CEVICHE VAN ZEEDUIVEL MET WATERMELOEN

Niks zo leuk als ’s ochtends vers gevangen vis halen op de markt en daar een uurtje later mee aan de slag gaan. Hier in Barcelona vind ik bijvoorbeeld de verse zeeduivel zo lekker. Ik laat de vis al door m’n favoriete visboer op de Mercat del Ninot fileren en ga er dan thuis lekker mee aan de slag. Met tomaten en pepertjes erbij en een gestoomd aardappeltje een prachtige combinatie, of in een papillot op de barbecue.

Maar deze keer heb ik een frisse ceviche gemaakt, met lekker veel zure smaken, limoen, en yoghurt gecombineerd wel met het zoete van watermeloen en granaatappel. En geloof het of niet, ik eet er ook graag wat rodekool bij. Ik die eigenlijk niet zo erg hou van die groente, kan ze in dit gerecht wel waarderen, maar dan rauw. Geloof me, het werkt! Een ideale combinatie voor een zomerse dag.

Bereiding

  1. Snij de zeeduivelfilets in fijne plakjes.
  2. Pers het sap van enkele limoen uit, en rasp de zeste van de limoenen erbij.
  3. Rasp ook een stukje gember bij het sap.
  4. Voeg een beetje peper, zout en wat chili toe (ik gebruik het chilizout van Sal de Ibiza)
  5. Leg de vis in de marinade en zet afgedekt een uurtje in de frigo.
  6. Haal de heerlijke pitjes uit de granaatappel.
  7. Snij kleine blokjes van de watermeloen, ongeveer even groot als de plakjes zeeduivel
  8. Snij dwarse reepjes van de rode kool (je kunt ze even heel kort blancheren en meteen afkoelen in ijswater als je ze toch niet zo graag rauw hebt.
  9. Maak onderaan op je bord met een lepel een eilandje van yoghurt.
  10. Leg er de plakjes watermeloen, de rode kool en de vis er als de stralen van de zon op.
  11. Leg er wat granaatpitjes op.
  12. Werk af met de wat extra peper, zout, fijngesnipperde bieslook en nog wat zeste van limoen.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner