Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent.

De bereiding is vrij eenvoudig en vlug gemaakt, daarna kan je ‘spelen’ met uitsteekvormpjes en na het bakken de koekjes garneren met chocolade of met wat bloemsuiker met water.

Bereiding

  1. Meng de malse boter met de suiker en de vanillesuiker in de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid Voeg het ei er aan toe, goed mengen en voeg als laatst, beetje bij beetje, de bloem toe. Kneed tot een deegbol, druk de bol wat plat, verpak de bol in plasticfolie en laat +/- 1 half uurtje opstijven in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  3. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot +/- tot 3 à 4 mm dik. 
  4. Steek met behulp van uitsteek-vormpjes of een glas koekjes uit het deeg. 
  5. Kneed het resterende deeg tot een bal en rol opnieuw uit tot al het deeg gebruikt is. 
  6. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  7. Je kan de koekjes bestrijken met met wat melk of eiwit en er een mengsel van kristalsuiker, kaneel en/of verkruimeld amandelschaafsel overheen strooien.
  8. Tip : Steek met een uitsteekvormpje of glas rondjes uit het deeg en steek vervolgens met een kleiner vormpje of glas een kleiner rondje in het midden van het deeg uit, zodat je een gaatje bekomt. Na het bakken kan je door het gaatje een lintje halen en de koekjes in de kerstboom hangen.
  9. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven van 180° gedurende 15 à 20 min. Neem ze van de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.