Cake met mierikswortel en zalm
Recept

Cake met mierikswortel en zalm

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een eenvoudige quatre-quart cake (gekocht of zelfgemaakt)
  • Enkele krullen gerookte zalm
  • Enkele takjes dille
  • Foreleitjes
Voor de mierikswortelroom
  • 1,5 dl room
  • 3 el geconcentreerde mierikswortelsaus
  • Enkele druppeltjes citroensap
 
Cake met mierikswortel en zalm

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Snijd plakjes van 1,5 centimeter van de cake (zonder de korstjes). Duw er vervolgens met een ringetje schijfjes uit.

2 / 5

Klop voor de mierikswortelroom de room op tot lobbige slagroom, voeg er de geconcentreerde mierikswortelsaus aan toe en een kneepje citroensap.

3 / 5

Klop vervolgens de slagroom lekker stevig.

4 / 5

Serveer op een cirkeltje cake een lepel mierikswortelroom en een krul heerlijke gerookte zalm.

5 / 5

Werk af met een takje dille, en op feestdagen kun je er zelfs nog een klein lepeltje foreleitjes bij serveren.

Laat het smaken.

Soms moet het leven, en ook koken niet te moeilijk zijn. Dit is een zoet-pikant aperitief-hapje dat zeer makkelijk te bereiden is, en toch lekker verrassend. De combinatie van de zoete cake met de lekker pikante mierikswortel en de zalig zachte gerookte zalm is een hit als hapje of lekker in een iets grotere versie bij de brunch.

Je kunt dit fantasierijke hapje helemaal zelf maken en dus ook je cake zelf bakken. Maar ik ben zelf een echte Would Be Chef die vindt dat slimme assemblage niet fout is. Dus: ik haal mijn cake in de supermarkt of bij de bakker. En het enige wat ik doe is de ingrediënten mooi met elkaar combineren. Je kunt de cake gewoon in plakjes of in balkjes doen of met een cirkeltje uitsnijden, dan krijg je ronde hapjes. Lekker hoor!

Bereiding

  1. Snijd plakjes van 1,5 centimeter van de cake (zonder de korstjes). Duw er vervolgens met een ringetje schijfjes uit.
  2. Klop voor de mierikswortelroom de room op tot lobbige slagroom, voeg er de geconcentreerde mierikswortelsaus aan toe en een kneepje citroensap.
  3. Klop vervolgens de slagroom lekker stevig.
  4. Serveer op een cirkeltje cake een lepel mierikswortelroom en een krul heerlijke gerookte zalm.
  5. Werk af met een takje dille, en op feestdagen kun je er zelfs nog een klein lepeltje foreleitjes bij serveren.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer