Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie
Recept

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 150 gr boter (mag gerust gezouten boter zijn)
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300g bloem
  • 1 ei
Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Meng de malse boter met de suiker en de vanillesuiker in de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid Voeg het ei er aan toe, goed mengen en voeg als laatst, beetje bij beetje, de bloem toe. Kneed tot een deegbol, druk de bol wat plat, verpak de bol in plasticfolie en laat +/- 1 half uurtje opstijven in de koelkast.

2 / 9

Verwarm de oven voor op 180°C. 

3 / 9

Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot +/- tot 3 à 4 mm dik. 

4 / 9

Steek met behulp van uitsteek-vormpjes of een glas koekjes uit het deeg. 

5 / 9

Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg gebruikt is. 

6 / 9

Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. 

7 / 9

Je kan de koekjes bestrijken met met wat melk of eiwit en er een mengsel van kristalsuiker, kaneel en/of verkruimeld amandelschaafsel overheen strooien.

8 / 9

Tip : Steek met een uitsteekvormpje of glas rondjes uit het deeg en steek vervolgens met een kleiner vormpje of glas een kleiner rondje in het midden van het deeg uit, zodat je een gaatje bekomt. Na het bakken kan je door het gaatje een lintje halen en de koekjes in de kerstboom hangen.

9 / 9

Bak de koekjes in de voorverwarmde oven van 180° gedurende 15 à 20 min. Neem ze van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.

Laat het smaken.

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent.

De bereiding is vrij eenvoudig en vlug gemaakt, daarna kan je ‘spelen’ met uitsteekvormpjes en na het bakken de koekjes garneren met chocolade of met wat bloemsuiker met water.

Bereiding

  1. Meng de malse boter met de suiker en de vanillesuiker in de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid Voeg het ei er aan toe, goed mengen en voeg als laatst, beetje bij beetje, de bloem toe. Kneed tot een deegbol, druk de bol wat plat, verpak de bol in plasticfolie en laat +/- 1 half uurtje opstijven in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  3. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot +/- tot 3 à 4 mm dik. 
  4. Steek met behulp van uitsteek-vormpjes of een glas koekjes uit het deeg. 
  5. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg gebruikt is. 
  6. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  7. Je kan de koekjes bestrijken met met wat melk of eiwit en er een mengsel van kristalsuiker, kaneel en/of verkruimeld amandelschaafsel overheen strooien.
  8. Tip : Steek met een uitsteekvormpje of glas rondjes uit het deeg en steek vervolgens met een kleiner vormpje of glas een kleiner rondje in het midden van het deeg uit, zodat je een gaatje bekomt. Na het bakken kan je door het gaatje een lintje halen en de koekjes in de kerstboom hangen.
  9. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven van 180° gedurende 15 à 20 min. Neem ze van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer