Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer
Recept

Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 peren (niet al te rijp!)
  • 1 klontje boter
  • 1 el bruine suiker
  • 100 gr speculoos van Lotus
  • 100 gr gorgonzola
  • 75 gr mascarpone
  • Scheutje room
Trifle met speculoos, gorgonzola, mascarpone en peer

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Snij de peer in brunoise en stoof ze al dente in goede boter.

2 / 5

Voeg wanneer de stukjes peer bijna gaar zijn een lepel bruine suiker toe en laat een klein beetje karameliseren. Pas op, de peer niet zacht laten koken, er moet nog voldoende beet zijn.

3 / 5

Doe een scheutje room in de blender samen met de gorgonzola en de mascarpone en mix samen glad.

4 / 5

Verkruimel de speculoos van Lotus, maar laat er ook nog volledige stukjes inzitten.

5 / 5

In een mooi wijnglas maak je afwisselend laagjes speculoos, gorgonzolacrème en peer tot je glas minstens half gevuld is. Een krachtig maar heerlijk dessert!

Laat het smaken.

Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren. Ik ben, bijzonder trots op dit Belgische succesverhaal. Biscoff is lekker bij de koffie, maar verwerkt in een dessert is het ook een topper.

Daarom vond ik het plezant om in mijn kerstmenu van 2021 Biscoff een hoofdrol te laten spelen. Gecombineerd met lekkere peer en mascarpone met een toets van blauwe kaas is het echt een topdessert. Gebaseerd op de Engelse trifle, maar veel feestelijker, en lekker van bij ons. En ook nog eens makkelijk op voorhand klaar te maken.

Bereiding

  1. Snij de peer in brunoise en stoof ze al dente in goede boter.
  2. Voeg wanneer de stukjes peer bijna gaar zijn een lepel bruine suiker toe en laat een klein beetje karameliseren. Pas op, de peer niet zacht laten koken, er moet nog voldoende beet zijn.
  3. Doe een scheutje room in de blender samen met de gorgonzola en de mascarpone en mix samen glad.
  4. Verkruimel de speculoos van Lotus, maar laat er ook nog volledige stukjes inzitten.
  5. In een mooi wijnglas maak je afwisselend laagjes speculoos, gorgonzolacrème en peer tot je glas minstens half gevuld is. Een krachtig maar heerlijk dessert!

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer