Ik had een paar weken geleden leuk nieuws want ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd. Nakd is een gezonde reep met enkel fruit en noten, 100% natuurlijk en geen toegevoegde suikers.
Ideaal voor on the go als tussendoortje, om mee te nemen voor dat kleine hongertje als je gaat wandelen, fietsen, wat je plannen ook mogen zijn. Nakd staat letterlijk voor “naakt”, want het merk heeft geen verborgen ingrediënten. Het is puur en bestaat voor 100% uit natuurlijke producten.
De meeste andere zogezegd gezonde repen bevatten altijd toegevoegde suikers die nodig zijn om de binding van het product te garanderen. Het zijn dan ook vaak suikerbommen. Bij Nakd is dat veel minder het geval want er worden dadels gebruikt om alle lekkere en gezonde ingrediënten samen te kneden. Ja, ik ben echt fan. Ik eet bijna elke dag zo’n reep als ontbijt of als ik een hongertje heb tussendoor. Ik ben dan ook super blij dat ik sinds kort mijn schouders mee onder deze lekkere reep mag zetten.
Cashew noten zijn sowieso goed voor je hart, want ze helpen je om je slechte cholesterol te verlagen. Cashewnoten zijn een goeie bron van magnesium. Ze zijn daarom goed voor je botten, voor je spieren en voor je zenuwen. En er is nog goed nieuws, want cashewnoten bevatten ook zink. En zink zorgt voor een verbetering van je weerstand. De Cashew Cookies van Nakd zijn dan ook de perfecte gezonde snack.
Maar vandaag heb ik eens een heerlijke zondagse versie gemaakt van de cashew cookies. In veel landen worden die koekjes speciaal gebakken voor de feestdagen. Ze zijn heerlijk, en ik zeg altijd: als je zondigt moet je dat ook goed doen. Ook al zit mijn versie dan bomvol calorieën door de toegevoegde suikers en de boter, ze zijn wel heerlijk, zo voor af en toe.
Wil je echter de gezonde en lichtere versie van de cashew cookies met net dezelfde smaak dan kan ik je dus de Nakd Cashew Cookie aanraden. Een gezonde reep met enkel fruit en noten, 100% natuurlijk en geen toegevoegde suikers. Deze reep bestaat uit maar 2 ingrediënten: dadels en cashew. Ideaal als tussendoortje en als ontbijt. Smakelijk. En vergeet niet te genieten!
Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer
Mijn lievelingsdessert van toen ik klein was, mijn mama Anny maakte het zo vaak klaar: gele pudding. We noemden die crème. Vaak met wat bruine suiker en aardbeien in het seizoen … Lees meer
Ik ben, zoals bijna alle Belgen, en heel veel mensen buiten ons kleine landje, een grote liefhebber van de speculoos van Biscoff, en ik ben ook een fiere ambassadeur van deze lekkernij … Lees meer
Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer