Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten
Recept

Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten

Dit heb je nodig 4 personen

  • Blader- of zanddeeg uit de supermarkt (de versie die je liefst hebt).
  • 100 gr boter
  • 100 gr rietsuiker
  • 3 eieren
  • Een handvol pecannoten.
Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Plaats de pecannoten op een ovenschaal onder de grill en rooster ze  tot ze lekker beginnen te ruiken. Laat de noten afkoelen.

2 / 4

Smelt de boter en de suiker samen tot het een dikke massa vormt. Laat die afkoelen. Als het mengsel lauw is, voeg je drie eierdooiers toe en meng je alles nog eens goed door elkaar.

3 / 4

Snij het deeg in de gewenste vorm en laat het bakken tot de helft van de baktijd (zie de verpakking van het deeg).

4 / 4

Schik de pecannoten erop en voeg het suiker-boter-mengsel toe. Laat de taartjes bakken voor de tweede helft van de baktijd.

Dresseren

1 stap

1 / 1

Heerlijk lauw of koud, al dan niet met een bolletje vanille ijs.

Laat het smaken.

De eerste keer dat ik dit heerlijke taartje at, was bij goede vrienden van ons. Jan is één van de meest gepassioneerde hobbykoks uit onze vriendenkring, en hij slaagt er altijd in om lekkere gerechten te bereiden.

Als het over desserts gaat is Jan een beetje zoals ik. Hij kookt en bakt namelijk altijd een beetje op het gevoel, en dan is dit een heerlijk dessert. Het is relatief snel klaar en echt ontzettend lekker.

Bereiding

  1. Plaats de pecannoten op een ovenschaal onder de grill en rooster ze  tot ze lekker beginnen te ruiken. Laat de noten afkoelen.
  2. Smelt de boter en de suiker samen tot het een dikke massa vormt. Laat die afkoelen. Als het mengsel lauw is, voeg je drie eierdooiers toe en meng je alles nog eens goed door elkaar.
  3. Snij het deeg in de gewenste vorm en laat het bakken tot de helft van de baktijd (zie de verpakking van het deeg).
  4. Schik de pecannoten erop en voeg het suiker-boter-mengsel toe. Laat de taartjes bakken voor de tweede helft van de baktijd.

Dresseren

  1. Heerlijk lauw of koud, al dan niet met een bolletje vanille ijs.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer