Zo ging onze allerlaatste avond in ons oude huis

Wanneer je dit leest staat de verhuiswagen al voor onze deur of is die in het beste geval al gevuld met wat materieel belangrijk genoeg was om mee te nemen naar ons nieuwe huis. Vandaag is de verhuisdag. Gisteren was dus onze allerlaatste avond in ons huis waar we bijna 14 jaar geleefd hebben. Ook al stond ons “oude huis” vol kartonnen dozen, we hebben toch nog een laatste keer geklonken op alle mooie tijden die we er hebben beleefd.

En we zijn nog één keer naar ons stamrestaurant geweest. Naar Trattoria 2000 bij Andrea en zijn zus Antonella. Ik denk dat we er de voorbije 14 jaar meer dan 500 keer zijn geweest. Het is heerlijk om zo’n leuke no-nonsense Italiaan in de buurt te hebben. De pizza’s waren er altijd geweldig, de pasta’s ook, maar ook de escalopes, en de andere specialiteiten van het huis. Kortom, het was er altijd genieten.

Gisteren waren we er voor het laatst. We zaten niet aan ons vaste tafeltje achteraan in de hoek, maar op het terras, buiten in de zon. Op het menu: vitello tonato en gegratineerde mosseltjes en nadien filet pur met pizzaiola met pasta. We hebben heerlijk gegeten en afscheid genomen. Voor even. Want ook al wonen we vanavond op een uurtje rijden van Keerbergen, we komen zeker nog terug naar het restaurant waar we zoveel zalige tijden hebben beleefd.