Ik ben zo blij en opgetogen vandaag… Elk jaar proberen we er namelijk een weekendje op uit te trekken met mijn ouders. Ik kan je verzekeren dat dat altijd topmomentjes zijn. We bellen elkaar elke dag, we zien elkaar geregeld, maar zo’n weekendje samen weg, dat is pas echt genieten. Veel praten, mooie wandelingen maken, lekker eten, een goed glas wijn drinken. Heerlijk.
Vroeger gingen mama en papa nog eens gezellig met ons mee naar Barcelona, maar ons mama vindt vliegen echt niet leuk meer, dus zoeken we het de laatste tijd wat dichterbij. Al is dat deze keer ook wel relatief, want we hebben vandaag toch een flink ritje en een boottocht voor de boeg. Maar dat vind ik net zo tof.
Ongeveer anderhalf jaar geleden won ik met een reisreportage op Would Be Chef over een tripje naar restaurant Aqua in Wolfsburg in Duitsland de Travel Blog Award voor beste culinaire trip. Naast de geweldige eer en de mooie trofee won ik ook een weekendje Texel, een bezoekje aan één van de Waddeneilanden, helemaal in het Noorden van Nederland. Het was natuurlijk serieus puzzelen om een vrij weekend te vinden, zonder DJ-sets of vliegtickets naar Barcelona. Dat werd dit weekend.
En een weekend op rijafstand, dat doen we dus graag met mijn mama Anny en papa André. We hebben hen dus meteen uitgenodigd, en straks, na onze ochtendshow, vertrekken we naar Texel. We hebben er zot veel goesting in. Een goede 280 kilometer gaan we rijden, en we moeten sowieso de overzet nemen naar het Hollandse eiland.
Ik vind het nu al een heerlijk avontuur. En de mensen van Visit Texel hebben een heerlijk culinair en wandelweekend voor ons samengesteld. Je zult alles hier en op mijn sociale media kunnen volgen!
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer