Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Recept

Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ

Dit heb je nodig 4 personen

  • 100 gram witte vis: kabeljauw bijvoorbeeld
  • 100 gram roze garnalen
  • 100 gram surimi (of krab)
  • Wat fijngesnipperde bieslook of bladpeterselie
  • 1 eiwit
  • Peper en zout
  • 8 Witte asperges
  • Voor de dip: wat mayonaise, wat lichte kookroom, kerstomaatjes, bieslook en wat cayennepeper.
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ

Bereiding

9 stappen

1 / 9

Schil de asperges en breek het onderste harde stukje af.

2 / 9

Blancheer de asperges 1 a 2 minuutjes. Ze moeten zeker nog wel al dente blijven!!

3 / 9

Snij de asperges in stukjes van een vijftal centimeter

4 / 9

Meng de surimi met de roze garnalen en de kabeljauw die je op voorhand al in kleine stukjes hebt gesneden.

5 / 9

Doe er de groene kruiden bij, wat peper en zout en eventueel wat chilivlokken of een pepertje.

6 / 9

Rol kleine balletjes. Ze mogen een beetje, maar wel niet veel dikker zijn dan de asperges.

7 / 9

Steek afwisselend een stukje  asperge en een balletje op de satéprikker (gebruik metalen prikkers, of laat je houten satéstokjes een nacht weken in water, zodat ze niet verbranden op de BBQ)

8 / 9

Grill de asperges in enkele minuten gaar op een hete grill

9 / 9

Eventueel serveren met wat mayonaise aangelengd met wat light room, waar je fijngesnipperde kerstomaatjes, wat verse bieslook of peterselie en cat cayennepeper onder gemengd hebt.

Laat het smaken.

Het is zo ver. Het wordt een supermooi weekend. En mooie temperaturen zijn natuurlijk een goede reden om de BBQ weer tevoorschijn te halen. En als je het leuk vindt om eens erg creatief aan de slag te gaan met de barbecue dan is dit echt een superidee.

Een brochette van asperge met visballetjes. Het ziet er echt zeer origineel uit, maar het is ook makkelijk: en vooral, het is ook nog eens erg lekker. Ideaal als origineel voorgerechtje op je BBQ!

Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ

Als je trouwens nog geen goede BBQ hebt, dan heb ik goed nieuws, want we geven er deze maand een weg op Would Be Chef. Barbecueën op houtskool compleet je ding? Dan is de Master-Touch houtskoolbbq jouw toestel. Dankzij het Gourmet BBQ System grillrooster, de dekselhouder en het One-Touch reinigingssysteem show jij jouw grill skills als nooit tevoren. Dompel jezelf onder in de meest authentieke barbecuesfeer met bijhorende geknetter en de typische bbq-geur. Zalig, want voortaan kan je bakken, braden én grillen op hetzelfde toestel.

De Master-Touch GBS Premium E-5770 houtskoolbarbecue van Weber combineert tal van innovatieve eigenschappen om je barbecue deze zomer onvergetelijk te maken! Het toestel is weersbestendig en eenvoudig te reinigen. Er is een thermometer in het deksel verwerkt, wat zorgt voor een permanente temperatuurcontrole. Het One-Touch systeem zorgt er dan weer voor dat je makkelijk alle as eenvoudig kan verwijderen. Wil je jouw stukje vlees of vis smakelijk roken? Dan is er een speciale rookinstelling voor een perfecte zuurstoftoevoer.

Meespelen om de BBQ te winnen kun je doen via dit formulier.

Bereiding

  1. Schil de asperges en breek het onderste harde stukje af.
  2. Blancheer de asperges 1 a 2 minuutjes. Ze moeten zeker nog wel al dente blijven!!
  3. Snij de asperges in stukjes van een vijftal centimeter
  4. Meng de surimi met de roze garnalen en de kabeljauw die je op voorhand al in kleine stukjes hebt gesneden.
  5. Doe er de groene kruiden bij, wat peper en zout en eventueel wat chilivlokken of een pepertje.
  6. Rol kleine balletjes. Ze mogen een beetje, maar wel niet veel dikker zijn dan de asperges.
  7. Steek afwisselend een stukje  asperge en een balletje op de satéprikker (gebruik metalen prikkers, of laat je houten satéstokjes een nacht weken in water, zodat ze niet verbranden op de BBQ)
  8. Grill de asperges in enkele minuten gaar op een hete grill
  9. Eventueel serveren met wat mayonaise aangelengd met wat light room, waar je fijngesnipperde kerstomaatjes, wat verse bieslook of peterselie en cat cayennepeper onder gemengd hebt.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer