Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie
Recept

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 125 gr boter
  • 90 gr donkere cassonade suiker
  • 80 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
  • 275 gr bloem
  • 1 koffielepeltje baksoda
  • 1 ei
  • 100 gr chocoladechips
Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Meng de malse boter met de suikers en vanillesuiker in de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid Voeg het ei er aan toe, goed mengen en voeg beetje bij beetje de bloem en baksoda toe. Eens dit alles goed gemengd is voeg je de chocoladechips toe.

2 / 7

Kneed tot een deegbol, druk de bol wat plat, verpak de bol in plasticfolie en laat +/- 1 uurtje (langer mag ook)  opstijven in de koelkast.

3 / 7

Verwarm de oven voor op 180°C.

4 / 7

Haal het opgesteven deeg uit de koelkast, maak balletjes van +/-50g, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze wat plat. Hou voldoende afstand tussen de cookies.

5 / 7

Bak de koekjes +/- 15  minuten in de oven van 180°C (boven- en onderwarmte). Opgepast: de baktijd verschilt van oven tot oven, check dus regelmatig het bakproces.

6 / 7

De koekjes zijn na het bakken nog wat zacht.

7 / 7

Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.

Laat het smaken.

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer.

Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan. Er zijn duizenden recepten voor chocoladekoekjes. Wees gerust, ik heb ze niet allemaal uitgeprobeerd, maar dit receptje is alvast super lekker.

De koekjes zijn nog een beetje zacht in het midden (chewy) en het buitenste randje is lekker knapperig (crunchy). Ik vind ze zoooo zalig.

Voor dit recept gebruik ik donkere cassonadesuiker, je kan ook de blonde versie gebruiken maar de donkere suiker geeft een extra twist aan de cookies en daar houden we van bij de Would Be Chef.

Bereiding

  1. Meng de malse boter met de suikers en vanillesuiker in de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid Voeg het ei er aan toe, goed mengen en voeg beetje bij beetje de bloem en baksoda toe. Eens dit alles goed gemengd is voeg je de chocoladechips toe.
  2. Kneed tot een deegbol, druk de bol wat plat, verpak de bol in plasticfolie en laat +/- 1 uurtje (langer mag ook)  opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Haal het opgesteven deeg uit de koelkast, maak balletjes van +/-50g, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze wat plat. Hou voldoende afstand tussen de cookies.
  5. Bak de koekjes +/- 15  minuten in de oven van 180°C (boven- en onderwarmte). Opgepast: de baktijd verschilt van oven tot oven, check dus regelmatig het bakproces.
  6. De koekjes zijn na het bakken nog wat zacht.
  7. Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze daarna op een rooster waar ze volledig af kunnen koelen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Mango met limoen honing-room samen met KitchenAid #collab

Een paar maanden geleden mocht ik uitpakken met super plezant nieuws. Ik was namelijk de nieuwe ambassadeur geworden van KitchenAid. Het hele jaar mag ik jullie dus verwennen met heerlijke recepten in samenwerking met KitchenAid … Lees meer

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dark ’n stormy ananas met kokos en limoensorbet

Dit is, en ik overdrijf niet, een wonderlijk lekker dessert. Dark ‘n stormy is een super bekende cocktail op basis van gemberbier, rum en limoen. Ik vond het een tof idee om die hippe cocktail eens in een dessert te combineren met vers fruit … Lees meer