Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer.

Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan. Er zijn duizenden recepten voor chocoladekoekjes. Wees gerust, ik heb ze niet allemaal uitgeprobeerd, maar dit receptje is alvast super lekker.

De koekjes zijn nog een beetje zacht in het midden (chewy) en het buitenste randje is lekker knapperig (crunchy). Ik vind ze zoooo zalig.

Voor dit recept gebruik ik donkere cassonadesuiker, je kan ook de blonde versie gebruiken maar de donkere suiker geeft een extra twist aan de cookies en daar houden we van bij de Would Be Chef.

Bereiding

  1. Meng de malse boter met de suikers en vanillesuiker in de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid Voeg het ei er aan toe, goed mengen en voeg beetje bij beetje de bloem en baksoda toe. Eens dit alles goed gemengd is voeg je de chocoladechips toe.
  2. Kneed tot een deegbol, druk de bol wat plat, verpak de bol in plasticfolie en laat +/- 1 uurtje (langer mag ook)  opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Haal het opgesteven deeg uit de koelkast, maak balletjes van +/-50g, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze wat plat. Hou voldoende afstand tussen de cookies.
  5. Bak de koekjes +/- 15  minuten in de oven van 180°C (boven- en onderwarmte). Opgepast: de baktijd verschilt van oven tot oven, check dus regelmatig het bakproces.
  6. De koekjes zijn na het bakken nog wat zacht.
  7. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.