Vakantiefoto
Nieuws

Vakantie, maar ik heb dit nog wel voor jullie in petto…

Na een paar drukke maar hele mooie DJ-weekends in eigen land ben ik de komende maand helemaal in vakantiemodus. Dat wil zeggen dat ik in Spanje veel ga niksen, koken, lezen, wandelen, genieten van het leven, en verder schrijven aan mijn nieuwe boek dat er in het najaar zit aan te komen, als alles goed gaat.

Onze Hockney heeft het geluk dat hij niet op kattenhotel moet, zoals we met de vorige poezen wel deden. Maar hij krijgt de hele tijd house-sitters op bezoek die hem ontzettend in de watten gaan leggen. Als oma en opa komen is het sowieso feest! Hij blijft de koning van het huis, alleen krijgt hij nu even ander personeel.

Would Be Chef blijft wel open de komende weken. Elke dag voorzie ik jullie van een mooi zomers recept op deze blog en daarnaast houden we de culinaire actualiteit goed in de gaten met leuke updates elke dag. Als je op de hoogte wil blijven kun je je altijd inschrijven op mijn nieuwsbrief van Would Be Chef, dat doe je hier!

Wijn Ornelis blijft ook gewoon open, en het is bijzonder druk in mijn wijnwinkeltje. Als je nog wijn in huis wil halen, aarzel dan zeker niet. In het najaar komen we immers tevoorschijn met een nieuwe naam, maar in afwachting doen we een uitverkoop aan stuntprijzen. Opgelet: op is op. Dat geldt intussen al voor verschillende van onze topwijnen! Zorg dat je de kans niet mist om een mooi voorraadje in te doen aan bijzonder scherpe prijzen.

Silenro, de uitgeverij, blijft ook gewoon open. Onze medewerker verstuurt alle bestelde boeken elke dag, dus als de post mee wil is vandaag bestellen morgen ontvangen. Je kunt nog altijd Waarom Wandelen, Mijn Mama’s Kookboek en Mijn Barcelona bestellen. Ideale lectuur voor deze zomervakantie. Ik wens iedereen een schitterende zomer toe, ofwel op je zomerbestemming, of in eigen land. En hopelijk met heel veel zon!!

Gerelateerde nieuwsberichten

Ik neem je de komende weken mee op culinaire reis!

Liefste vrienden van Would Be Chef. We hebben het willen ontkennen, we vechten er tegen met alle positiviteit die we in ons hebben, maar de waarheid is nu wel duidelijk: de zomervakantie van 2024 ligt nu echt wel achter de rug … Lees meer

Hoe groot kunnen kreeften worden?

Deze zomer heb ik in Barcelona twee gerechten voor vier personen kunnen maken, een slaatje en een pasta, met één kreeft. Het was een gigantische Europese kreeft van wel 63 cm lang en meer dan twee kilo, die ik in een culinaire supermarkt op de kop kon tikken … Lees meer

Dit zou een ober toch echt niet mogen doen…

Ik ben niet enorm hard gehecht aan de regels van de etiquette. Zelfs in de meest chique restaurants wordt er vandaag gelukkig wat informeler en gezelliger omgegaan met de klanten … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Een grote fout die ik maak in mijn keuken, en jij wellicht ook…

24 augustus is World Knife day, dan wordt er extra aandacht besteed aan je (keuken-)messen. Ik beken: de set prachtige Japanse messen die ik in Barcelona liggen heb, was tien jaar geleden, toen we er onze eerste zomer doorbrachten, vlijmscherp … Lees meer

Buns met pulled duck, gepekelde rode ui en hoisin mayonaise

22 augustus is Bao Day! Laat ons dat vieren met dit toprecept.

Ik ben een grote fan van Bao buns, en heel vaak als mensen bij me komen eten serveer ik dit als een van de gerechten. Een bao, ook wel bekend als baozi of bao bun, is een gestoomd broodje afkomstig uit de Chinese keuken … Lees meer

Zijn bijen gevaarlijk? En welk nut hebben ze eigenlijk?

17 augustus is World honey bee day. Veel mensen zijn bang van bijen, maar dat is eigenlijk niet nodig. Honingbijen zijn over het algemeen niet agressief en ze zullen alleen steken als ze zich bedreigd voelen … Lees meer

Waar komt Bratwurst vandaan? En een goede tip om die eens anders klaar te maken!

16 augustus is World Bratwurst Day. Je zal er wellicht niet van schrikken maar bratwurst komt oorspronkelijk uit Duitsland, en is er tot op vandaag super populair … Lees meer