Piet Huysentruyt niet langer aan het roer Likoké
Nieuws

Piet Huysentruyt niet langer aan het roer Likoké

Opvallend nieuws vandaag in Het Laatste Nieuws. Journalist Marc Coenegracht heeft een groot gesprek gehad met de beroemdste Belgische TV-kok van de voorbije decennia, Piet Huysentruyt. In dat interview kondigt Piet aan dat zijn zoon Cyriel het roer overneemt in Likoké, zijn gerenommeerde sterrenrestaurant in Les Vans in de Ardèche.

Ik ken Piet al van toen ik als 21-jarige voor het eerst in een sterrenrestaurant ging eten, een kwart eeuw geleden dus, en dat was in Piet zijn restaurant in Wortegem-Petegem. Piet kookte daar echt indrukwekkend. Verrassend, vernieuwend, anders dan alle andere chefs. later werd hij de gevierde TV-chef en verkocht hij massaal veel boeiende en goed gemaakte kookboeken met toegankelijke recepten met een twist. Maar de laatste jaren was het wat stiller rond Piet geworden, sinds hij verdween van TV.

Piet is 56 en geeft toe dat hij de voorbije jaren te vaak ongelukkig rondliep. Hij vertelde mij zelf nog dat hij voor een stuk kapot gewerkt is. En daarom schrik ik er niet van dat Cyriel, z’n zoon de leiding van Likoké van z’n vader overneemt. Piet wil eventueel in Zuid-Afrika gaan wonen, en daar een tweede Likoké openen.

Ik had het eigenlijk al een beetje in het snotje moeten hebben. Piet vraagt al jaren wanneer we eens langskomen in Les Vans, en nu heb ik hem een maand geleden gecontacteerd dat we deze zomer wel eens willen langskomen. Hij heeft een tafeltje geregeld, maar uiteindelijk ging de boeking toch via Cyriel die moest checken of er nog wel plaats was. Piet had duidelijk al wat afstand genomen. Bon, ik hoop dat Piet er op 17 juli zal zijn, als we er gaan dineren. En anders kom ik wel eens naar Zuid-Afrika copain! Succes met alles wat je nog onderneemt chef!

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer