Waarom ik mijn mondkapje nog draag
Nieuws

Waarom ik mijn mondkapje nog draag

De afgelopen dagen kreeg ik heel vaak de vraag waarom ik mijn mondmakser blijf dragen. Of dat een kwestie van principe is, of van schrik? Het antwoord is simpel: omdat het moet. Hier in Spanje moet het masker binnen nog overal op. Buiten hoeft het gelukkig niet meer, ook al zie je nog veel mensen in drukke winkelstraten met zo’n kapje op lopen, net zoals dat vroeger in Azië het geval was.

Maar binnen is het overal verplicht, in winkels, musea, luchthavens, op het openbaar vervoer, in een taxi, op café, in restaurants, als je je verplaatst. Wel een beetje bijzonder want voor de rest beschouwt Spanje covid nu als een griep. Dat wil zeggen: als je je OK voelt hoef je zelfs niet in quarantaine en mag je gewoon leven en overal heen. En een CST, daar is hier helemaal geen sprake van. Maar die mondkapjes die moeten dus wel nog op. Bizar.

Maar er is goed nieuws voor Spanjaarden en toeristen die er schoon genoeg van hebben. Na Pasen, op 19 april, verdwijnen de mondmaskers hier ook volledig, en moet je ze in de horeca, winkels, en overal elders binnen ook niet meer op. Dan zitten ze in Spanje een beetje in dezelfde situatie als in België. Alleen tijdens de vlucht zul je ze dan moeten ophouden, maar dat snap ik zelf ook wel, daar zi je immers met veel volk in een beperkte ruimte.

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer