Gisteren heeft Gert De Mangeleer een tof nieuwtje gelost op de sociale media. Hij lanceerde een nieuwe Instagram-account en poste een eerste foto. Blijkbaar gaat hij een pop-up bar openen met de beste “seafood in town.” En als je dan op de link klinkt dan ontdek je dat eind juni inderdaad een seafood-restaurant wordt geopend met de naam Bar Bulot. Binnenkort zal er meer info komen, maar als ik het adres van de bar bekijk dan zie je dat die blijkbaar geopend zal worden op het adres van de vroegere L.E.S.S. dus op de Torhoutse Steenweg in Brugge.
Een restaurant met vis en schaaldieren, heel erg puur, maar dus wel van het team van Hertog Jan, kijk dat is een adres waar ik wel eens heen wil. Gert maakte eergisteren bij de eerste oogst van de hangculturrmosselen in Zeeland nog een zalig Thais gerecht met mosseltjes op de boot, en dat was overheerlijk. En toen hij me al even vertelde over Bar Bulot, kreeg ik al het water in de mond. Ik hoop oprecht dat hij van deze nieuwe pop-up iets zal maken als Estimar in Barcelona, voor mij het beste visrestaurant ter wereld.
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer