
Brochette van asperge en visballetjes op de BBQ
Het is zo ver. Het wordt een supermooi weekend. En mooie temperaturen zijn natuurlijk een goede reden om de BBQ weer tevoorschijn te halen. En als je het leuk vindt om eens erg creatief aan de slag te gaan met de barbecue dan is dit echt een superidee.
Een brochette van asperge met visballetjes. Het ziet er echt zeer origineel uit, maar het is ook makkelijk: en vooral, het is ook nog eens erg lekker. Ideaal als origineel voorgerechtje op je BBQ!
Als je trouwens nog geen goede BBQ hebt, dan heb ik goed nieuws, want we geven er deze maand een weg op Would Be Chef. Barbecueën op houtskool compleet je ding? Dan is de Master-Touch houtskoolbbq jouw toestel. Dankzij het Gourmet BBQ System grillrooster, de dekselhouder en het One-Touch reinigingssysteem show jij jouw grill skills als nooit tevoren. Dompel jezelf onder in de meest authentieke barbecuesfeer met bijhorende geknetter en de typische bbq-geur. Zalig, want voortaan kan je bakken, braden én grillen op hetzelfde toestel.
De Master-Touch GBS Premium E-5770 houtskoolbarbecue van Weber combineert tal van innovatieve eigenschappen om je barbecue deze zomer onvergetelijk te maken! Het toestel is weersbestendig en eenvoudig te reinigen. Er is een thermometer in het deksel verwerkt, wat zorgt voor een permanente temperatuurcontrole. Het One-Touch systeem zorgt er dan weer voor dat je makkelijk alle as eenvoudig kan verwijderen. Wil je jouw stukje vlees of vis smakelijk roken? Dan is er een speciale rookinstelling voor een perfecte zuurstoftoevoer.
Meespelen om de BBQ te winnen kun je doen via dit formulier.
Bereiding
- Schil de asperges en breek het onderste harde stukje af.
- Blancheer de asperges 1 a 2 minuutjes. Ze moeten zeker nog wel al dente blijven!!
- Snij de asperges in stukjes van een vijftal centimeter
- Meng de surimi met de roze garnalen en de kabeljauw die je op voorhand al in kleine stukjes hebt gesneden.
- Doe er de groene kruiden bij, wat peper en zout en eventueel wat chilivlokken of een pepertje.
- Rol kleine balletjes. Ze mogen een beetje, maar wel niet veel dikker zijn dan de asperges.
- Steek afwisselend een stukje asperge en een balletje op de satéprikker (gebruik metalen prikkers, of laat je houten satéstokjes een nacht weken in water, zodat ze niet verbranden op de BBQ)
- Grill de asperges in enkele minuten gaar op een hete grill
- Eventueel serveren met wat mayonaise aangelengd met wat light room, waar je fijngesnipperde kerstomaatjes, wat verse bieslook of peterselie en cat cayennepeper onder gemengd hebt.
mijn wijntip
Wijn Ornelis Grüner Veltliner
Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.
Reacties