Wil jij net zo hard vermageren als zangeres Adèle? (-45 kilo)
Nieuws

Wil jij net zo hard vermageren als zangeres Adèle? (-45 kilo)

45 kilo is de sympathieke Adèle kwijt intussen. De gezellige zangeres is op een paar maand tijd compleet veranderd van look. Je kunt haar bijna niet meer herkennen. En dat heeft ze volgens de media dus te danken aan het sirtfood-dieet. In dat nieuwe dieet focust men zich op “sirtuïnes”. Dat is een groep eiwitten die je metabolisme stevig in gang steken, en daardoor vet helpen te verbranden en intussen ook nog eens je spieren versterken.

Die sirtuïnes kun je aanwakkeren door het eten van aardbeien, koffie, kappertjes, boekweit, boerenkool, cacao, olijfolie, kurkuma, lavas, dadels, peterselie, peper, rode ui, rode wijn, rode kool, rucola, selderij, soja, groene thee en walnoten. Als je die sirtfoods regelmatig eet, en voor de rest genoeg vast, zou je slanker en gezonder worden…

Het bewijs dat de kilootjes smelten heeft Adèle nu wel geleverd. Kijk naar haar foto’s en je ziet een andere vrouw. Mooi. Niet mooier. Anders mooi dan vroeger. Maar is het ook echt gezond? Eerlijk: ik ben geen dokter, dus ik wil hier geen te zware uitspraken doen. Maar… ik heb m’n gezonde twijfels.

De ingrediënten die je hier boven ziet zijn gezond, daar is geer twijfel over. Maar enkel die 20 ingrediënten eten, dat voelt bij me toch echt niet OK. Ik heb altijd gelezen, gehoord, en zelf ondervonden, dat evenwichtig eten zo belangrijk is, dat èn bewegen.

En dit sirtfood-dieet doet me gewoon denken aan een crashdieet in een hippe vorm. Ik heb niet per se iets tegen een crashdieet, zeker als je dan vooral gezonde ingrediënten gebruikt, kan het een manier zijn om echt grondig af te vallen. Maar je moet het nadien ook wel weten vol te houden, en dat is niet altijd even evident.

Fijn voor Adèle dat ze zich vandaag goed in haar vel voelt. En dat ze ook vermagerd is. Als ze dat zelf belangrijk vindt, dan is dat prima. Toch? Het is haar leven. Het is haar lichaam! Maar zeker op lange termijn weet ik echt niet of zo’n eenzijdig dieet de juiste oplossing is. Maar wie ben ik?

Gerelateerde nieuwsberichten

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer

Belachelijke gewoonte? Of topidee?

Een “doggy bag” vragen? Belachelijk? Of net een topidee?

Je zal het hier zelden of nooit zien gebeuren op restaurant, en ik denk dat veel mensen zich daar ook op een manier voor schamen, maar in Amerika (en in nog wel een paar landen) is het de allergewoonste zaak ter wereld: de overschot van je eten mee naar huis nemen in een zogenaamde “Doggy Bag” … Lees meer