Zo ging onze allerlaatste avond in ons oude huis
Nieuws

Zo ging onze allerlaatste avond in ons oude huis

Wanneer je dit leest staat de verhuiswagen al voor onze deur of is die in het beste geval al gevuld met wat materieel belangrijk genoeg was om mee te nemen naar ons nieuwe huis. Vandaag is de verhuisdag. Gisteren was dus onze allerlaatste avond in ons huis waar we bijna 14 jaar geleefd hebben. Ook al stond ons “oude huis” vol kartonnen dozen, we hebben toch nog een laatste keer geklonken op alle mooie tijden die we er hebben beleefd.

En we zijn nog één keer naar ons stamrestaurant geweest. Naar Trattoria 2000 bij Andrea en zijn zus Antonella. Ik denk dat we er de voorbije 14 jaar meer dan 500 keer zijn geweest. Het is heerlijk om zo’n leuke no-nonsense Italiaan in de buurt te hebben. De pizza’s waren er altijd geweldig, de pasta’s ook, maar ook de escalopes, en de andere specialiteiten van het huis. Kortom, het was er altijd genieten.

Gisteren waren we er voor het laatst. We zaten niet aan ons vaste tafeltje achteraan in de hoek, maar op het terras, buiten in de zon. Op het menu: vitello tonato en gegratineerde mosseltjes en nadien filet pur met pizzaiola met pasta. We hebben heerlijk gegeten en afscheid genomen. Voor even. Want ook al wonen we vanavond op een uurtje rijden van Keerbergen, we komen zeker nog terug naar het restaurant waar we zoveel zalige tijden hebben beleefd.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer