Eerlijk is eerlijk. Het zijn geen vrolijke tijden. De financiële crisis slaat ongemeen hard toe. Door de gestegen energieprijzen komen steeds meer gezinnen in de problemen. Uit de grote geld-enquete van VTM bleek dat bijna 90 procent van de mensen op eten en drinken gaat besparen. Dat is begrijpelijk, maar ook jammer. Gezond eten is essentieel om gezond te leven en lekker eten geeft mensen mentale energie en voldoening.
Daarom heb ik een hele reeks nieuwe recepten ontwikkeld die heel lekker zijn, en makkelijk klaar te maken, maar ook helemaal niet duur. Ik ben op zoek gegaan naar de scherpste prijzen in de supermarkten en heb recepten gemaakt die maar anderhalve euro per persoon kosten, dus minder dan zes euro voor een gezin van vier. Dat is een gigantisch scherpe prijs.
De komende weken, alvast tot aan de herfstvakantie, krijg je zo’n recept geserveerd op woensdag. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben en dat het ook inspireren mag. Want eigenlijk zou gezond en lekker eten het laatste mogen zijn waar we op besparen, maar met deze nieuwe recepten doe je dat zonder je te schamen of te denken dat je kinderen niet lekker meer gaan eten.
Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan … Lees meer
Recept
1,5 euro recept: Gevulde paprika’s op z’n Grieks
Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan … Lees meer
Recept
1,5 euro recept: Penne met tonijn, tomaten, kappertjes en basilicum
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer