Cashew Cookies

Ik had een paar weken geleden leuk nieuws want ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd. Nakd is een gezonde reep met enkel fruit en noten, 100% natuurlijk en geen toegevoegde suikers.

 

 

Ideaal voor on the go als tussendoortje, om mee te nemen voor dat kleine hongertje als je gaat wandelen, fietsen, wat je plannen ook mogen zijn. Nakd staat letterlijk voor “naakt”, want het merk heeft geen verborgen ingrediënten. Het is puur en bestaat voor 100% uit natuurlijke producten.

De meeste andere zogezegd gezonde repen bevatten altijd toegevoegde suikers die nodig zijn om de binding van het product te garanderen. Het zijn dan ook vaak suikerbommen. Bij Nakd is dat veel minder het geval want er worden dadels gebruikt om alle lekkere en gezonde ingrediënten samen te kneden. Ja, ik ben echt fan. Ik eet bijna elke dag zo’n reep als ontbijt of als ik een hongertje heb tussendoor. Ik ben dan ook super blij dat ik sinds kort mijn schouders mee onder deze lekkere reep mag zetten.

Cashew noten zijn sowieso goed voor je hart, want ze helpen je om je slechte cholesterol te verlagen. Cashewnoten zijn een goeie bron van magnesium. Ze zijn daarom goed voor je botten, voor je spieren en voor je zenuwen. En er is nog goed nieuws, want cashewnoten bevatten ook zink. En zink zorgt voor een verbetering van je weerstand. De Cashew Cookies van Nakd zijn dan ook de perfecte gezonde snack.

Maar vandaag heb ik eens een heerlijke zondagse versie gemaakt van de cashew cookies. In veel landen worden die koekjes speciaal gebakken voor de feestdagen. Ze zijn heerlijk, en ik zeg altijd: als je zondigt moet je dat ook goed doen. Ook al zit mijn versie dan bomvol calorieën door de toegevoegde suikers en de boter, ze zijn wel heerlijk, zo voor af en toe.

 

Wil je echter de gezonde en lichtere versie van de cashew cookies met net dezelfde smaak dan kan ik je dus de Nakd Cashew Cookie aanraden. Een gezonde reep met enkel fruit en noten, 100% natuurlijk en geen toegevoegde suikers. Deze reep bestaat uit maar 2 ingrediënten: dadels en cashew. Ideaal als tussendoortje en als ontbijt. Smakelijk. En vergeet niet te genieten!

Bereiding

  1. Maak in een kom een soort van beslag door de zachte boter en de bruine suiker te mengen.
  2. Doe er de vanille bij en het ei en roer.
  3. Roer er vervolgens de zure room door tot het een mooi beslag is.
  4. Meng de bloem met de noten, het bakpoeder, het zout en de soda en meng er mooi onder.
  5. Laat even rusten (twee uurtjes is ideaal).
  6. Verdeel op de bakplaat met een ijsschep.
  7. Druk een cashewnoot bovenin.
  8. Laat 12 minuutjes bakken in een oven van 190°C (of tot wanneer ze mooi bruin zijn).