
ASPERGES OP Z’N ITALIAANS
Witte en groene asperges zijn eigenlijk dezelfde groente. De witte groeit gewoon onder de grond, de groene mag z’n kopje in het zonlicht steken. Beiden zijn ongelofelijk lekker en gezond. De groene zijn wat steviger en krachtiger van smaak, de witte verfijnder en nootachtig. Deze bereiding kan ook met witte, maar deze keer dacht ik, komaan we gaan eens met de groene werken.
Moeilijk is dit gerecht natuurlijk niet; eigenlijk is het opnieuw een gevalletje van slimme assemblage. Je koopt goede ingrediënten, en in geen tijd heb je een prachtbord vol lekkere smaken en ingrediënten samengesteld. En natuurlijk kun je de pesto zelf ook maken, dat is heel makkelijk zelfs, en zal je gerecht nog een extra touch geven, maar het hoeft niet. In de supermarkt, en zeker ook in de Italiaanse speciaalzaak kun je die namelijk prima kant en klaar kopen. En dan heb je letterlijk in enkele minuten een toplunch of tafel staan! Smakelijk.
Bereiding
- Schil en was de asperges grondig. Kook ze beetgaar.
- Serveer per persoon een vijf- of zevental asperges op een mooi bord (oneven is altijd mooier).
- Verdeel er mooie krullen prosciutto over (dun gesneden krult die lekker op).
- Doe lepeltjes pesto, croutons en schilfers Parmezaanse kaas over de asperges
- Besprenkel met wat olijfolie en werk af met verse basilicumblaadjes.
Reacties