Makkelijk maar heerlijk taartje met pecannoten

De eerste keer dat ik dit heerlijke taartje at, was bij goede vrienden van ons. Jan is één van de meest gepassioneerde hobbykoks uit onze vriendenkring, en hij slaagt er altijd in om lekkere gerechten te bereiden.

Als het over desserts gaat is Jan een beetje zoals ik. Hij kookt en bakt namelijk altijd een beetje op het gevoel, en dan is dit een heerlijk dessert. Het is relatief snel klaar en echt ontzettend lekker.

Bereiding

  1. Plaats de pecannoten op een ovenschaal onder de grill en rooster ze  tot ze lekker beginnen te ruiken. Laat de noten afkoelen.
  2. Smelt de boter en de suiker samen tot het een dikke massa vormt. Laat die afkoelen. Als het mengsel lauw is, voeg je drie eierdooiers toe en meng je alles nog eens goed door elkaar.
  3. Snij het deeg in de gewenste vorm en laat het bakken tot de helft van de baktijd (zie de verpakking van het deeg).
  4. Schik de pecannoten erop en voeg het suiker-boter-mengsel toe. Laat de taartjes bakken voor de tweede helft van de baktijd.

Dresseren

  1. Heerlijk lauw of koud, al dan niet met een bolletje vanille ijs.