Het is zo ver. Het wordt een supermooi weekend. En mooie temperaturen zijn natuurlijk een goede reden om de BBQ weer tevoorschijn te halen. En als je het leuk vindt om eens erg creatief aan de slag te gaan met de barbecue dan is dit echt een superidee.
Een brochette van asperge met visballetjes. Het ziet er echt zeer origineel uit, maar het is ook makkelijk: en vooral, het is ook nog eens erg lekker. Ideaal als origineel voorgerechtje op je BBQ!
Als je trouwens nog geen goede BBQ hebt, dan heb ik goed nieuws, want we geven er deze maand een weg op Would Be Chef. Barbecueën op houtskool compleet je ding? Dan is de Master-Touch houtskoolbbq jouw toestel. Dankzij het Gourmet BBQ System grillrooster, de dekselhouder en het One-Touch reinigingssysteem show jij jouw grill skills als nooit tevoren. Dompel jezelf onder in de meest authentieke barbecuesfeer met bijhorende geknetter en de typische bbq-geur. Zalig, want voortaan kan je bakken, braden én grillen op hetzelfde toestel.
De Master-Touch GBS Premium E-5770 houtskoolbarbecue van Weber combineert tal van innovatieve eigenschappen om je barbecue deze zomer onvergetelijk te maken! Het toestel is weersbestendig en eenvoudig te reinigen. Er is een thermometer in het deksel verwerkt, wat zorgt voor een permanente temperatuurcontrole. Het One-Touch systeem zorgt er dan weer voor dat je makkelijk alle as eenvoudig kan verwijderen. Wil je jouw stukje vlees of vis smakelijk roken? Dan is er een speciale rookinstelling voor een perfecte zuurstoftoevoer.
Meespelen om de BBQ te winnen kun je doen via dit formulier.
Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.
Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer