Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!
Nieuws

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

Vrijdagen zijn absolute feestdagen. De week is voorbij, en we mogen lekker genieten van een vrij weekend. Voor veel mensen wil dat vanavond zeggen: languit zakken voor de TV, en frietjes en “vlezekes” halen in de frituur. Wat een zalig vooruitzicht toch?

Maar ik heb voor jullie toch vijf kleine tips om van vanavond echt een feestavond te maken, voor als je eens iets anders uit wil proberen als frietjes.

BOEK LAST MINUTE nog vlug EEN RESTAURANTJE

Ik weet wel dat je wellicht zin hebt om lekker onderuit te zakken. Maar je hoeft niet per se te koken vanavond. Je kunt ook op restaurant. De meeste restaurants zitten wellicht vol geboekt, maar als je last minute wat begint rond te bellen kun je zeker nog ergens terecht. Bel naar een restaurant waar je goede herinneringen aan hebt, of probeer eens een zotte andere stijl of keuken.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

ZET DIE SMARTPHONE vanavond eens vrijwillig UIT

Echt genieten zonder smartphone is grote luxe. Eerder deze week vielen Facebook en Instagram uit, en zelfs Whatsapp. Dat was vervelend, maar dat hebben we toch ook overleefd. Je kunt het heft ook in eigen handen nemen en je met je gezin en een lekkere film afsluiten van de buitenwereld. Gordijnen dicht. Kaarsjes aan. Smartphone uit, en genieten.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

ORGANISEER EEN BARBECUE, het kan echt nog

Het is oktober, ik weet het, en de dagen korten. Maar echt koud is het nog niet en tegen koude kun je je sowieso wapenen. En het gaat vanavond niet regenen. Dus waarom geen lekkere barbecue organiseren, gewoon met het gezin. Of nodig wat buren of vrienden uit. Haal wat lekkere dingen om te grillen, en vier onverwacht het leven.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

APERITIEF eens lekker TOT AAN BEDTIJD

Ik ken een keitof gezin dat één keer per maand een aperitief-avond organiseert op vrijdag. Ik weet dat de kinderen voor de vrijdagmiddag zelfs een boterhammetje minder dan normaal meenemen naar school, en de ouders houden het ook op een soepje ’s middags dan. De reden: van zes uur af tot aan bedtijd aperitieven ze. Soms spelen ze gezelschapsspelletjes, soms kijken ze een film, maar de hele avond doen ze hapjes. En dat kan echt vanalles zijn, maar dan in het klein. Geen ganse gerechten, maar heerlijke aperitief-hapjes, koud en warm, tot elf uur ’s avonds. Dan eindigen ze vaak met zoete hapjes. Het zijn de topavonden van het gezin.

Vijf zalige tips om van deze vrijdag een feestdag te maken!

BAK DE BESTE WAFELS OF PANNENKOEKEN VAN DE WERELD

Kijk, als je niet voor de frietjes, de pizza’s of de aperitief-hapjes kiest, ga dan gewoon voor een zoete avond. Ook lekker hoor, nu de dagen aan het korten zijn. Pannenkoeken zijn heerlijk. Wafels zijn dat ook. Met een kop hete chocolade, en dekentjes over de knieën. Ik geef je nog eens twee heerlijke recepten mee. De pannenkoeken van Roger van Damme, en de wafels van mijn mama Anny. Geniet van de vrijdag, en van het weekend!

MAAK EENS DE PANNENKOEKEN VAN ROGER VAN DAMME
Recept

Maak eens de pannenkoeken van roger van damme

Eén van die mensen waarvoor ik oneindig veel respect heb is Roger van Damme. Sterrenchef op topniveau, beste Pastry Chef In The World, maar ook een hele warme mens. Zijn borden zijn stuk voor stuk kunstwerkjes voor het oog die vol verrassende maar altijd lekkere smaken zitten. In zijn restaurant “Het Gebaar” in Antwerpen eet je echt indrukwekkend lekker … Lees meer

De heerlijke wafels van mijn mama Anny
Recept

De heerlijke wafels van mijn mama Anny

Mijn mama is een fantastische kok. Veel minder “Would Be” dan ik. Ze is gewoon een zalige madam die houdt van lekkere, eenvoudige gerechten uit grootmoeders keuken. Geen gedoe, maar rechtaan rechtuit. En ze maakt ook heel graag desserten, taarten, pannenkoeken en wafels. Ik mag haar heerlijke wafel-recept nu ook met jullie delen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer