Cake met mierikswortel en zalm
Recept

Cake met mierikswortel en zalm

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een eenvoudige quatre-quart cake (gekocht of zelfgemaakt)
  • Enkele krullen gerookte zalm
  • Enkele takjes dille
  • Foreleitjes
Voor de mierikswortelroom
  • 1,5 dl room
  • 3 el geconcentreerde mierikswortelsaus
  • Enkele druppeltjes citroensap
 
Cake met mierikswortel en zalm

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Snijd plakjes van 1,5 centimeter van de cake (zonder de korstjes). Duw er vervolgens met een ringetje schijfjes uit.

2 / 5

Klop voor de mierikswortelroom de room op tot lobbige slagroom, voeg er de geconcentreerde mierikswortelsaus aan toe en een kneepje citroensap.

3 / 5

Klop vervolgens de slagroom lekker stevig.

4 / 5

Serveer op een cirkeltje cake een lepel mierikswortelroom en een krul heerlijke gerookte zalm.

5 / 5

Werk af met een takje dille, en op feestdagen kun je er zelfs nog een klein lepeltje foreleitjes bij serveren.

Laat het smaken.

Soms moet het leven, en ook koken niet te moeilijk zijn. Dit is een zoet-pikant aperitief-hapje dat zeer makkelijk te bereiden is, en toch lekker verrassend. De combinatie van de zoete cake met de lekker pikante mierikswortel en de zalig zachte gerookte zalm is een hit als hapje of lekker in een iets grotere versie bij de brunch.

Je kunt dit fantasierijke hapje helemaal zelf maken en dus ook je cake zelf bakken. Maar ik ben zelf een echte Would Be Chef die vindt dat slimme assemblage niet fout is. Dus: ik haal mijn cake in de supermarkt of bij de bakker. En het enige wat ik doe is de ingrediënten mooi met elkaar combineren. Je kunt de cake gewoon in plakjes of in balkjes doen of met een cirkeltje uitsnijden, dan krijg je ronde hapjes. Lekker hoor!

Bereiding

  1. Snijd plakjes van 1,5 centimeter van de cake (zonder de korstjes). Duw er vervolgens met een ringetje schijfjes uit.
  2. Klop voor de mierikswortelroom de room op tot lobbige slagroom, voeg er de geconcentreerde mierikswortelsaus aan toe en een kneepje citroensap.
  3. Klop vervolgens de slagroom lekker stevig.
  4. Serveer op een cirkeltje cake een lepel mierikswortelroom en een krul heerlijke gerookte zalm.
  5. Werk af met een takje dille, en op feestdagen kun je er zelfs nog een klein lepeltje foreleitjes bij serveren.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer