CEVICHE VAN ZEEDUIVEL MET WATERMELOEN
Recept

Ceviche van zeeduivel met watermeloen

Dit heb je nodig 4 personen

  • Twee zeeduivelfilets (ongeveer 150 gram per persoon)
  • Watermeloen
  • 1 granaatappel
  • 4 limoentjes
  • Bieslook
  • 1 potje yoghurt
  • Een klein stukje rode kool
  • Peper, zout, wat gemalen chili, bieslook
CEVICHE VAN ZEEDUIVEL MET WATERMELOEN

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Snij de zeeduivelfilets in fijne plakjes.

2 / 12

Pers het sap van enkele limoen uit, en rasp de zeste van de limoenen erbij.

3 / 12

Rasp ook een stukje gember bij het sap.

4 / 12

Voeg een beetje peper, zout en wat chili toe (ik gebruik het chilizout van Sal de Ibiza)

5 / 12

Leg de vis in de marinade en zet afgedekt een uurtje in de frigo.

6 / 12

Haal de heerlijke pitjes uit de granaatappel.

7 / 12

Snij kleine blokjes van de watermeloen, ongeveer even groot als de plakjes zeeduivel

8 / 12

Snij dwarse reepjes van de rode kool (je kunt ze even heel kort blancheren en meteen afkoelen in ijswater als je ze toch niet zo graag rauw hebt.

9 / 12

Maak onderaan op je bord met een lepel een eilandje van yoghurt.

10 / 12

Leg er de plakjes watermeloen, de rode kool en de vis er als de stralen van de zon op.

11 / 12

Leg er wat granaatpitjes op.

12 / 12

Werk af met de wat extra peper, zout, fijngesnipperde bieslook en nog wat zeste van limoen.

Laat het smaken.

Niks zo leuk als ‘s ochtends vers gevangen vis halen op de markt en daar een uurtje later mee aan de slag gaan. Hier in Barcelona vind ik bijvoorbeeld de verse zeeduivel zo lekker. Ik laat de vis al door m’n favoriete visboer op de Mercat del Ninot fileren en ga er dan thuis lekker mee aan de slag. Met tomaten en pepertjes erbij en een gestoomd aardappeltje een prachtige combinatie, of in een papillot op de barbecue.

Maar deze keer heb ik een frisse ceviche gemaakt, met lekker veel zure smaken, limoen, en yoghurt gecombineerd wel met het zoete van watermeloen en granaatappel. En geloof het of niet, ik eet er ook graag wat rodekool bij. Ik die eigenlijk niet zo erg hou van die groente, kan ze in dit gerecht wel waarderen, maar dan rauw. Geloof me, het werkt! Een ideale combinatie voor een zomerse dag.

Bereiding

  1. Snij de zeeduivelfilets in fijne plakjes.
  2. Pers het sap van enkele limoen uit, en rasp de zeste van de limoenen erbij.
  3. Rasp ook een stukje gember bij het sap.
  4. Voeg een beetje peper, zout en wat chili toe (ik gebruik het chilizout van Sal de Ibiza)
  5. Leg de vis in de marinade en zet afgedekt een uurtje in de frigo.
  6. Haal de heerlijke pitjes uit de granaatappel.
  7. Snij kleine blokjes van de watermeloen, ongeveer even groot als de plakjes zeeduivel
  8. Snij dwarse reepjes van de rode kool (je kunt ze even heel kort blancheren en meteen afkoelen in ijswater als je ze toch niet zo graag rauw hebt.
  9. Maak onderaan op je bord met een lepel een eilandje van yoghurt.
  10. Leg er de plakjes watermeloen, de rode kool en de vis er als de stralen van de zon op.
  11. Leg er wat granaatpitjes op.
  12. Werk af met de wat extra peper, zout, fijngesnipperde bieslook en nog wat zeste van limoen.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer