Bladerdeeg gebakje met geitenkaas, vijgen en speculoos
Recept

Bladerdeeg gebakje met geitenkaas, vijgen en speculoos

Dit heb je nodig 4 personen

  • een rol bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 4 kl goede uienconfituur
  • 1 verse vijg, in stukjes
  • 1 crottin de Chavignol (of andere harde geiten- kaas)
  • 4 speculooskoekjes van Lotus
  • peper
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • enkele plukjes verse kervel
Bladerdeeg gebakje met geitenkaas, vijgen en speculoos

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Snij uit het bladerdeeg taartjes met een metalen ring of een omgekeerd wijnglas.

2 / 5

Smeer ze in met een beetje eigeel, prik er met een vork een paar keer goed in en bak ze mooi bruin.

3 / 5

Smeer ze dan in met een lepel uienconfituur, waarna je mooi opbouwt met stukjes verse vijg en geitenkaas.

4 / 5

Drapeer er daarna nog wat extra uienconfituur overheen, en de fijn gekruimelde speculooskoekjes van Lotus.

5 / 5

Voeg er de peper aan toe en laat alles heel even onder de warme grill smelten.

Dresseren

1 stap

1 / 1

Serveer met wat druppels olijfolie en balsamicoazijn en werk af met wat plukjes verse kervel.

Laat het smaken.

Ik ben een grote liefhebber van een assortimentje rijpe kaas als dessert. Maar ook zoete gerechten waar kaas in verwerkt zit, vind ik persoonlijk een aanrader. Al is dit wel een rijk gerecht, dat je dus beter in de herfst dan in de lente kunt serveren. En ook niet nadat je eerst al zeven gerechten hebt voorgeschoteld aan je gasten, of als ze op dieet staan. Maar dit is echt wel heel lekker. De combinatie van de kaas, de vijgen en de heerlijke speculoos is gewoon goddelijk.

Bereiding

  1. Snij uit het bladerdeeg taartjes met een metalen ring of een omgekeerd wijnglas.
  2. Smeer ze in met een beetje eigeel, prik er met een vork een paar keer goed in en bak ze mooi bruin.
  3. Smeer ze dan in met een lepel uienconfituur, waarna je mooi opbouwt met stukjes verse vijg en geitenkaas.
  4. Drapeer er daarna nog wat extra uienconfituur overheen, en de fijn gekruimelde speculooskoekjes van Lotus.
  5. Voeg er de peper aan toe en laat alles heel even onder de warme grill smelten.

Dresseren

  1. Serveer met wat druppels olijfolie en balsamicoazijn en werk af met wat plukjes verse kervel.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer