Bonen in tomatensaus met Sint-Jakobsnootjes

Er zijn zo van die gerechten die mensen niet lusten omdat ze ze te veel hebben moeten eten in hun kindertijd. Bij mijn papa zijn dat bonen in tomatensaus. Op internaat kreeg hij die soms tot drie keer per week en nu heeft hij er voor de rest van zijn leven een trauma aan overgehouden. Zonde, want ik vind ze wel lekker.

Omdat pimpen mag, heb ik hier voor jullie een ontzettend simpele bereiding. Ik heb in de diepvries altijd wel een zak van die kleine sint-jakobsnootjes zitten. Altijd handig voor in noodgevallen, want met een sjalotje bij en wat kruiden zijn ze ideaal om een pastaatje mee te maken. Maar ook in dit gerecht blijken ze verrassend lekker.

Bereiding

  1. Bak per persoon een tiental van die kleine nootjes in een hele hete pan, met wat peper, zout en gedroogde oregano (zo’n basiskruid dat iedereen wel in huis zal hebben). Zorg dat ze een knapperig korstje krijgen.
  2. Open een blik bonen in tomatensaus. Doe het volledige blik bonen bij de gebakken sint-jakobsnootjes. Even goed omroeren en opwarmen, en klaar is Kees.

Dresseren

  1. Eventueel serveer je er nog een lekkere toast bij, maar dat hoeft zelfs niet. 

MIJN WIJNTIP

WIJN ORNELIS CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay