Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie
Recept

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Dit heb je nodig 4 personen

  • 400 gr melk
  • 200 gr room
  • 4 eigelen
  • 165 gr suiker
  • 1 vanillestokje
  • een snufje zout
Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Meng de melk, de room, de suiker, de eigelen en het snufje zout.

2 / 7

Snij het vanillestokje overlangs door en voeg de zaadjes toe aan je melk en room, leg ook het stokje er bij.

3 / 7

Breng al roerend tot tegen de 80 graden, maar niet hoger, tot alles mooi bindt.

4 / 7

Laat afkoelen en enkele uurtje rusten in de frigo.

5 / 7

De ijsmachine van KitchenAid die je minstens 15 uur in de diepvriezer hebt gehaald op je keukenrobot plaatsen, en op de eerste stand laten draaien.

6 / 7

Je ijsbeslag er rustig ingieten en een goede 35 minuten laten draaien.

7 / 7

Het ijs met een niet metalen-schep uit de ijsmachine halen en in een metalen kom nog eeen uurtje of twee bewaren in de diepvriezer voor het opdienen.

Laat het smaken.

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil. Persoonlijk vind ik het ook lekker om naast de suiker ook een snufje zout toe te voegen.

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie
Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie
Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie
Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

En ik heb goed nieuws, want ik heb als overtuigd ambassadeur nu ook mijn KitchenAid ijsmachine in huis gehaald, en ik kan je verzekeren: nu gaat zelf ijs maken echt in een draai. Ik ben begonnen met heerlijk vanille roomijs te maken, en nu het bijna zomer is zit de ijsmachine voortdurend in de diepvriezer, zodat ik telkens wanneer ik er zin in heb aan de slag kan gaan. Geweldig gewoon!

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie
Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie
Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie
Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Bereiding

  1. Meng de melk, de room, de suiker, de eigelen en het snufje zout.
  2. Snij het vanillestokje overlangs door en voeg de zaadjes toe aan je melk en room, leg ook het stokje er bij.
  3. Breng al roerend tot tegen de 80 graden, maar niet hoger, tot alles mooi bindt.
  4. Laat afkoelen en enkele uurtje rusten in de frigo.
  5. De ijsmachine van KitchenAid die je minstens 15 uur in de diepvriezer hebt gehaald op je keukenrobot plaatsen, en op de eerste stand laten draaien.
  6. Je ijsbeslag er rustig ingieten en een goede 35 minuten laten draaien.
  7. Het ijs met een niet metalen-schep uit de ijsmachine halen en in een metalen kom nog eeen uurtje of twee bewaren in de diepvriezer voor het opdienen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer