,99