Dit zijn ze, mijn 1,5 euro recepten

Eerlijk is eerlijk. Het zijn geen vrolijke tijden. De financiële crisis slaat ongemeen hard toe. Door de gestegen energieprijzen komen steeds meer gezinnen in de problemen. Uit de grote geld-enquete van VTM bleek dat bijna 90 procent van de mensen op eten en drinken gaat besparen. Dat is begrijpelijk, maar ook jammer. Gezond eten is essentieel om gezond te leven en lekker eten geeft mensen mentale energie en voldoening.

Daarom heb ik een hele reeks nieuwe recepten ontwikkeld die heel lekker zijn, en makkelijk klaar te maken, maar ook helemaal niet duur. Ik ben op zoek gegaan naar de scherpste prijzen in de supermarkten en heb recepten gemaakt die maar anderhalve euro per persoon kosten, dus minder dan zes euro voor een gezin van vier. Dat is een gigantisch scherpe prijs.

De komende weken, alvast tot aan de herfstvakantie, krijg je zo’n recept geserveerd op woensdag. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en dat het ook inspireren mag. Want eigenlijk zou gezond en lekker eten het laatste mogen zijn waar we op besparen, maar met deze nieuwe recepten doe je dat zonder je te schamen of te denken dat je kinderen niet lekker meer gaan eten.