Ik ben intussen al een paar jaar de trotse ambassadeur van Nākd. Het is mijn favoriete tussendoortje wanneer ik ga wandelen, maar ik eet de repen van Nākd ook graag als ontbijt. Als je om kwart over vier opstaat heb je geen tijd om uitgebreid te ontbijten en dan zijn deze repen op basis van fruit en noten ideaal.
Eén van m’n favoriete smaken is de Blueberry Muffin. Ik hou sowieso van bosbessen. Die heerlijke blauwe bessen bevatten weinig calorieën maar wel erg veel voedingsstoffen. Ze zitten namelijk vol met antioxidanten. Ze kunnen zelfs je bloeddruk verlagen en helpen bij het voorkomen van hartziektes. Het zijn eigenlijk de koningen onder het gezonde fruit. Ideaal dus.
De Blueberry Muffin van Nākd is natuurlijk volledig gebaseerd op het heerlijke dessert met bosbessen. Ik deel daarom mijn eigen suikerzoete versie van deze heerlijke lekkernij. Omdat ik ervan overtuigd ben, dat je af en toe eens heerlijk moet kunnen zondigen. En dan is deze zoete zonde een toppertje. Op zondag bij de koffie zijn deze muffins de bom! Maar jammer genoeg ook de caloriebom. Dus het gebakje is niet voor elke dag.
Maar de Blueberry Muffin van Nākd is dat natuurlijk wel, want bestaat enkel uit fruit en noten, 100% puur, want er wordt absoluut geen suiker aan toegevoegd.
Dus als je houdt van de heerlijke smaak, dan maak je de muffins toch af en toe lekker zelf, en ga je tussendoor, net als ik, voor het veel gezondere alternatief. Win win!
Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer
Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer
Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer
Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer