'n Italiaans
Recept

Asperges op z’n Italiaans

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 bussels asperges
  • 1 pakje prosciutto
  • 1 potje lekkere pesto
  • 1 doosje kleine croutons
  • Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • Enkele blaadjes basilicum
'n Italiaans

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Schil en was de asperges grondig. Kook ze beetgaar.

2 / 5

Serveer per persoon een vijf- of zevental asperges op een mooi bord (oneven is altijd mooier).

3 / 5

Verdeel er mooie krullen prosciutto over (dun gesneden krult die lekker op).

4 / 5

Doe lepeltjes pesto, croutons en schilfers Parmezaanse kaas over de asperges

5 / 5

Besprenkel met wat olijfolie en werk af met verse basilicumblaadjes.

Laat het smaken.

Witte en groene asperges zijn eigenlijk dezelfde groente. De witte groeit gewoon onder de grond, de groene mag z’n kopje in het zonlicht steken. Beiden zijn ongelofelijk lekker en gezond. De groene zijn wat steviger en krachtiger van smaak, de witte verfijnder en nootachtig. Deze bereiding kan ook met witte, maar deze keer dacht ik, komaan we gaan eens met de groene werken.

Moeilijk is dit gerecht natuurlijk niet; eigenlijk is het opnieuw een gevalletje van slimme assemblage. Je koopt goede ingrediënten, en in geen tijd heb je een prachtbord vol lekkere smaken en ingrediënten samengesteld. En natuurlijk kun je de pesto zelf ook maken, dat is heel makkelijk zelfs, en zal je gerecht nog een extra touch geven, maar het hoeft niet. In de supermarkt, en zeker ook in de Italiaanse speciaalzaak kun je die namelijk prima kant en klaar kopen. En dan heb je letterlijk in enkele minuten een toplunch of tafel staan! Smakelijk.

Bereiding
  1. Schil en was de asperges grondig. Kook ze beetgaar.
  2. Serveer per persoon een vijf- of zevental asperges op een mooi bord (oneven is altijd mooier).
  3. Verdeel er mooie krullen prosciutto over (dun gesneden krult die lekker op).
  4. Doe lepeltjes pesto, croutons en schilfers Parmezaanse kaas over de asperges
  5. Besprenkel met wat olijfolie en werk af met verse basilicumblaadjes.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer