ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie
Recept

Zeeuwse mosselen op Peruviaanse wijze #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 24 mooie Zeeuwse mosselen, gespoeld en gekuist
  • Het sap van 3 limoenen
  • 2 limoenen om in partjes bij het gerecht te serveren
  • 3 knoflookteentjes
  • 25 ml pisco (of witte tequila of grappa)
  • 1 el Worcestershire saus
  • 100 gr goede boter
  • Een paar takjes peterselie
  • 50 gr panko
  • 100 gr gemalen kaas
ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Stoom de mosselen of bereid ze in een pot, totdat ze net open zijn gegaan. Maak ze open, maak de mosselen voorzichtig los en leg terug in de onderste schelp.

2 / 8

Hak de knoflookteentjes heel fijn, of haal ze door de knoflookpers

3 / 8

Meng het sap van de limoenen, met de knoflook, de pisco en een flinke scheut Worcestershire saus en wat zout en peper

4 / 8

Verdeel deze mix over de mosselen, en leg op elke mossel een krulletje boter

5 / 8

Snipper de peterselie en meng onder de panko en de gemalen kaas

6 / 8

Bestrooi met de mix van gemalen kaas, panko en peterselie

7 / 8

Leg de mosselen op een schaal en zet in de voorverwarmde oven onder de grill (niet de hoogste stand) tot de mosselen mooi gegratineerd zijn (5 à 10 minuten)

8 / 8

Serveer bijvoorbeeld op een diep bord gevuld met zeezout zodat ze mooi stabiel blijven liggen, met partjes limoen bij

Laat het smaken.

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru. Want daar, net zoals in Chili overigens, wordt van druiven een heel bijzonder distillaat gemaakt: Pisco. Het is een soort van brandy maar dan wel met een heldere kleur. Wanneer je die niet in huis hebt kun je die overigens wel vervangen door witte tequila of grappa. Maar de pisco is echt geweldig. Wanneer je je mosselen gratineren gaat met dit heerlijke sausje bij waan je je op vakantie aan de kust van Peru!

Deze zalige feestschotel kun je perfect combineren met mijn frisse Pouilly Fumé van Wijn Ornelis die je hier bestellen kunt.

Dit gerecht kwam tot stand in samenwerking met het Nederlands Mosselbureau.

Bereiding

  1. Stoom de mosselen of bereid ze in een pot, totdat ze net open zijn gegaan. Maak ze open, maak de mosselen voorzichtig los en leg terug in de onderste schelp.
  2. Hak de knoflookteentjes heel fijn, of haal ze door de knoflookpers
  3. Meng het sap van de limoenen, met de knoflook, de pisco en een flinke scheut Worcestershire saus en wat zout en peper
  4. Verdeel deze mix over de mosselen, en leg op elke mossel een krulletje boter
  5. Snipper de peterselie en meng onder de panko en de gemalen kaas
  6. Bestrooi met de mix van gemalen kaas, panko en peterselie
  7. Leg de mosselen op een schaal en zet in de voorverwarmde oven onder de grill (niet de hoogste stand) tot de mosselen mooi gegratineerd zijn (5 à 10 minuten)
  8. Serveer bijvoorbeeld op een diep bord gevuld met zeezout zodat ze mooi stabiel blijven liggen, met partjes limoen bij
ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie
ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie
ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie
ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer