ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie
Recept

Zeeuwse mosselen op Peruviaanse wijze #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 24 mooie Zeeuwse mosselen, gespoeld en gekuist
  • Het sap van 3 limoenen
  • 2 limoenen om in partjes bij het gerecht te serveren
  • 3 knoflookteentjes
  • 25 ml pisco (of witte tequila of grappa)
  • 1 el Worcestershire saus
  • 100 gr goede boter
  • Een paar takjes peterselie
  • 50 gr panko
  • 100 gr gemalen kaas
ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Stoom de mosselen of bereid ze in een pot, totdat ze net open zijn gegaan. Maak ze open, maak de mosselen voorzichtig los en leg terug in de onderste schelp.

2 / 8

Hak de knoflookteentjes heel fijn, of haal ze door de knoflookpers

3 / 8

Meng het sap van de limoenen, met de knoflook, de pisco en een flinke scheut Worcestershire saus en wat zout en peper

4 / 8

Verdeel deze mix over de mosselen, en leg op elke mossel een krulletje boter

5 / 8

Snipper de peterselie en meng onder de panko en de gemalen kaas

6 / 8

Bestrooi met de mix van gemalen kaas, panko en peterselie

7 / 8

Leg de mosselen op een schaal en zet in de voorverwarmde oven onder de grill (niet de hoogste stand) tot de mosselen mooi gegratineerd zijn (5 à 10 minuten)

8 / 8

Serveer bijvoorbeeld op een diep bord gevuld met zeezout zodat ze mooi stabiel blijven liggen, met partjes limoen bij

Laat het smaken.

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru. Want daar, net zoals in Chili overigens, wordt van druiven een heel bijzonder distillaat gemaakt: Pisco. Het is een soort van brandy maar dan wel met een heldere kleur. Wanneer je die niet in huis hebt kun je die overigens wel vervangen door witte tequila of grappa. Maar de pisco is echt geweldig. Wanneer je je mosselen gratineren gaat met dit heerlijke sausje bij waan je je op vakantie aan de kust van Peru!

Deze zalige feestschotel kun je perfect combineren met mijn frisse Pouilly Fumé van Wijn Ornelis die je hier bestellen kunt.

Dit gerecht kwam tot stand in samenwerking met het Nederlands Mosselbureau.

Bereiding

  1. Stoom de mosselen of bereid ze in een pot, totdat ze net open zijn gegaan. Maak ze open, maak de mosselen voorzichtig los en leg terug in de onderste schelp.
  2. Hak de knoflookteentjes heel fijn, of haal ze door de knoflookpers
  3. Meng het sap van de limoenen, met de knoflook, de pisco en een flinke scheut Worcestershire saus en wat zout en peper
  4. Verdeel deze mix over de mosselen, en leg op elke mossel een krulletje boter
  5. Snipper de peterselie en meng onder de panko en de gemalen kaas
  6. Bestrooi met de mix van gemalen kaas, panko en peterselie
  7. Leg de mosselen op een schaal en zet in de voorverwarmde oven onder de grill (niet de hoogste stand) tot de mosselen mooi gegratineerd zijn (5 à 10 minuten)
  8. Serveer bijvoorbeeld op een diep bord gevuld met zeezout zodat ze mooi stabiel blijven liggen, met partjes limoen bij
ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie
ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie
ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie
ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer