Vandaag is onze Would Be Chef een topbakker uit Sint-Michiels bij Brugge: Kristof Cloet. Kristof is sinds jaar en dag een enorm trouwe luisteraar van onze ochtendshow. Dat was hij al toen ik nog bij Qmusic presenteerde in de ochtend, en hij is ons gevolgd naar Joe.
Bakkers zijn sowieso onze trouwste luisteraars, en ik voel me ook enorm verwant met hen, want we hebben zo’n beetje dezelfde uren, en staan elke dag ontzettend vroeg op om onze ‘klanten’ te verwennen met lekkers. Lekkere muziek en babbels, of lekker vers brood, koffiekoeken en overheerlijke patisserie.
Alles bij bakkerij Cloet wordt artisanaal bereid, en Kristof heeft veel specialiteiten, maar zijn zelfgemaakte Melocakes zijn echt fantastisch. Ze zijn bij alle DJ’s bij Medialaan intussen wereldberoemd, en als mijn fijne collega Anke in West-Vlaanderen is zal ze altijd proberen langs te rijden in Sint-Michiels om de ‘chocoladentetten‘ zoals zij ze noemt te halen.
Vorige week, op z’n vrije dag, kwam Kristof een flinke doos van die Melocakes brengen naar Vilvoorde en tot mijn grote vreugde stemde hij zelfs toe om het recept te delen hier op de blog. Woon je niet al te ver van Brugge, ga dan zeker eens langs in Sint-Michiels want daar kun je ze altijd vers kopen, en anders moet je dit recept maar eens uitproberen.
Geloof me: lekkerder kun je ze wellicht nergens vinden. Veel bakgenot. En nog een dikke merci aan Kristof en z’n vrouw Heidi voor dit toprecept.
Bakkerij Cloet
Dorpsstraat 21
8200 Sint-Michiels
050/38.00.01
www.bakkerijcloet.be
[email protected]
Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer
Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer
Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer
Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer