MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE
Nieuws

Mijn lekkerste collega bij joe

Misschien is dit wel de reden waarom ik zo graag bij Joe werk: veel van mijn collega’s zijn echte levensgenieters en foodies. Maite Goossens, de nieuwslezeres van onze avondspits maakt de allerbeste taarten die je je maar inbeelden kunt. Hier kun je een zalig lekker recept van Maite vinden.

Met mijn goede vriendin Tess Goossens heb ik al de mooiste restaurants bezocht. Onze Leen Demaré heeft een heuse kookopleiding gevolgd en zal rond de kerstdagen wel weer een “eerste hulp bij kookongevallen-show” maken. Mijn heerlijke ochtendcollega Anke kent de beste frituren, snoepwinkels en bakkers van het land, lol.

En Rani De Coninck is niet alleen een supercharmante levensgenieter, maar ze kookt ook als de beste.

MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE
MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE
MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE
MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE
MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE

En nu heeft Rani haar eerste “kookboek” uit. En wat voor één. De uitgever zegt dat het eigenlijk niet zomaar een kookboek is. Het is eigenlijk bijna een levenswerk. Rani is een fantastische mama, en haar gezin komt altijd op de eerste plaats. Maar ze is ook een harde werker die naast een avondprogramma met Raf op Joe ook nog vele andere professionele pannetjes op het vuur warm probeert te houden.

Hoe ze dat aanpakt, vertelt ze in dit dikke boek met persoonlijke anekdotes, hele nuttige tips en concrete, erg lekkere recepten. Want echt moeilijk is het volgens Rani in principe niet. Het geheim is immers om “een goed plan” te hebben. Je moet volgens Rani vooral weten hoe je je tijd in gaat delen de komende week, en hoe je er dan voor kunt zorgen dat er elke dag lekker vers eten op tafel komt.

Tof is dat Rani ook vertelt bij welke chefs ze haar inspiratie haalt. En ik was echt fier dat ze op pagina 120 ook een gerechtje van mij heeft verwerkt. Mijn dambordje van watermeloen en feta met rode ui en munt is blijkbaar ook één van de favorietjes van Rani en haar gezin. Wat een plezierig compliment. Ik bloos, lieve Rani!

Overigens wil ik mijn lieve collega Rani vooral zelf een compliment geven: wat een lekker boek heb jij gemaakt Rani! Proficiat.

MIJN LEKKERSTE COLLEGA BIJ JOE

GOED PLAN! Inspiratie voor Drukbezette mama’s.

Uitgeverij Lannoo 2018. 176 pagina’s  €25,99

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer