Ik ben zo blij en opgetogen vandaag… Elk jaar proberen we er namelijk een weekendje op uit te trekken met mijn ouders. Ik kan je verzekeren dat dat altijd topmomentjes zijn. We bellen elkaar elke dag, we zien elkaar geregeld, maar zo’n weekendje samen weg, dat is pas echt genieten. Veel praten, mooie wandelingen maken, lekker eten, een goed glas wijn drinken. Heerlijk.
Vroeger gingen mama en papa nog eens gezellig met ons mee naar Barcelona, maar ons mama vindt vliegen echt niet leuk meer, dus zoeken we het de laatste tijd wat dichterbij. Al is dat deze keer ook wel relatief, want we hebben vandaag toch een flink ritje en een boottocht voor de boeg. Maar dat vind ik net zo tof.
Ongeveer anderhalf jaar geleden won ik met een reisreportage op Would Be Chef over een tripje naar restaurant Aqua in Wolfsburg in Duitsland de Travel Blog Award voor beste culinaire trip. Naast de geweldige eer en de mooie trofee won ik ook een weekendje Texel, een bezoekje aan één van de Waddeneilanden, helemaal in het Noorden van Nederland. Het was natuurlijk serieus puzzelen om een vrij weekend te vinden, zonder DJ-sets of vliegtickets naar Barcelona. Dat werd dit weekend.
En een weekend op rijafstand, dat doen we dus graag met mijn mama Anny en papa André. We hebben hen dus meteen uitgenodigd, en straks, na onze ochtendshow, vertrekken we naar Texel. We hebben er zot veel goesting in. Een goede 280 kilometer gaan we rijden, en we moeten sowieso de overzet nemen naar het Hollandse eiland.
Ik vind het nu al een heerlijk avontuur. En de mensen van Visit Texel hebben een heerlijk culinair en wandelweekend voor ons samengesteld. Je zult alles hier en op mijn sociale media kunnen volgen!
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer