Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten
Recept

Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten

Dit heb je nodig 4 personen

  • Blader- of zanddeeg uit de supermarkt (de versie die je liefst hebt).
  • 100 gr boter
  • 100 gr rietsuiker
  • 3 eieren
  • Een handvol pecannoten.
Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Plaats de pecannoten op een ovenschaal onder de grill en rooster ze  tot ze lekker beginnen te ruiken. Laat de noten afkoelen.

2 / 4

Smelt de boter en de suiker samen tot het een dikke massa vormt. Laat die afkoelen. Als het mengsel lauw is, voeg je drie eierdooiers toe en meng je alles nog eens goed door elkaar.

3 / 4

Snij het deeg in de gewenste vorm en laat het bakken tot de helft van de baktijd (zie de verpakking van het deeg).

4 / 4

Schik de pecannoten erop en voeg het suiker-boter-mengsel toe. Laat de taartjes bakken voor de tweede helft van de baktijd.

Dresseren

1 stap

1 / 1

Heerlijk lauw of koud, al dan niet met een bolletje vanille ijs.

Laat het smaken.

De eerste keer dat ik dit heerlijke taartje at, was bij goede vrienden van ons. Jan is één van de meest gepassioneerde hobbykoks uit onze vriendenkring, en hij slaagt er altijd in om lekkere gerechten te bereiden.

Als het over desserts gaat is Jan een beetje zoals ik. Hij kookt en bakt namelijk altijd een beetje op het gevoel, en dan is dit een heerlijk dessert. Het is relatief snel klaar en echt ontzettend lekker.

Bereiding

  1. Plaats de pecannoten op een ovenschaal onder de grill en rooster ze  tot ze lekker beginnen te ruiken. Laat de noten afkoelen.
  2. Smelt de boter en de suiker samen tot het een dikke massa vormt. Laat die afkoelen. Als het mengsel lauw is, voeg je drie eierdooiers toe en meng je alles nog eens goed door elkaar.
  3. Snij het deeg in de gewenste vorm en laat het bakken tot de helft van de baktijd (zie de verpakking van het deeg).
  4. Schik de pecannoten erop en voeg het suiker-boter-mengsel toe. Laat de taartjes bakken voor de tweede helft van de baktijd.

Dresseren

  1. Heerlijk lauw of koud, al dan niet met een bolletje vanille ijs.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

WBC-KVMM-180273-2

Mama’s gele crème met Biscoff speculoosjes #advertentie

Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer

WBC-KVMM-180024-mijn-speculoos-appel-taart

Mijn Biscoff speculoos appeltaart #advertentie

Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer

Wat is Mochi en hoe maak je dat zelf?

Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer