AI0A0216
Nieuws

Ontdek mijn 50 favoriete restaurants in Barcelona!

De zomer komt er weldra aan. Veel mensen zullen de komende maanden weer naar het Zuiden trekken, en een aanzienlijk deel daarvan wil wel eens een bezoekje brengen aan een boeiende stad. Het zal niemand dan verwonderen dat ik Barcelona van harte wil aanbevelen. Het is al dertig jaar mijn favoriete stad in Barcelona, en we wonen er ook al meer dan tien jaar halftijds. Ik schreeuw mijn liefde voor Barcelona constant uit op de radio, en op mijn sociale media en het is dan ook normaal dat ik zeker dertig keer per week vragen krijg over Barcelona: waar kun je lekker eten, is het niet te duur, waar kun je goed logeren, wat zijn de plekjes die we absoluut moeten bezoeken? Ik probeer zoveel mogelijk te antwoorden, maar soms kan ik het niet bijhouden.

MIJN BARCELONA 04
AI0A0636
AI0A0552
AI0A2554

Maar nu is er fijn nieuws, want sinds een tweetal weken is “Mijn Barcelona” uit. Het is een uiterst persoonlijke gids vol foto’s en tips geworden. Uiterst subjectief, maar wel recht vanuit het hart. In het boek staan veel toeristische tips en waarschuwingen, leuke wist-je-datjes, info over de markten die je echt moet bezoeken. En vooral: ik duik uitgebreid in de gastronomische wereld die Barcelona is. Ik heb uitgebreide besprekingen van mijn 50 favoriete restaurants geschreven, met mijn persoonlijke tips over wat je er best kunt eten en drinken. Goedkope tapasplekken worden afgewisseld met wat duurdere restaurants. Voor elk wat wils. De ideale gids om sowieso lekker te eten tijdens jouw trip naar Barcelona!

AI0A3429
AI0A3334
AI0A2570
AI0A3423

Het boek “Mijn Barcelona” kost €30 en is enkel online te koop op www.mijnbarcelona.be of www.silenro.be En als je daar dan toch je gids koopt voor de mooiste stad ter wereld, ook “Mijn Mama’s Kookboek” en “Waarom Wandelen” is nog steeds te koop. Drie heerlijke boeken om van deze zomer een feest te maken, met lekker eten, gezonde ontspanning, en een mooie citytrip.

Gerelateerde nieuwsberichten

Ik neem je de komende weken mee op culinaire reis!

Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug … Lees meer

Hoe groot kunnen kreeften worden?

Deze zomer heb ik in Barcelona twee gerechten voor vier personen kunnen maken, een slaatje en een pasta, met één kreeft. Het was een gigantische Europese kreeft van wel 63 cm lang en meer dan twee kilo, die ik in een culinaire supermarkt op de kop kon tikken … Lees meer

Dit zou een ober toch echt niet mogen doen…

Ik ben niet enorm hard gehecht aan de regels van de etiquette. Zelfs in de meest chique restaurants wordt er vandaag gelukkig wat informeler en gezelliger omgegaan met de klanten … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Een grote fout die ik maak in mijn keuken, en jij wellicht ook…

24 augustus is World Knife day, dan wordt er extra aandacht besteed aan je (keuken-)messen. Ik beken: de set prachtige Japanse messen die ik in Barcelona liggen heb, was tien jaar geleden, toen we er onze eerste zomer doorbrachten, vlijmscherp … Lees meer

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

22 augustus is Bao Day! Laat ons dat vieren met dit toprecept.

Ik ben een grote fan van Bao buns, en heel vaak als mensen bij me komen eten serveer ik dit als een van de gerechten. Een bao, ook wel bekend als baozi of bao bun, is een gestoomd broodje afkomstig uit de Chinese keuken … Lees meer

Zijn bijen gevaarlijk? En welk nut hebben ze eigenlijk?

17 augustus is World honey bee day. Veel mensen zijn bang van bijen, maar dat is eigenlijk niet nodig. Honingbijen zijn over het algemeen niet agressief en ze zullen alleen steken als ze zich bedreigd voelen … Lees meer

Waar komt Bratwurst vandaan? En een goede tip om die eens anders klaar te maken!

16 augustus is World Bratwurst Day. Je zal er wellicht niet van schrikken maar bratwurst komt oorspronkelijk uit Duitsland, en is er tot op vandaag super populair … Lees meer