Het is vandaag een echte feestdag voor de liefhebbers van zoet. Vandaag wordt immers de “World Cupcake Day” gevierd. Ik ben zelf eigenlijk niet de allergrootste specialist in desserts, maar één van mijn beste vrienden is wel tot “beste patissier van de wereld” verkozen: Roger van Damme.
Ik heb Roger deze week even gevraagd wat zijn beste recept voor cupcakes was, en hij heeft het me zomaar bezorgd voor hier op Would Be Chef. Dikke merci copain! Je kunt het recept met vele andere lekkernijen trouwens terugvinden in het boek “Bakken met Roger van Damme” van njam! Een aanrader voor onder de kerstboom. Net als Roger z’n nieuwe dessertenboek, dat echt een juweeltje is.
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng alle ingrediënten tot een glad beslag en schep het fruit eronder. Doe het beslag in een spuitzak en verdeel over de vormpjes. Zet de cupcakes 15-20 min in de oven.
Meng de poedersuiker, de boter en de mascarpone en klop luchtig op. Zo maak je een witte suikercrème. Deze kan je ook eventueel een kleurtje geven met een druppeltje eetbare kleurstof.
Doe de suikercrème in een spuitzak en spuit dotjes op de cakejes. Gebruik hiervoor een klein spuitmondje. Je kan verder nog versieren met marsepein, smarties, gesmolten chocolade …
Je kan de cupcakes nadat ze afgekoeld zijn, bestrijken met een dun laagje glazuur. Breng hiervoor 550 ml water aan de kook, giet op 350 g poedersuiker en roer goed door.
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer
Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer
Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer
Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer
23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer
Ik zit zelf niet zo op Tik Tok maar de culinaire hit op dat sociale medium was in 2021 Biscoff, de speculoosjes van Lotus uit België zijn de wereld en ook die van de jongeren, aan een razend tempo aan het veroveren … Lees meer