Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Recept

Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ

Dit heb je nodig 4 personen

  • 100 gram witte vis: kabeljauw bijvoorbeeld
  • 100 gram roze garnalen
  • 100 gram surimi (of krab)
  • Wat fijngesnipperde bieslook of bladpeterselie
  • 1 eiwit
  • Peper en zout
  • 8 Witte asperges
  • Voor de dip: wat mayonaise, wat lichte kookroom, kerstomaatjes, bieslook en wat cayennepeper.
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Schil de asperges en breek het onderste harde stukje af.

2 / 9

Blancheer de asperges 1 a 2 minuutjes. Ze moeten zeker nog wel al dente blijven!!

3 / 9

Snij de asperges in stukjes van een vijftal centimeter

4 / 9

Meng de surimi met de roze garnalen en de kabeljauw die je op voorhand al in kleine stukjes hebt gesneden.

5 / 9

Doe er de groene kruiden bij, wat peper en zout en eventueel wat chilivlokken of een pepertje.

6 / 9

Rol kleine balletjes. Ze mogen een beetje, maar wel niet veel dikker zijn dan de asperges.

7 / 9

Steek afwisselend een stukje  asperge en een balletje op de satéprikker (gebruik metalen prikkers, of laat je houten satéstokjes een nacht weken in water, zodat ze niet verbranden op de BBQ)

8 / 9

Grill de asperges in enkele minuten gaar op een hete grill

9 / 9

Eventueel serveren met wat mayonaise aangelengd met wat light room, waar je fijngesnipperde kerstomaatjes, wat verse bieslook of peterselie en cat cayennepeper onder gemengd hebt.

Laat het smaken.

Het is zo ver. Het wordt een supermooi weekend. En mooie temperaturen zijn natuurlijk een goede reden om de BBQ weer tevoorschijn te halen. En als je het leuk vindt om eens erg creatief aan de slag te gaan met de barbecue dan is dit echt een superidee.

Een brochette van asperge met visballetjes. Het ziet er echt zeer origineel uit, maar het is ook makkelijk: en vooral, het is ook nog eens erg lekker. Ideaal als origineel voorgerechtje op je BBQ!

Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ

Als je trouwens nog geen goede BBQ hebt, dan heb ik goed nieuws, want we geven er deze maand een weg op Would Be Chef. Barbecueën op houtskool compleet je ding? Dan is de Master-Touch houtskoolbbq jouw toestel. Dankzij het Gourmet BBQ System grillrooster, de dekselhouder en het One-Touch reinigingssysteem show jij jouw grill skills als nooit tevoren. Dompel jezelf onder in de meest authentieke barbecuesfeer met bijhorende geknetter en de typische bbq-geur. Zalig, want voortaan kan je bakken, braden én grillen op hetzelfde toestel.

De Master-Touch GBS Premium E-5770 houtskoolbarbecue van Weber combineert tal van innovatieve eigenschappen om je barbecue deze zomer onvergetelijk te maken! Het toestel is weersbestendig en eenvoudig te reinigen. Er is een thermometer in het deksel verwerkt, wat zorgt voor een permanente temperatuurcontrole. Het One-Touch systeem zorgt er dan weer voor dat je makkelijk alle as eenvoudig kan verwijderen. Wil je jouw stukje vlees of vis smakelijk roken? Dan is er een speciale rookinstelling voor een perfecte zuurstoftoevoer.

Meespelen om de BBQ te winnen kun je doen via dit formulier.

Bereiding

  1. Schil de asperges en breek het onderste harde stukje af.
  2. Blancheer de asperges 1 a 2 minuutjes. Ze moeten zeker nog wel al dente blijven!!
  3. Snij de asperges in stukjes van een vijftal centimeter
  4. Meng de surimi met de roze garnalen en de kabeljauw die je op voorhand al in kleine stukjes hebt gesneden.
  5. Doe er de groene kruiden bij, wat peper en zout en eventueel wat chilivlokken of een pepertje.
  6. Rol kleine balletjes. Ze mogen een beetje, maar wel niet veel dikker zijn dan de asperges.
  7. Steek afwisselend een stukje  asperge en een balletje op de satéprikker (gebruik metalen prikkers, of laat je houten satéstokjes een nacht weken in water, zodat ze niet verbranden op de BBQ)
  8. Grill de asperges in enkele minuten gaar op een hete grill
  9. Eventueel serveren met wat mayonaise aangelengd met wat light room, waar je fijngesnipperde kerstomaatjes, wat verse bieslook of peterselie en cat cayennepeper onder gemengd hebt.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer