Zo ging onze allerlaatste avond in ons oude huis
Nieuws

Zo ging onze allerlaatste avond in ons oude huis

Wanneer je dit leest staat de verhuiswagen al voor onze deur of is die in het beste geval al gevuld met wat materieel belangrijk genoeg was om mee te nemen naar ons nieuwe huis. Vandaag is de verhuisdag. Gisteren was dus onze allerlaatste avond in ons huis waar we bijna 14 jaar geleefd hebben. Ook al stond ons “oude huis” vol kartonnen dozen, we hebben toch nog een laatste keer geklonken op alle mooie tijden die we er hebben beleefd.

En we zijn nog één keer naar ons stamrestaurant geweest. Naar Trattoria 2000 bij Andrea en zijn zus Antonella. Ik denk dat we er de voorbije 14 jaar meer dan 500 keer zijn geweest. Het is heerlijk om zo’n leuke no-nonsense Italiaan in de buurt te hebben. De pizza’s waren er altijd geweldig, de pasta’s ook, maar ook de escalopes, en de andere specialiteiten van het huis. Kortom, het was er altijd genieten.

Gisteren waren we er voor het laatst. We zaten niet aan ons vaste tafeltje achteraan in de hoek, maar op het terras, buiten in de zon. Op het menu: vitello tonato en gegratineerde mosseltjes en nadien filet pur met pizzaiola met pasta. We hebben heerlijk gegeten en afscheid genomen. Voor even. Want ook al wonen we vanavond op een uurtje rijden van Keerbergen, we komen zeker nog terug naar het restaurant waar we zoveel zalige tijden hebben beleefd.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer