Restaurant verliest straks ster, en kondigt dat zelf al op voorhand aan!
Nieuws

Restaurant verliest straks ster, en kondigt dat zelf al op voorhand aan!

Vanmiddag is het eindelijk zo ver: Michelin maakt in Gent de nieuwe gids bekend. Wie krijgt een eerste ster? Komt er een nieuw twee sterrenrestaurant? En we durven zelfs te hopen op een tweede drie sterrenrestaurant. Maar waar er winnaars zijn, zijn er ook verliezers.

Eén van de restaurants die hun ster verliezen is De Oude Pastorie, in Lochristi. Vijf jaar lang stonden ze in de gids met een ster, maar straks dus niet meer. En blijkbaar worden restaurants op voorhand verwittigd door Michelin wanneer dat gebeurt, want ze hebben het gisteren zelf al verklapt op hun Instagram-account.

Het klinkt er zo…

“Fier dat we 5 jaar een ster mochten koesteren, het harde werk en de creativiteit van ons team werd beloond!” Met pijn in het hart, moeten we deze morgen inleveren… Toch behouden we onze passie en rechten we de rug! Oprechte dank voor het vertrouwen aan ons team, onze klanten en leveranciers. #proud #oneteamforever #doudepastorie 👊”

Zonde zeg. Sowieso is de impact van zo’n verloren ster ontzettend zwaar. Ik wens de eigenaars en het personeel dan ook veel sterkte. Blijven werken is de boodschap. En ik vind het zelf extra jammer want over enkele maanden verhuis ik naar Lochristi, en het restaurant ligt blijkbaar op minder dan 2 kilometer van ons huis. Hoe dan ook ga ik er wel eens gaan eten binnenkort, om eens te ontdekken of Michelin gelijkt heeft met deze drastische beslissing of niet…

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer