Topnieuws van Gert De Mangeleer
Nieuws

Topnieuws van Gert De Mangeleer

Gisteren heeft Gert De Mangeleer een tof nieuwtje gelost op de sociale media. Hij lanceerde een nieuwe Instagram-account en poste een eerste foto. Blijkbaar gaat hij een pop-up bar openen met de beste “seafood in town.” En als je dan op de link klinkt dan ontdek je dat eind juni inderdaad een seafood-restaurant wordt geopend met de naam Bar Bulot. Binnenkort zal er meer info komen, maar als ik het adres van de bar bekijk dan zie je dat die blijkbaar geopend zal worden op het adres van de vroegere L.E.S.S. dus op de Torhoutse Steenweg in Brugge.

Een restaurant met vis en schaaldieren, heel erg puur, maar dus wel van het team van Hertog Jan, kijk dat is een adres waar ik wel eens heen wil. Gert maakte eergisteren bij de eerste oogst van de hangculturrmosselen in Zeeland nog een zalig Thais gerecht met mosseltjes op de boot, en dat was overheerlijk. En toen hij me al even vertelde over Bar Bulot, kreeg ik al het water in de mond. Ik hoop oprecht dat hij van deze nieuwe pop-up iets zal maken als Estimar in Barcelona, voor mij het beste visrestaurant ter wereld.

Topnieuws van Gert De Mangeleer

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer