ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru. Want daar, net zoals in Chili overigens, wordt van druiven een heel bijzonder distillaat gemaakt: Pisco. Het is een soort van brandy maar dan wel met een heldere kleur. Wanneer je die niet in huis hebt kun je die overigens wel vervangen door witte tequila of grappa. Maar de pisco is echt geweldig. Wanneer je je mosselen gratineren gaat met dit heerlijke sausje bij waan je je op vakantie aan de kust van Peru!

Deze zalige feestschotel kun je perfect combineren met mijn frisse Pouilly Fumé van Wijn Ornelis die je hier bestellen kunt.

 

Dit gerecht kwam tot stand in samenwerking met het Nederlands Mosselbureau.

Bereiding

  1. Stoom de mosselen of bereid ze in een pot, totdat ze net open zijn gegaan. Maak ze open, maak de mosselen voorzichtig los en leg terug in de onderste schelp.
  2. Hak de knoflookteentjes heel fijn, of haal ze door de knoflookpers
  3. Meng het sap van de limoenen, met de knoflook, de pisco en een flinke scheut Worcestershire saus en wat zout en peper
  4. Verdeel deze mix over de mosselen, en leg op elke mossel een krulletje boter
  5. Snipper de peterselie en meng onder de panko en de gemalen kaas
  6. Bestrooi met de mix van gemalen kaas, panko en peterselie
  7. Leg de mosselen op een schaal en zet in de voorverwarmde oven onder de grill (niet de hoogste stand) tot de mosselen mooi gegratineerd zijn (5 à 10 minuten)
  8. Serveer bijvoorbeeld op een diep bord gevuld met zeezout zodat ze mooi stabiel blijven liggen, met partjes limoen bij