Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!
Nieuws

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

Vrijdagen zijn absolute feestdagen. De week is voorbij, en we mogen lekker genieten van een vrij weekend. Voor veel mensen wil dat vanavond zeggen: languit zakken voor de TV, en frietjes en “vlezekes” halen in de frituur. Wat een zalig vooruitzicht toch?

Maar ik heb voor jullie toch vijf kleine tips om van vanavond echt een feestavond te maken, voor als je eens iets anders uit wil proberen als frietjes.

BOEK LAST MINUTE nog vlug EEN RESTAURANTJE

Ik weet wel dat je wellicht zin hebt om lekker onderuit te zakken. Maar je hoeft niet per se te koken vanavond. Je kunt ook op restaurant. De meeste restaurants zitten wellicht vol geboekt, maar als je last minute wat begint rond te bellen kun je zeker nog ergens terecht. Bel naar een restaurant waar je goede herinneringen aan hebt, of probeer eens een zotte andere stijl of keuken.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

ZET DIE SMARTPHONE vanavond eens vrijwillig UIT

Echt genieten zonder smartphone is grote luxe. Eerder deze week vielen Facebook en Instagram uit, en zelfs Whatsapp. Dat was vervelend, maar dat hebben we toch ook overleefd. Je kunt het heft ook in eigen handen nemen en je met je gezin en een lekkere film afsluiten van de buitenwereld. Gordijnen dicht. Kaarsjes aan. Smartphone uit, en genieten.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

ORGANISEER EEN BARBECUE, het kan echt nog

Het is oktober, ik weet het, en de dagen korten. Maar echt koud is het nog niet en tegen koude kun je je sowieso wapenen. En het gaat vanavond niet regenen. Dus waarom geen lekkere barbecue organiseren, gewoon met het gezin. Of nodig wat buren of vrienden uit. Haal wat lekkere dingen om te grillen, en vier onverwacht het leven.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

APERITIEF eens lekker TOT AAN BEDTIJD

Ik ken een keitof gezin dat één keer per maand een aperitief-avond organiseert op vrijdag. Ik weet dat de kinderen voor de vrijdagmiddag zelfs een boterhammetje minder dan normaal meenemen naar school, en de ouders houden het ook op een soepje ‘s middags dan. De reden: van zes uur af tot aan bedtijd aperitieven ze. Soms spelen ze gezelschapsspelletjes, soms kijken ze een film, maar de hele avond doen ze hapjes. En dat kan echt vanalles zijn, maar dan in het klein. Geen ganse gerechten, maar heerlijke aperitief-hapjes, koud en warm, tot elf uur ‘s avonds. Dan eindigen ze vaak met zoete hapjes. Het zijn de topavonden van het gezin.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

BAK DE BESTE WAFELS OF PANNENKOEKEN VAN DE WERELD

Kijk, als je niet voor de frietjes, de pizza’s of de aperitief-hapjes kiest, ga dan gewoon voor een zoete avond. Ook lekker hoor, nu de dagen aan het korten zijn. Pannenkoeken zijn heerlijk. Wafels zijn dat ook. Met een kop hete chocolade, en dekentjes over de knieën. Ik geef je nog eens twee heerlijke recepten mee. De pannenkoeken van Roger van Damme, en de wafels van mijn mama Anny. Geniet van de vrijdag, en van het weekend!

MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME
Recept

Maak eens de pannenkoeken van roger van damme

Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker … Lees meer

De heerlijke wafels van mijn mama Anny
Recept

De heerlijke wafels van mijn mama Anny

Mijn mama is een fantastische kok. Veel minder “Would Be” dan ik. Ze is gewoon een zalige madam die houdt van lekkere, eenvoudige gerechten uit grootmoeders keuken. Geen gedoe, maar rechtaan rechtuit. En ze maakt ook heel graag desserten, taarten, pannenkoeken en wafels. Ik mag haar heerlijke wafel-recept nu ook met jullie delen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer