1,5 euro recept: Spirelli met spinazie, ei en pangratto met ansjovis

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan. Daarom heb ik speciaal voor de volgers van Would Be Chef een hele reeks recepten ontwikkeld die maar zes euro voor vier personen kosten, anderhalve euro per persoon dus. Elke woensdag krijg je zo’n recept op je bord. Genieten zonder failliet te gaan!

Spirelli, ook wel fusilli genoemd, is de naam van een pasta in de vorm van een spiraal. Deze pasta is populair omwille van de aanwezigheid van groeven die zorgen voor een goeie sausopname, de saus draait zich bij wijze van spreken in de groeven van de pasta. Een eenvoudig maar oh zo lekker en niet alledaags recept.

Bereiding

 1. Kook de eieren 10 minuten in water. Laat ze schrikken onder koud water,
  pel de eieren, laat ze wat afkoelen en prak ze (niet té fijn) met een vork.
 2. Pangratto met ansjovis :  4 à 6 sneedjes oud brood (wit-bruin-volkorenbrood, het doet er niet toe). Samen met de ansjovisjes uit het blikje én de olie, wat peper (ook lekker is wat piment d’espilette en/of enkele druppels tabasco ter vervanging van de peper) en een kneepje citroensap en rasp, in de hakmolen laten draaien tot je een stevig mengsel bekomt. Geen zout toevoegen, dat is reeds voldoende aanwezig in de ansjovisjes.
 3. Verwarm een pan, goed warm, bak dit mengsel goudbruin aan, regelmatig roeren in de pan om niet te laten verbranden. Laten afkoelen op een bordje met keukenpapier om eventueel de overtollige olijfolie op te nemen.
 4. Snij de sjalotjes en knoflook fijn. Laat ze fruiten in een pan met olie.
 5. Voeg dan de ontdooide gehakte diepvries spinazie in de room toe.
 6. Flink kruiden met peper en zout en  wat laten pruttelen op het vuur zodat de smaken zich goed vermengen.
 7. Nu gaan we de spirelli koken, neem  1liter/100gram pasta. Breng het water aan de kook, voeg 1 koffielepel zout aan het kokende water toe. Leg nu de spirelli in het water, kooktijd volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten en wat kookvocht behouden.
 8. Breng de spirelli opnieuw in de kookpot, sprenkel er wat olijfolie en wat kookvocht over en roer goed los.
 9. Voeg nu de spinazie toe, goed mengen en eventueel wat kookvocht toevoegen om het geheel wat smeuïger te krijgen.
 10. Verdeel de pasta over 4  borden, strooi er de geprakte eieren over en rijkelijk bestrooien met de pangratto.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay