ASPERGES OP Z'N ITALIAANS
Recept

Asperges op z’n italiaans

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 bussels asperges
  • 1 pakje prosciutto
  • 1 potje lekkere pesto
  • 1 doosje kleine croutons
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • enkele blaadjes basilicum
ASPERGES OP Z'N ITALIAANS

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Schil en was de asperges grondig. Kook ze beetgaar.

2 / 5

Serveer per persoon een vijf- of zevental asperges op een mooi bord (oneven is altijd mooier).

3 / 5

Verdeel er mooie krullen prosciutto over (dun gesneden krult die lekker op).

4 / 5

Doe lepeltjes pesto, croutons en schilfers Parmezaanse kaas over de asperges

5 / 5

Besprenkel met wat olijfolie en werk af met verse basilicumblaadjes.

Laat het smaken.

Witte en groene asperges zijn eigenlijk dezelfde groente. De witte groeit gewoon onder de grond, de groene mag z’n kopje in het zonlicht steken. Beiden zijn ongelofelijk lekker en gezond. De groene zijn wat steviger en krachtiger van smaak, de witte verfijnder en nootachtig. Deze bereiding kan ook met witte, maar deze keer dacht ik, komaan we gaan eens met de groene werken.

Moeilijk is dit gerecht natuurlijk niet; eigenlijk is het opnieuw een gevalletje van slimme assemblage. Je koopt goede ingrediënten, en in geen tijd heb je een prachtbord vol lekkere smaken en ingrediënten samengesteld. En natuurlijk kun je de pesto zelf ook maken, dat is heel makkelijk zelfs, en zal je gerecht nog een extra touch geven, maar het hoeft niet. In de supermarkt, en zeker ook in de Italiaanse speciaalzaak kun je die namelijk prima kant en klaar kopen. En dan heb je letterlijk in enkele minuten een toplunch of tafel staan! Smakelijk.

Bereiding
  1. Schil en was de asperges grondig. Kook ze beetgaar.
  2. Serveer per persoon een vijf- of zevental asperges op een mooi bord (oneven is altijd mooier).
  3. Verdeel er mooie krullen prosciutto over (dun gesneden krult die lekker op).
  4. Doe lepeltjes pesto, croutons en schilfers Parmezaanse kaas over de asperges
  5. Besprenkel met wat olijfolie en werk af met verse basilicumblaadjes.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer