Wanneer je dit leest staat de verhuiswagen al voor onze deur of is die in het beste geval al gevuld met wat materieel belangrijk genoeg was om mee te nemen naar ons nieuwe huis. Vandaag is de verhuisdag. Gisteren was dus onze allerlaatste avond in ons huis waar we bijna 14 jaar geleefd hebben. Ook al stond ons “oude huis” vol kartonnen dozen, we hebben toch nog een laatste keer geklonken op alle mooie tijden die we er hebben beleefd.
En we zijn nog één keer naar ons stamrestaurant geweest. Naar Trattoria 2000 bij Andrea en zijn zus Antonella. Ik denk dat we er de voorbije 14 jaar meer dan 500 keer zijn geweest. Het is heerlijk om zo’n leuke no-nonsense Italiaan in de buurt te hebben. De pizza’s waren er altijd geweldig, de pasta’s ook, maar ook de escalopes, en de andere specialiteiten van het huis. Kortom, het was er altijd genieten.
Gisteren waren we er voor het laatst. We zaten niet aan ons vaste tafeltje achteraan in de hoek, maar op het terras, buiten in de zon. Op het menu: vitello tonato en gegratineerde mosseltjes en nadien filet pur met pizzaiola met pasta. We hebben heerlijk gegeten en afscheid genomen. Voor even. Want ook al wonen we vanavond op een uurtje rijden van Keerbergen, we komen zeker nog terug naar het restaurant waar we zoveel zalige tijden hebben beleefd.
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer