Cashew Cookies
Recept

Cashew Cookies

Dit heb je nodig 30-tal cookies

  • 120 gr zachte boter
  • 180 gr bruine suiker
  • 1 groot ei
  • 260 gr bloem
  • Een snuf zout
  • Een kl bakpoeder
  • Een kl baking soda
  • Een dopje vanille-extract
  • 200 gr zure room
  • 250 gr gehakte cashewnoten
  • Nog wat extra cashewnoten voor de afwerking
Cashew Cookies

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Maak in een kom een soort van beslag door de zachte boter en de bruine suiker te mengen.

2 / 8

Doe er de vanille bij en het ei en roer.

3 / 8

Roer er vervolgens de zure room door tot het een mooi beslag is.

4 / 8

Meng de bloem met de noten, het bakpoeder, het zout en de soda en meng er mooi onder.

5 / 8

Laat even rusten (twee uurtjes is ideaal).

6 / 8

Verdeel op de bakplaat met een ijsschep.

7 / 8

Druk een cashewnoot bovenin.

8 / 8

Laat 12 minuutjes bakken in een oven van 190°C (of tot wanneer ze mooi bruin zijn).

Laat het smaken.

Ik had een paar weken geleden leuk nieuws want ik ben de nieuwe ambassadeur van Nakd. Nakd is een gezonde reep met enkel fruit en noten, 100% natuurlijk en geen toegevoegde suikers.

Ideaal voor on the go als tussendoortje, om mee te nemen voor dat kleine hongertje als je gaat wandelen, fietsen, wat je plannen ook mogen zijn. Nakd staat letterlijk voor “naakt”, want het merk heeft geen verborgen ingrediënten. Het is puur en bestaat voor 100% uit natuurlijke producten.

Cashew Cookies
Cashew Cookies
Cashew Cookies
Cashew Cookies

De meeste andere zogezegd gezonde repen bevatten altijd toegevoegde suikers die nodig zijn om de binding van het product te garanderen. Het zijn dan ook vaak suikerbommen. Bij Nakd is dat veel minder het geval want er worden dadels gebruikt om alle lekkere en gezonde ingrediënten samen te kneden. Ja, ik ben echt fan. Ik eet bijna elke dag zo’n reep als ontbijt of als ik een hongertje heb tussendoor. Ik ben dan ook super blij dat ik sinds kort mijn schouders mee onder deze lekkere reep mag zetten.

Cashew noten zijn sowieso goed voor je hart, want ze helpen je om je slechte cholesterol te verlagen. Cashewnoten zijn een goeie bron van magnesium. Ze zijn daarom goed voor je botten, voor je spieren en voor je zenuwen. En er is nog goed nieuws, want cashewnoten bevatten ook zink. En zink zorgt voor een verbetering van je weerstand. De Cashew Cookies van Nakd zijn dan ook de perfecte gezonde snack.

Maar vandaag heb ik eens een heerlijke zondagse versie gemaakt van de cashew cookies. In veel landen worden die koekjes speciaal gebakken voor de feestdagen. Ze zijn heerlijk, en ik zeg altijd: als je zondigt moet je dat ook goed doen. Ook al zit mijn versie dan bomvol calorieën door de toegevoegde suikers en de boter, ze zijn wel heerlijk, zo voor af en toe.

Cashew Cookies
Cashew Cookies
Cashew Cookies
Cashew Cookies

Wil je echter de gezonde en lichtere versie van de cashew cookies met net dezelfde smaak dan kan ik je dus de Nakd Cashew Cookie aanraden. Een gezonde reep met enkel fruit en noten, 100% natuurlijk en geen toegevoegde suikers. Deze reep bestaat uit maar 2 ingrediënten: dadels en cashew. Ideaal als tussendoortje en als ontbijt. Smakelijk. En vergeet niet te genieten!

Bereiding

  1. Maak in een kom een soort van beslag door de zachte boter en de bruine suiker te mengen.
  2. Doe er de vanille bij en het ei en roer.
  3. Roer er vervolgens de zure room door tot het een mooi beslag is.
  4. Meng de bloem met de noten, het bakpoeder, het zout en de soda en meng er mooi onder.
  5. Laat even rusten (twee uurtjes is ideaal).
  6. Verdeel op de bakplaat met een ijsschep.
  7. Druk een cashewnoot bovenin.
  8. Laat 12 minuutjes bakken in een oven van 190°C (of tot wanneer ze mooi bruin zijn).

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

Panna cotta van kokosmelk, witte chocolade, kardemon en passievrucht

De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer

Cake 2

Mama’s Cake uit Mijn Mama’s Kookboek

In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer

AI0A6019

Bladerdeeg gebakje met Comté, vijgen en speculoos #advertentie

Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes met KitchenAid #advertentie

Zandkoekjes zijn altijd een hit, en ze maken is héél leuk om samen te doen met de kinderen. En met de 4,8l artisan keukenmixer van KitchenAid is het gewoon een fluitje van een cent … Lees meer

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Chocolade Chip Cookies met Kitchenaid #advertentie

Zoals jullie weten ben ik een fiere ambassadeur van KitchenAid en voor dit recept gebruik ik uiteraard mijn 4,8l artisan keukenmixer. Chip cookies zijn zowat de meest traditionele Amerikaanse koekjes die er bestaan … Lees meer

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna Cotta met chocolade, Amaretto, koffie en een spiegel van sinaasappel

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, de naam betekent letterlijk gekookte room. Moeilijk te maken is het niet. De basisingrediënten zijn room, melk, suiker en gelatine … Lees meer

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Vanille ijs met de Ijsmachine van KitchenAid #advertentie

Ik maak erg graag vers roomijs. Als je dat zelf bereidt is het nog duizend keer lekkerder dan wanneer je het in de supermarkt koopt. Je kunt er ook zelf een echt vanillestokje aan toevoegen en zo rijk of zoet maken als je zelf wil … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer