
Foto: Stefanie Geerts
Aardappelchips met Sint-Jakobsoesters en erwtjes
Een onvervalste Would Be Chef zoals ik gebruikt alles wat hij tegenkomt in de supermarkt en gaat daar dan onbeschaamd mee aan de slag.
Ik denk bijvoorbeeld dat ik wel tien verschillende gerechten met chips heb, maar dit is er eentje waarmee ik altijd scoor, omdat het eenvoudig en chique tegelijk is.
Je kunt voor dit hapje van die dikkere geribbelde chips met zeezout nemen, maar als je er met zeezout en rozemarijn ziet liggen, gebruik je die maar, die zijn nog wat spannender.
Bereiding
- Warm de erwtjes op in eigen nat. Giet het overbodige vocht af. Maak met een vork een puree van de erwtjes. Kruid met wat peper.
- Bak de Sint-Jakobsoesters in een hete pan, in wat olijfolie.
Dresseren
- Serveer op een grote, liefst nogal vlakke chip een lepeltje erwtenpuree, met daarboven een mooi aangebakken Sint-Jakobsoester.
- Werk af met een blaadje munt.
Reacties