Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

Vrijdagen zijn absolute feestdagen. De week is voorbij, en we mogen lekker genieten van een vrij weekend. Voor veel mensen wil dat vanavond zeggen: languit zakken voor de TV, en frietjes en “vlezekes” halen in de frituur. Wat een zalig vooruitzicht toch?

Maar ik heb voor jullie toch vijf kleine tips om van vanavond echt een feestavond te maken, voor als je eens iets anders uit wil proberen als frietjes.

BOEK LAST MINUTE nog vlug EEN RESTAURANTJE

Ik weet wel dat je wellicht zin hebt om lekker onderuit te zakken. Maar je hoeft niet per se te koken vanavond. Je kunt ook op restaurant. De meeste restaurants zitten wellicht vol geboekt, maar als je last minute wat begint rond te bellen kun je zeker nog ergens terecht. Bel naar een restaurant waar je goede herinneringen aan hebt, of probeer eens een zotte andere stijl of keuken.

ZET DIE SMARTPHONE vanavond eens vrijwillig UIT

Echt genieten zonder smartphone is grote luxe. Eerder deze week vielen Facebook en Instagram uit, en zelfs Whatsapp. Dat was vervelend, maar dat hebben we toch ook overleefd. Je kunt het heft ook in eigen handen nemen en je met je gezin en een lekkere film afsluiten van de buitenwereld. Gordijnen dicht. Kaarsjes aan. Smartphone uit, en genieten.

ORGANISEER EEN BARBECUE, het kan echt nog

Het is oktober, ik weet het, en de dagen korten. Maar echt koud is het nog niet en tegen koude kun je je sowieso wapenen. En het gaat vanavond niet regenen. Dus waarom geen lekkere barbecue organiseren, gewoon met het gezin. Of nodig wat buren of vrienden uit. Haal wat lekkere dingen om te grillen, en vier onverwacht het leven.

APERITIEF eens lekker TOT AAN BEDTIJD

Ik ken een keitof gezin dat één keer per maand een aperitief-avond organiseert op vrijdag. Ik weet dat de kinderen voor de vrijdagmiddag zelfs een boterhammetje minder dan normaal meenemen naar school, en de ouders houden het ook op een soepje ’s middags dan. De reden: van zes uur af tot aan bedtijd aperitieven ze. Soms spelen ze gezelschapsspelletjes, soms kijken ze een film, maar de hele avond doen ze hapjes. En dat kan echt vanalles zijn, maar dan in het klein. Geen ganse gerechten, maar heerlijke aperitief-hapjes, koud en warm, tot elf uur ’s avonds. Dan eindigen ze vaak met zoete hapjes. Het zijn de topavonden van het gezin.

BAK DE BESTE WAFELS OF PANNENKOEKEN VAN DE WERELD

Kijk, als je niet voor de frietjes, de pizza’s of de aperitief-hapjes kiest, ga dan gewoon voor een zoete avond. Ook lekker hoor, nu de dagen aan het korten zijn. Pannenkoeken zijn heerlijk. Wafels zijn dat ook. Met een kop hete chocolade, en dekentjes over de knieën. Ik geef je nog eens twee heerlijke recepten mee. De pannenkoeken van Roger van Damme, en de wafels van mijn mama Anny. Geniet van de vrijdag, en van het weekend!