
Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie
Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief. Die hoeven niet al te groot te zijn, maar je wil ze wel mooi dresseren op de toast, dus een plakje per hapje is ideaal, maar je kunt het natuurlijk ook wat kleiner snijden als je dat wil. Gebruik lekker brood en maak je sla aan op het laatste moment.
En het zijn natuurlijk feestdagen, dus als je echt chique wil doen, kun je (zoals op de foto) elk toastje toppen met plakjes truffel. Schitterend lekker is dat. Op www.truffel.be kun je zowel de truffel als de truffelolie bestellen voor je feesten! Topkwaliteit is het, en bij je thuis geleverd, en prachtig op deze mooie toasts.
Heerlijk trouwens met mijn Cava Brut Reserva van Wijn Ornelis die je hier kunt bestellen.
Bereiding
- Hak de roquette samen met de slahartjes fijn.
- Meng de truffelolie met een lepel mosterd (naar smaak).
- Meng er de gemalen parmezaan onder. Zorg dat je een pittige dressing hebt.
- Meng de sla in de dressing, vergeet niet af te kruiden.
- Snij uit mooi zuurdesembrood toasts van 2 cm dik. Grill ze in de pan of in de oven.
- Beleg de toasts met de sla en dresseer daar de plakjes rosbief op.
- Doe daar naar smaak en mogelijkheden plakjes truffel op, of geraspte truffel.
- Op de plakjes truffel kan je een druppeltje extra vierge olijfolie doen en wat grof zout. Op die manier wordt de smaak van de truffel versterkt.
Reacties