
Cake met mierikswortel en zalm
Soms moet het leven, en ook koken niet te moeilijk zijn. Dit is een zoet-pikant aperitief-hapje dat zeer makkelijk te bereiden is, en toch lekker verrassend. De combinatie van de zoete cake met de lekker pikante mierikswortel en de zalig zachte gerookte zalm is een hit als hapje of lekker in een iets grotere versie bij de brunch.
Je kunt dit fantasierijke hapje helemaal zelf maken en dus ook je cake zelf bakken. Maar ik ben zelf een echte Would Be Chef die vindt dat slimme assemblage niet fout is. Dus: ik haal mijn cake in de supermarkt of bij de bakker. En het enige wat ik doe is de ingrediënten mooi met elkaar combineren. Je kunt de cake gewoon in plakjes of in balkjes doen of met een cirkeltje uitsnijden, dan krijg je ronde hapjes. Lekker hoor!
Bereiding
- Snijd plakjes van 1,5 centimeter van de cake (zonder de korstjes). Duw er vervolgens met een ringetje schijfjes uit.
- Klop voor de mierikswortelroom de room op tot lobbige slagroom, voeg er de geconcentreerde mierikswortelsaus aan toe en een kneepje citroensap.
- Klop vervolgens de slagroom lekker stevig.
- Serveer op een cirkeltje cake een lepel mierikswortelroom en een krul heerlijke gerookte zalm.
- Werk af met een takje dille, en op feestdagen kun je er zelfs nog een klein lepeltje foreleitjes bij serveren.
Reacties