De Beste Cupcakes van de wereld

Het is vandaag een echte feestdag voor de liefhebbers van zoet. Vandaag wordt immers de “World Cupcake Day” gevierd. Ik ben zelf eigenlijk niet de allergrootste specialist in desserts, maar één van mijn beste vrienden is wel tot “beste patissier van de wereld” verkozen: Roger van Damme.

Ik heb Roger deze week even gevraagd wat zijn beste recept voor cupcakes was, en hij heeft het me zomaar bezorgd voor hier op Would Be Chef. Dikke merci copain! Je kunt het recept met vele andere lekkernijen trouwens terugvinden in het boek “Bakken met Roger van Damme” van njam! Een aanrader voor onder de kerstboom. Net als Roger z’n nieuwe dessertenboek, dat echt een juweeltje is.

Bereiding

Maak het beslag:

Verwarm de oven voor op 170°C. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag en schep het fruit eronder. Doe het beslag in een spuitzak en verdeel over de vormpjes. Zet de cupcakes 15-20 min in de oven.

Maak de suikercrème:

Meng de poedersuiker, de boter en de mascarpone en klop luchtig op. Zo maak je een witte suikercrème. Deze kan je ook eventueel een kleurtje geven met een druppeltje eetbare kleurstof.

WERK AF:

Doe de suikercrème in een spuitzak en spuit dotjes op de cakejes. Gebruik hiervoor een klein spuitmondje. Je kan verder nog versieren met marsepein, smarties, gesmolten chocolade …

TIP:

Je kan de cupcakes nadat ze afgekoeld zijn, bestrijken met een dun laagje glazuur. Breng hiervoor 550 ml water aan de kook, giet op 350 g poedersuiker en roer goed door.