Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil. Persoonlijk vind ik het ook lekker om naast de suiker ook een snufje zout toe te voegen.

En ik heb goed nieuws, want ik heb als overtuigd ambassadeur nu ook mijn KitchenAid ijsmachine in huis gehaald, en ik kan je verzekeren: nu gaat zelf ijs maken echt in een draai. Ik ben begonnen met heerlijk vanille roomijs te maken, en nu het bijna zomer is zit de ijsmachine voortdurend in de diepvriezer, zodat ik telkens wanneer ik er zin in heb aan de slag kan gaan. Geweldig gewoon!

Bereiding

  1. Meng de melk, de room, de suiker, de eigelen en het snufje zout.
  2. Snij het vanillestokje overlangs door en voeg de zaadjes toe aan je melk en room, leg ook het stokje er bij.
  3. Breng al roerend tot tegen de 80 graden, maar niet hoger, tot alles mooi bindt.
  4. Laat afkoelen en enkele uurtje rusten in de frigo.
  5. De ijsmachine van KitchenAid die je minstens 15 uur in de diepvriezer hebt gehaald op je keukenrobot plaatsen, en op de eerste stand laten draaien.
  6. Je ijsbeslag er rustig ingieten en een goede 35 minuten laten draaien.
  7. Het ijs met een niet metalen-schep uit de ijsmachine halen en in een metalen kom nog eeen uurtje of twee bewaren in de diepvriezer voor het opdienen.