Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie
Recept

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 toasts
  • 8 gemiddelde plakjes roastbief
  • 100 gram roquette en 1 slahartje
  • 2 el truffelolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 2 el gemalen parmezaanse kaas
  • Een kleine truffel (optioneel)
Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Hak de roquette samen met de slahartjes fijn.

2 / 8

Meng de truffelolie met een lepel mosterd (naar smaak).

3 / 8

Meng er de gemalen parmezaan onder. Zorg dat je een pittige dressing hebt.

4 / 8

Meng de sla in de dressing, vergeet niet af te kruiden.

5 / 8

Snij uit mooi zuurdesembrood toasts van 2 cm dik. Grill ze in de pan of in de oven.

6 / 8

Beleg de toasts met de sla en dresseer daar de plakjes rosbief op.

7 / 8

Doe daar naar smaak en mogelijkheden plakjes truffel op, of geraspte truffel.

8 / 8

Op de plakjes truffel kan je een druppeltje extra vierge olijfolie doen en wat grof zout. Op die manier wordt de smaak van de truffel versterkt.

Laat het smaken.

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief. Die hoeven niet al te groot te zijn, maar je wil ze wel mooi dresseren op de toast, dus een plakje per hapje is ideaal, maar je kunt het natuurlijk ook wat kleiner snijden als je dat wil. Gebruik lekker brood en maak je sla aan op het laatste moment.

En het zijn natuurlijk feestdagen, dus als je echt chique wil doen, kun je (zoals op de foto) elk toastje toppen met plakjes truffel. Schitterend lekker is dat. Op www.truffel.be kun je zowel de truffel als de truffelolie bestellen voor je feesten! Topkwaliteit is het, en bij je thuis geleverd, en prachtig op deze mooie toasts.

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie
Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie
Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Bereiding

  1. Hak de roquette samen met de slahartjes fijn.
  2. Meng de truffelolie met een lepel mosterd (naar smaak).
  3. Meng er de gemalen parmezaan onder. Zorg dat je een pittige dressing hebt.
  4. Meng de sla in de dressing, vergeet niet af te kruiden.
  5. Snij uit mooi zuurdesembrood toasts van 2 cm dik. Grill ze in de pan of in de oven.
  6. Beleg de toasts met de sla en dresseer daar de plakjes rosbief op.
  7. Doe daar naar smaak en mogelijkheden plakjes truffel op, of geraspte truffel.
  8. Op de plakjes truffel kan je een druppeltje extra vierge olijfolie doen en wat grof zout. Op die manier wordt de smaak van de truffel versterkt.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Fris aperitief soepje met de draadloze staafmixer van KitchenAid #advertentie

Als ambassadeur van KitchenAid mag ik zowat alle nieuwe toestellen uittesten, en met veel enthousiasme mag ik je deze keer de draadloze staafmixer voorstellen … Lees meer