Blueberry Muffin #advertentie

Ik ben intussen al een paar jaar de trotse ambassadeur van Nākd. Het is mijn favoriete tussendoortje wanneer ik ga wandelen, maar ik eet de repen van Nākd ook graag als ontbijt. Als je om kwart over vier opstaat heb je geen tijd om uitgebreid te ontbijten en dan zijn deze repen op basis van fruit en noten ideaal.

 

 

Eén van m’n favoriete smaken is de Blueberry Muffin. Ik hou sowieso van bosbessen. Die heerlijke blauwe bessen bevatten weinig calorieën maar wel erg veel voedingsstoffen. Ze zitten namelijk vol met antioxidanten. Ze kunnen zelfs je bloeddruk verlagen en helpen bij het voorkomen van hartziektes. Het zijn eigenlijk de koningen onder het gezonde fruit. Ideaal dus.

De Blueberry Muffin van Nākd is natuurlijk volledig gebaseerd op het heerlijke dessert met bosbessen. Ik deel daarom mijn eigen suikerzoete versie van deze heerlijke lekkernij. Omdat ik ervan overtuigd ben, dat je af en toe eens heerlijk moet kunnen zondigen. En dan is deze zoete zonde een toppertje. Op zondag bij de koffie zijn deze muffins de bom! Maar jammer genoeg ook de caloriebom. Dus het gebakje is niet voor elke dag.

Maar de Blueberry Muffin van Nākd is dat natuurlijk wel, want bestaat enkel uit fruit en noten, 100% puur, want er wordt absoluut geen suiker aan toegevoegd.

Dus als je houdt van de heerlijke smaak, dan maak je de muffins toch af en toe lekker zelf, en ga je tussendoor, net als ik, voor het veel gezondere alternatief. Win win!

Bereiding

  1. Roer de bloem, suiker, zout en bakpoeder helemaal door elkaar.
  2. In een aparte kom mix je de olie, de melk, het vanille-extract en het ei.
  3. Voeg beide mengsels samen. Roer alles los door elkaar, maar zeker niet te lang.
  4. Verdeel het deeg in de bakvorm.
  5. Bak de muffins ongeveer 25 minuten op 200°C.