Bladerdeeg gebakje met geitenkaas, vijgen en speculoos

Ik ben een grote liefhebber van een assortimentje rijpe kaas als dessert. Maar ook zoete gerechten waar kaas in verwerkt zit, vind ik persoonlijk een aanrader. Al is dit wel een rijk gerecht, dat je dus beter in de herfst dan in de lente kunt serveren. En ook niet nadat je eerst al zeven gerechten hebt voorgeschoteld aan je gasten, of als ze op dieet staan. Maar dit is echt wel heel lekker. De combinatie van de kaas, de vijgen en de heerlijke speculoos is gewoon goddelijk.

Bereiding

  1. Snij uit het bladerdeeg taartjes met een metalen ring of een omgekeerd wijnglas.
  2. Smeer ze in met een beetje eigeel, prik er met een vork een paar keer goed in en bak ze mooi bruin.
  3. Smeer ze dan in met een lepel uienconfituur, waarna je mooi opbouwt met stukjes verse vijg en geitenkaas.
  4. Drapeer er daarna nog wat extra uienconfituur overheen, en de fijn gekruimelde speculooskoekjes van Lotus.
  5. Voeg er de peper aan toe en laat alles heel even onder de warme grill smelten.

Dresseren

  1. Serveer met wat druppels olijfolie en balsamicoazijn en werk af met wat plukjes verse kervel.